reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Słuchajcie, mam nadzieję, że się nie pogniewacie,ale wszystkiego nie doczytam.
Przewinęłam 11 stron wstecz i przeczytałam jak to Asia z W balowała i się uśmiałam serdecznie:-D:-D. Dopatrzyłam się też, że Kaka kupiła mopa parowego - fajne to to jak reklamują, ale napisz opinię koniecznie (o ile już nie napisałaś:happy2:). Widziałam też, że Mama Maksa ma ciągi do warkoczyków - a jak się zdecydujesz, to będziesz sobie przedłużać włosy, żeby mieć takie długie kity, czy na swojej długości zrobisz? Ja Ci przyklasnę - bomba fryz.
I ostatnią stronę ogarnęłam:
Magdasf faktycznie jakoś nie teges z tymi szczepieniami:baffled: Może i Staś taki duży. Tuśka ma 69 cm a waga tylko 6930 (zapomniałam Wam napisać - byłam na ważeniu. Przybiera zdrowo)
Malena moja też zdziera buty i skarpetki, ale słyszałam podobną opinię od żłobianek - przyzwyczajać do butów, bo potem może być ciężko.

To podkurczanie paluszków nie jest dobre? Bo tak sobie czytam i Tuśka tak robi.

Grateczki dla nowych ząbkowiczów!!!

Jutro weekend i przemeblowania, i dzikie porządki. Tuśka zasuwa jak perszing po kątach i trzeba by trochę ułatwić jej i sobie życie. Integrowałyśmy z Mamcią nasze pociechy w tym tygodniu i poczułyśmy się trzy razy bardziej zmęczone, bo dzieci najchętniej by sobie oczy wydłubały, zaśliniły się, przywaliły sobie klockiem w łeb, pogryzły - wszystko w ramach eksperymentów pt." co to jest? czy to się je? jaki to dźwięk wydaje?"
Zaraziłam się tez od Mamci ilością zabawek jakie ma Robcio - caaaałe kosze. I tak naprawdę bawi się nimi, a nie kapciamy jak Tuśka. :baffled: Postanowiłam więc wynagrodzić dziecku posuchę zabawkową, złożyłam obszerne zamówienie u dziadków i sama tez się wybiorę na zakupy. Chyba moje ascetyczne wychowanie sobie schowam tam gdzie słoneczko nie dochodzi....:-D
A moja łepetyna - nap... tak samo z dłuższymi lub krótszymi przerwami. Przed porodem czasami mnie dopadło (na kacu np. ale to jeszcze nawet przed ciążą), a tak to byłam szczęśliwy człowiek. Więc może wyglądać, że histeryzuję, ale ja naprawdę nie wiedziałam co to ból głowy. Do teraz....
Także jeśli miewacie migreny, to matko! jak ja współczuję. Już wolę bóle brzucha.

reklama
No a my juz po rozdaniu swiadectw i po zakonczeniu przedszkola:tak:
Kurde ale zla jestem bo placilam co misiac ponad 200zl za przedszkole malego i mialo byc tak cudnie a nie dosc ze nic specjalnego to na koniec nawet kolorowanki nie dostal a mial dostać niby tyle prezentow bo tam daja a tu nic :no:nie jestem zachlanna ale po co dyrka pierdzieli na rozpoczeciu ze nawet dzieci co maja urodzinki w wakacje dostaja na zakonczenie roku prezencik :baffled: a mam ich gdzies wiecej tam nie pojdzie bo i tak zapisalam go do zerowki w szkole a moze teraz i tam nie pojdzie tylko gdzies indziej ...........:tak:;-):cool2:
A to moja gwiazda hehe przed zakonczeniem roku
DSC01479.jpg
Karolka i ja jestem chetna musze jakos wygladac coby mnie maz nie zostawil hehe:-p a ja to juz wogole mam plan jak sie ubiore uczesze i co zmienie w wygladzie na spotkanie z moim M hihi
Magda to bym sie wsciekla no z tymi szczepionkami
A mój mezo dzis pierwszy dzien w pracy szedl na 14:cool2:

A ja sobie mysle ze moze zrobie nowa liste dzieciaczkow pazdziernikowych....co wy na to?? Tamta juz raczej nieaktualna bo duzo mamus sie dluuuugo nie odzywa, a no i nowym sporo przybylo.
Jak sie zgadzacie, to napiszcie na priv date, godz. i wymiary pociech
mAGDA JA JUZ RZUCIŁAM TA PROPOZYCJE ABY KTORAS SIE TYM ZAJEŁA!!!
wiec bierz sie do roboty!!! Ja potem tamta usunę a twoja przykleje;-)
No a my juz po rozdaniu swiadectw i po zakonczeniu przedszkola:tak:
Kurde ale zla jestem bo placilam co misiac ponad 200zl za przedszkole malego i mialo byc tak cudnie a nie dosc ze nic specjalnego to na koniec nawet kolorowanki nie dostal a mial dostać niby tyle prezentow bo tam daja a tu nic :no:nie jestem zachlanna ale po co dyrka pierdzieli na rozpoczeciu ze nawet dzieci co maja urodzinki w wakacje dostaja na zakonczenie roku prezencik :baffled: a mam ich gdzies wiecej tam nie pojdzie bo i tak zapisalam go do zerowki w szkole a moze teraz i tam nie pojdzie tylko gdzies indziej ...........:tak:;-):cool2:
A to moja gwiazda hehe przed zakonczeniem roku
Zobacz załącznik 141986
Karolka i ja jestem chetna musze jakos wygladac coby mnie maz nie zostawil hehe:-p a ja to juz wogole mam plan jak sie ubiore uczesze i co zmienie w wygladzie na spotkanie z moim M hihi
Magda to bym sie wsciekla no z tymi szczepionkami
A mój mezo dzis pierwszy dzien w pracy szedl na 14:cool2:
No faktycznie przegiecie pewnie na wczasy potrzebowali:cool2::cool2::cool2: A Wiki włosy sciełaś???? No i ciekawe jak M po pracy a gdzie pracuje???
EWELINKA ja mam włosy krótkie do uszu. A warkoszyki będę mieć do pasa bo będę je pżedłużać. Już sie wstępnie umówiłam na 26 lipca:-p
Super juz czekam na efekty!!!!

Minisia ale dumna panienka! To ja trzymam kciuki za męża:tak::tak::tak:
Gadać to niektórzy potrafią:no:
Elwirka ło! To będzie fryz nad fryzy. Super. Podobno od nadmiaru głowa nie boli, ale tyyyyyle kudełków na raz:-D:-D:-D:-D

A nie pochwaliłam się Wam - moja smerfeta nareszcie pasuje do swojej spacerówki:happy2: Wczoraj miałyśmy dłuższy spacer i podobało się jej. Pstryknę jakąś fotę to wstawię. Rychło w czas ta zmiana wózka:-D:-D

Witam i ja również po zakończeniu roku.
Kwiaty uśmiechy ... podziękowania no i łzy też były ... nasza dyrektorka odchodzi.
Smutne to bo się człowiek przyzwyczaił.

Teraz będę się lenić ... a co :-p
Pogoda dziś rano była super a teraz P A D A D E S Z C Z ... nosz qrna dawno nie padało :wściekła/y:

Muszę nadrobić ten wątek bo będzie ciężko później.
Narazie zmykam papa.

Ejeje nie usuwajcie tamtem listy...niech będzie archiwalna...w końcu to jakaś pamiątka!

Może czas na nową listę co by się dopisywało ile jakie dziecko wazył w jakim miesiącu co?? I wiadomo, ze będą tylko mamuśki które się pjawiają.

Mop przyszedł. Jest fajniutki chociaż wyobrażałam sobie że będzie większe cudo. Podłoga lśni a zajeło mi to tylko kilka minutek. Zobaczymy jak na dłuzszą metę ale póki co jest super!

reklama
Witam sie i ja
EVELAJNA wspolczuje tego bolu glowy Bylas u lekarza? Jak nie to idz jak najszybciej Czekam na zdjecia Tuski w wozku :-)
MINISIA no to teraz z 3 dzieci w domu bedziesz miala co robic :-)
No to trzymam kciuki aby Mlodzi juz od wrzesnia chodzili do nowego miejsca :-)
Sliczna ta twoja PANNICA :-)
MAGDASF jejku Wy to macie pecha na te szczepienie Tez bym sie wkurzyla
CZARNA zdrowka i MAKSIOWA zdrowka dla MAKSIA
MADZIU jejku jak ja ci zazdroszcze teraz masz dluuuggiiiiiiiii URLOP :-)

I pogoda sie zrabala Jak tylko wyszlam zaczelo padac na szczescie bylo cieplo Bylam z kolezanka w AUCHANIE ona tam pracuje na kasie I wiecie co Wzielismy sobie taki reczny wozek plastikowy Ale 2 byly takie na kolkach I kupilam malej ta parasolke Pozniej sparwdzalam cene i odruchowo BEZMYSLNIE wsadzilam ta parasolke do wozka Poszl;ysmy sie kasowac do kasy SAMOOBSLUGOWEJ Kolezanka skasowala sie pierwsza i poszla z dzieckiem na dwor przed sklep Ja sie kasuje wychodze a Ona mowi ZOBACZ CO MASZ POD WOZKIEM
Ja patrze a tam nieskasowana PARASOLKA DO WOZKA
Kolezanka powiedfziala mi zebym sie nie wracala Bo chcialam ale byloby jeszcze gorzej WIEC NORMALNIE NIESWIADOMIE UKRADLAM PARASOLKE SZOK

Pozniej u niej bylam Pozniej zas spacer ale juz w deszczu Na szczescie ciplo bylo G wrocil dzis wczesniej wiec zajmuje sie mala Zaraz i tak lece sie z nia pobawic :-)

Do góry