reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Szkoda że nie było warunkow dla dzieciaków:no:

Więc jak widać nic nie straciliśmy:-p

U nas dziś upał, aż ciężko się oddycha.
No obiad były pierogi i Bartek zjadł 2 ale płakał bo chciał jeszcze.:sorry2:
Bardzo mu smakowało.

W nocy mięliśmy dziś pobudkę. Bartek obudził się z krzykiem. Wzięłam go na ręce to się wtulił a jak tylko chciałam położyć spać to płacz:no:
Później zamiana i M wziął go na ręce i tulił. Wypił herbatkę i jakoś zasnął.
Ale on już nam się nie budzi w nocy a dziś może się czegoś wystraszył czy co ?:confused:

reklama
Hej.

Odkąd pracuje czas leci piorunem. Mija dzień za dniem...

Dzisiaj oszedł od nas dziadek mojego M. W maju wykryto u niego raka, szybo nastąpiły przerzuty a dziś już go nie ma...

Jakoś ten rok pechowy jest. W marcu pochowałam babcie, w kwietniu straciłam pracę, teraz dziadek ehh Jak nigdy boje się "jutra" - co przyniesie.
Bogu dziekować, ze mam zdrową córę, że znalazłam pracę ale i tak wiecej tego złego niż dobrego:baffled:

Witajcie!

Poweekendzie już niestety.
Całe dnie na wsi nad wodą, więc udane bardzo.

U Izy to jednak trzydniówka była. Dzisiaj wysypka wylazła.
Dalej się zębol przebić nie może i się maleństwo męczy.

A ja się z M. dogadać coś ostatnio nie mogę.
W...a mnie jak nie wiem co :-(
i to bez powodu... prawie...

Dobrej nocy Mamuśki!

Może mu się coś przyśniło i dlatego płakał...? Kacperek ostatnio też się budzi ale u nas to ząbki.

U nas JAK sie budzi na ZABKI to wlasnie sie przebija jakis i jest STRAAAAASZNY RYK :-(A tak to OLIWKA BUDZI SIE KILKA RAZY W NOCY CO NOC SIE BUDZI :-(

MARMA szkoda ze lipa z tymi targami wyszla

MALENA pogodzenia z M zycze Tzn DOGADYWANIA SIE
I tak myslalysmy ze u izuni to 3 dniowka Oliwka tez niedawno to przechodzila

U nas jakos leci Oliwka rozbraja na calego Wczoraj caly dzien na dworze bylysmy :tak:Dzis ja w pracy bylam Ale teraz 2 dni wolnego Jutro caly dzien rozjazdach bo kilka spraw musze zalaywic.

DOBRANOC

Młody dziś postanowił zrobić nam pobudkę przed 6 no bo po co spać skoro taki piękny dzień się zapowiada..... Wczoraj było kompu kompu u dziadków na ogrodzie, poza tym 4 razy kąpiel w wannie normalnie żyć nie umierać. No a ja dziś idę rozmawiać z kolejną kandydatką na nianie. Może tym razem się poszczęści.

Witam! U nas weekndzik udany. Od czwartku byli znajomi u nas i miałam troche latania wokól nich, obiad itp a potem my bylismy u dziadków i wówczas wszyscy latali wokół nas ;-)
U nas wczoraj przebił się pierwszy ząbek :-) A dzis pogoda gorąąąąąąąca :-) czeka mnie sprzątanie i zakupy.

Dzidzia wyprawiona na spacer.
Zakupy porobione na urodzinki M.
Będzie na kolację musaka w wersji Bułgarskiej.
A ja siadam do pracy mgr. Znowu :wściekła/y:
Nigdy tego nie skończę!

A z Izką mam coraz większy problem z mlekiem.
Jak tylko zbliżam się z butelką, to jest straszny ryk.
I ją na wymioty ciągnie na sam zapach.
I nie ważne czy to Bebiko, Bebilon, Kakao czy rzadka kaszka.
Na tym samym mleku gęstą zje.
I co innego z butli pieje, więc to nie butla...
Może coś poradzicie, bo nie chcę jej więcej kaszy gęstej dawać niż raz, bo kluska jest i bez tego :tak:

Miłego dnia!

reklama
No to jestem po rozmowach z dwoma nianiami. Zobaczymy która która ucieknie z krzykiem :) Obstawiam babcie. :) Muszę się zabrać w końcu za jakąś robotę w domu bo syf i malaria. M w pracy a ja w domciu sama z maluchem. Muszę jeszcze godzinkę wytrzymać a potem kompanko i spanko. Ciekawe jaka jutro pogoda będzie.

malena a próbowałaś podawać nabiał zamiast mleka? Jeżeli mała nie ma alergii to spróbuj danonki, biały serek, żółty serek, jogurty są nawet dla maluchów. Jak nie chce mleka zawsze może dostać go w innej postaci.

ppatqa jak tam strzegom ? wybieracie się? Sami z maluchem?

Do góry