reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Firstmama cenne uwagi ale napewno te mamusie co sa na zwolnieniach nie sa na nich bo chca ale bo musza;-) Wiadomo kasa kasa ale zdrowie swoje i dzieciatka wazniejsze.

Zawadka pamiętamy o tobie pamiętamy:-p Ale wpadaj tu do nas jak najczesciej;-)
Witam nowa mamusie

Ja normalnie dzisiaj przeszłam samą siebie chyba. Od rana jakbym motorek w tyłku miała. Nawet dwa okna opedzlowałam:-p
a pierożki tak pyszniutkie wyszły ze własnie dokładke zjadlam:-p

reklama
Taką mi ochote narobiłas na te pierogi że sama chyba zrobie, tylko u mnie w domu jest 5 osób w tym 3 facetów, kg mąki to za mało i cały dzień w kuchni:wściekła/y:

Dokładnie tak, ja jestem na zwolnieniu bo moja praca nie jest dla kobiet w ciaży.Wypłate mam taka sama jak zawsze, tyle że bez premii ale i tak zawsze przejezdziłam ta kase,wiadomo paliwko drogie! ja nie żałuje siedze z moimi maludami i odpoczywam jeszcze sie napracuje;-) bo po macierzynskim wracam.

firstmama u nas podwyżek nie było odkąd przyszłam do pracy a było to w grudniu 2006;-)Dlatego pensję dostaję na zwolnieniu nawet wyższą niż koleżanki bo płacą nam za sobotę i niedzielę....
czarna79 szkoda ze tak daleko mieszkasz, wpadłabym do Ciebie na te pierożki:tak:
Anula czekamy na relację od dżina nowego :-)Ja dzisiaj jadłam kopytka z buraczkami zasmażanymi, mniam- tylko teraz mam wzdęcia:-(Poza tym byłam z mężem w mieście zrobić zakupy bo na weekend majowy wybieramy się nad morze...Kupiłam kurtkę wiosenną, taką bardziej sportową i buty a'la adidasy. Tak więc z zakupów jestem zadowolona. Miłego wieczorka. Lecę na "M jak miłość."

Kaka mój plan zakupowy też dziś nie wypalił, chciałam dżinsy ciążowe ale były tylko jasne, muszę do piątku poczekać na ciemniejsze. Ale to jeszcze nic, tak się nastawiłam na ten sklep "Mama i ja" postanowiliśmy spacerem 1,5 godziny w jedną stronę do niego podejść i d... :wściekła/y: na drzwiach kartka "awaria prądu" chciałam im tam jakiegoś fucka dorysować :evil:no ale to w końcu nie wina pracowników. Zresztą co chwilę podjeżdżali ludzie i się wściekali bo to duży sklep, a taką miałam dziś ochotę pomiętolić i poprzymierzać się do tych kocyków, rożków, skarpetek i wreszcie jakiś pierwszy zakup zrobić dla maleństwa :-)

Firstmama ja wiem tyle że przez 180 dni będą mi wypłacać średnią z 3 miesięcy...a potem trzeba do Zusu jakieś pisemko donieść i faktycznie będzie 80%. Na razie nie odczuwam różnicy, poza tym, ze jestem wypoczęta i się nie stresuję pracą.

Dziewczyny, może jutro nam lepiej pójdzie na zakupach:)

Kochane jestm przeszczęśliwa!!!! Skarbuś mój najdroższy jest zdrowy jak rydz. Szczegóły i fotka na watku lekarskim. Wczoraj milczałam bo mi neta wywalało.

Z tego wszystkiego objadłam sie frytkami. Parę dni juz za mną chodziły.

Smutne jest tylko to, że zawsze jestem sama u gina. Mój M pracuje w transporcie, wyjeżdza o 4.00 a wraca ok.17/18tej. I tak dla dzidzi i dla mnie zmienił prace na krajówke bo przedtem kursowal po Europie i nie było go tygodniami. Teraz przynajmniej śpi co noc w domu.
Ale się rozpisałam..... Energia mnie z tej radości rozpiera :-D:-D:-D

Witam wszystkich
Miło mi że jest was tyle bo nie czuję się sama. Ja mam termin na 27.10.2008 niby już się nie boje bo to moja trzecia ciąża ale jednak obawy są.Bardzo się z mężem cieszymy i mamy nadzieje że bedzie teraz dziewczynka bo mamy dwóch chłopców w wieku 7 i 4 latka. Pozdrawiam wszystkie mamusie i gratuluje wam z całego serca

Witam,
firstmama ja niestety jeszcze siedze w pracy i nie wiem czy to dobrze
Jutro ide do gina na 16.
Wczoraj przyszły meble więc kupe roboty, wynieśli stare i zaczeli skręcać nowe. A jeszcze byli kowale do koników, więc wczoraj nie miałam jak wejść, zresztą nawet nie mam gdzie się z kompem rozłorzyć. teraz do 15 pokorzystam.

reklama
PPataqa juz się przeprowadziłas ??

U mnie za oknem znowu słońce i błękitne niebo...ale pewnie wieje jak wczoraj.

Do góry