reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

ASIU i u nas wczoraj przebil sie zab :-)
MALENA i jak Izunia?Moze to 3 dniowka oliwka tez miala ostatnio

Ja wczoraj wracam z pracy o 23 I za chwile Oliwka tak zaczela plakac i sie wydzierac ze o trzymaniu ja w lozeczku nie bylo mowy A i nawet jak ja wzielam to jeszcze dlugo plakala strasznie :-(
Przybilala sie lewa dolna 2 Jejku jak ona sie meczy przy tych zebach Posiedzialam z nia do 24 pozniej polozylam ja do lozeczka z nadzieja ze saznie I ZASNELA :-)
Polezala kilka minut Ja przy lozeczku Ale juz na spokojnie sobie zasnela :-)

Dzis wolne Pogoda barowa ale ja mam w planach wypad do innego miasta Bo che oliwce cos kupic a pozniej z mama i jasiem wypad do sklepu bo w koncu w sobote swieta wiec trza cosik pokupowac :-)

reklama
Witam sie z rana :-) U nas wczoraj byli goście. Maciuś bawił sie z kolegą starszym o 4 miesiące. Poza tym mało ostatnio siedzimy w domku, kiedyK jest w pracy, my jezdzimy do cioci na dzialke albo zawsze ktoś do nas przyjedzie. Dzis przyjezdzaja do nas znajomi ze studiow. kolezanka w grudniu rodzi więc pogadam sobie z brzuszkiem ;-)
Nastrój u mnie lepszy. wsobote miałam wychodne z kumpelą , poszalałysmy, wypiłysmy kilka drinków i nagadałyśmy suie za wszystkie czasy. od razu duszy lżej sie zrobiło:-) dobra zmykam na kawke i trzeba po jakies zakupy pojechac :-)
aha i mój Macius konczy dzis 10 miesiecy. gratki dla pozostałych skarbów z13 pazdziernika. miłego dzionka.

Dziś popołudniem miałam takiego powera, że ogarnęłam kuchnię od A do Z no i przedpokój.
Mały poszedł z babcią na spacer ponadgodzinny więc miałam spokój.

Szybka jesteś.
Ja w godzinę to mam problem, żeby wystartować, a co dopiero takie od A do Z.

Witam sie z rana :-) U nas wczoraj byli goście. Maciuś bawił sie z kolegą starszym o 4 miesiące. Poza tym mało ostatnio siedzimy w domku, kiedyK jest w pracy, my jezdzimy do cioci na dzialke albo zawsze ktoś do nas przyjedzie. Dzis przyjezdzaja do nas znajomi ze studiow. kolezanka w grudniu rodzi więc pogadam sobie z brzuszkiem ;-)
Nastrój u mnie lepszy. wsobote miałam wychodne z kumpelą , poszalałysmy, wypiłysmy kilka drinków i nagadałyśmy suie za wszystkie czasy. od razu duszy lżej sie zrobiło:-) dobra zmykam na kawke i trzeba po jakies zakupy pojechac :-)
aha i mój Macius konczy dzis 10 miesiecy. gratki dla pozostałych skarbów z13 pazdziernika. miłego dzionka.

Zazdroszczę towarzystwa. U mnie raczej brak.
Poza tym dalej męczę pracę mgr.
Chyba nigdy nie skończę :zawstydzona/y:

Wieczorem goraćzki nie było a o 4 znowu 38.
Dziwne, bo spała spokojnie...
Dałam nurofen i teraz jest ok.
Innych objawów brak i nawet humorek w miarę.
Więc to ten wstrętny zębol!

Miłego dnia!

A teraz mam problem, co kupić J. na urodziny.
Ma w poniedziałek :confused2:

Malena - a może to Trzydniówka?? U nas przez 3 dni pojawiała się i znikała gorączka bez innych objawów, a w 4-ym lub 5-ym dniu pojawiła się wysypka...taka blada.. lekarz oglądał Szymka i mówił, że trzydniówka

Malena u nas tez byla 3 dniowka, ale wydajemi sie ze u was to zebiska bo stas nawet po podaniu leku przeciwgoraczkowego mial 37 i pare kresek.

