reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
mafa- dzieńdoberek:-)
u mnie tylko zmiana umeblowania wchodzi w grę i pomalowanie ewentualne ścian bo to nie jest nasze mieszkanko:-( Ale muszę przerobić na bardziej funkcjonalne:tak:
Dziewczyny czy któras z Was miała cesarkę? Pytam bo od wczoraj ciagnie mnie w dole brzucha, odczuwam przy siadaniu oraz przy oddawaniu moczu i tak się zastanawiam czy to moze związane jest z tym szewm:confused: niby nie jest to ewidentny ból ale nie daje mi to spokoju, może wieczorkiem podjade do gina nakonsultacje bo od piątku jakies czarne myśli mam:-(

Cesarki nie miałam,ale może to rozciągające się mięśnie dna miednicy mniejszej.Brzuszek rośnie a one muszą się dostosowac i to utrzymac.Ja czasami czuję jakby coś mi miało wyleciec a potem to mija.

mafa nie lenisz sie tylko wpełni zasłużenie odpoczywasz:-D A co tego syndromu dośc popularny ale przeważnie odzywa sie pod koniec ciąży:-p

zawadka ja wstaje po 7 ale spac chodze ......:rofl2::-p
u mnie tylko zmiana umeblowania wchodzi w grę i pomalowanie ewentualne ścian bo to nie jest nasze mieszkanko:-( Ale muszę przerobić na bardziej funkcjonalne:tak:
jezeli nie zmienimy lokum tez tylko i (az takie dla moejgo M:laugh2:) zmiany nas czekaja
Co do brzusia to nie wiem nie miałam CC ale wczoraj i przedwczoraj zaczeło czasami mnie ciagnąc od pępka czyzby juz malensto do góry szło?:-)
guska35 kiedys tez miałam taka lekarka, zadnego skeirowania niechciała dac:crazy: a teraz mam inna i nawet niewiem jak to u niej wyglada:no: bym musiała popytac:tak:

zawadka, czarne myśłi to do śmietnika wyrzucić. A szew może Ci faktycznie dokuczać. Moja mama miała operację 6 lat temu i dalej czuje szew, jak jej czasem doskwiera

Idę coś zjeśc.W lodówce mam pyszny śledziki mniam.A co doczarnych myśli to myślałam ,że tylko ja jestem taka pokręcona.Już mi to wszyscy mówią wprost łącznie z lekarzem.Wiem,że mają rację.Staram się hamowac.

kurcze do tej pory nie miałam zadnych kłuc, bóli. Szwów od porodu ani razu nei czułam chociazby na zmianę pogody czy jakiś wysiłek. W piatek zjadłam nie wiem co po czym mnie strasznie wydęło w sobote brzusio wrócił do swoich normalnych kształtów a mimo wszytko czuje ten dół brzycha, jest on na wysokości wąłsnie szwu i jajnika bardziej jajnika :-(ehh chyba dla świętego spokoju udam sie do doktorka - szkoda tylko ze mojego w PL nie ma bo bym już do niego zadzwoniła a tak muszę iśc do innego:-( mam nadzieje, że zanjdzie się jeszcze wolne miejsce

guska35 - nie wiem skąd u mnie te czarne myśli bo od poczatku ciąży czułam, że bedzie wszytko OK, zero stresu, wielka wewnetrzna radość. Moze to przez pogode albo przez hormony szalejące:confused:

No dobra już nie narzekam i nie wprowadzam złego humoru - obiecuję poprawę

reklama
Zawadka jezeli faktycznie az tak sie tym zamartwiasz to idz do lekarza. Moze to sa zmiany których przy pierwszej ciązy nie odczuwałaś;-) Ja teraz wszystko szybciej czuje. (macice, miednice, kregosłup itp) Badz dobrej myśli:tak:

Mafa ja kiedys tez taka panikara byłam. a teraz aż sie sobie dziwie ze taka spokojna i twarda:szok: I nawet niedopuszczam do siebie złych mysli. A wieczorem jak leze i pomyśle o czym zły m zaraz sie usmiecham i głaszcze brzusio mówiac ze wszystko jest wporzadku:-p

Do góry