A ja wczoraj wzielam Zoche do fryzjera, i scielysmy wlosy na krotko:tak: Wyglada troszke jak chlopczyk, ale nie bylo wyjscia. Raz wziela sobie i obciela wlosy z tylu prawie przy glowie, potem zasnela zguma i musialam ja wycinac zwlosow:tak::-)
Najwazniejsze ze jej sie podoba, no i jak mlody teraz ja ciagnie to nie boli:-) No i slicznie wyglada;-)

Pamietacie Avialle?? Wlasnie umowilam sie z nia n ajutro doZOO z dzieciakami:tak:
Teraz zmykam do lobuziaka bo demoluje mi dom;-)

Malena - a może to Trzydniówka?? U nas przez 3 dni pojawiała się i znikała gorączka bez innych objawów, a w 4-ym lub 5-ym dniu pojawiła się wysypka...taka blada.. lekarz oglądał Szymka i mówił, że trzydniówka

A jak się leczy taką trzydniówkę?
Nie chcę iść do lekarza jak nie muszę...

Malena u nas tez byla 3 dniowka, ale wydajemi sie ze u was to zebiska bo stas nawet po podaniu leku przeciwgoraczkowego mial 37 i pare kresek.

A ja wczoraj wzielam Zoche do fryzjera, i scielysmy wlosy na krotko:tak: Wyglada troszke jak chlopczyk, ale nie bylo wyjscia. Raz wziela sobie i obciela wlosy z tylu prawie przy glowie, potem zasnela zguma i musialam ja wycinac zwlosow:tak::-)
Najwazniejsze ze jej sie podoba, no i jak mlody teraz ja ciagnie to nie boli:-) No i slicznie wyglada;-)

Pamietacie Avialle?? Wlasnie umowilam sie z nia n ajutro doZOO z dzieciakami:tak:
Teraz zmykam do lobuziaka bo demoluje mi dom;-)

Po nurofenie gorączka spada i to na długo.
A i tak max była 38...

Zdjęcia Zosiaka poprosimy!

Co u Avialle? Czemu się nie odzywa?

Malena 3 dniowki jako tako sie nie leczy bo to wirus, podaje sie tylko leki przeciw goraczkowe, ale wydaje mi sie ze u was to zeby ida...zreszta zapare dni zobaczysz jak bedzie wysypka to to to, a jak nie to pewnie wyjdzie zabek.

Zdjecia Zosi dam, jaktylko zrobie:tak: A dlaczego Avialle nie pisze, zapytamsie jutro,ale z tego co wiem to juz pracuje a jej coreczka ma 10 miesiecy i 2 tygodnie:tak:

Malena - trzydniówki się nie leczy, mija sama. Jest to jakiś odłam odry, zupełnie niegroźny. Wysypka z reguły występuje po 3 dniach, ale czasem po 4 czy nawet 5. jest taka drobna, bie za bardzo czerwona, jak taka kaszka. Z reguły idzie od góry do dołu (klatka piersiowa, brzuszek, nóżki - chociaż Szymek nóżek nie miał obsypanych). Jedne dzieci są mocno obsypane, inne mniej. Szymkowi dawałam Nurofen i po Nurofenie gorączka zanikała, potem się pojawiała. najwyższą miał 38.8 w drugim dniu. Ja u lekarza jako tako nie byłam, ale ponieważ mam ciocię lekarkę to ona go zbadała i powiedziała mi wszystko to co tu napisałam. aaaa... i najważniejsze!! dużo pić !! choć Szymek akurat przez te dni nie chciał pić... za to później pił strasznie dużo. No i trochę bardziej senny był.

reklama
U stasia byla najpierw na brzuszku , male czerwone plamki, niechropowate byly u nas;-) potem troche na nozkach. Ale nie wiem to chyba tezod dziecka zalezy ilosc i jakosc.znalazlam costakiego:
"Goraczke 3 dniowa wywoluja wirusy. Okres wyleganiatrwa okolo 7-9 dni, a samam choroba nie dluzej niz 7 dni. Choruja na nia dzieci w wieku od pol roku do trzech lat.
Objawy:
-wysoka goraczka-39-40 st, pojawia sie nagle bez dodatkowych objawow, trwatrzy doby czasem do pieciu.
- wysypka pojawiajaca sie po spadku temperatury-jest plamisto grudkowa, czerwona lub rozowa. Charakterystyczny jest jej "zstepujacy" charakter-najpierw pojawia sie na klatce piersiowej, a nastepnie schodzi nizej na brzuszek i nozki.Znika po 2 dobach lub szybciej.
Jesli wysoka goraczka utrzymuje sie 2 doby i nie ma innych objawow trzeba zglosic sie do lekarza- rozpozna chorobe i zdecyduje o dalszym postepowaniu.
W leczeniu 3 dniowki stosuje sie jedynie srodki obnizajace goraczke.
Goraczka 3 dniowa jest jedna z lzejszych chorob wirusowych wieku dzieciecego. Po chorobie nie wystepuja powiklania."

Do góry