reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Zawadka staram sie coś wyczuć dotykając brzuch jak stoję pod prysznicem lub leżę...ale nic jeszcze nie czuc.

reklama
tak czuje ruchy od 8 tyg ciąży, teraz tez mała mnie łaskocze:-) mój gin twierdzi ze jest to fenomen ale w poprzedniej ciąży pierwsze ruchy wyczułam w 12 tc:-)

Witajcie!
Strasznie Ci zazdroszcze ze czujesz juz ruchy, ja od jakiegos tyg probuje je wyczuc, ale niestety.Nie moge wyobrazic sobie jakie to bedzie uczucie, ciekawe ile jescze przyjdzie mi czekac...
Kaka, moze masz racje z ta kawa, jedna nie powinna mi zaszkodzic, tylko jak ja to wytlumacze mezowi....;-)

Agniesia25 - szczerze mówiąc jakby to była moja pierwsza ciąza to bym nie wiedziała że to jest to, wszędzie opisuja ruchy jako motylki w brzychu łaskotanie u mnie to bardziej łaskotanie, czasami są bardziej wyraźne i czuję jakby mała mocno sie wierciła i wypychała.

Kaka82- na stojąco to ja mało co czuję najbardziej jak leżę na wznak lub na półboku:tak:

wiecie co takiego jakiego mam lenia w sobie już od kilku dni to chyba jeszcze nigdy nie miałam. Jak tak dalej bedzie to ide na zwolnienie a w domciu to ja sie nudzić nie będę - dziecko nie pozwoli

Zawadka sorka ale wydaje mni sie ze jestes poprostu wybrana ze tak wczesnie czujesz ruchy. Ale jesteś pierwsza osoba która tak wczesnie czuje. I nawet jak dziewczyny beda cudowac to jest to mało prawdopodobne aby tez poczuły. Gratuluje ci tego doświadczenia i odczucia. (jeżeli Cię uraziłam przepraszam ale nie miałam tego na celu)
Ale z wrazenia popytam gina na wizycie.

ja juz po obiadku wlaśnie wróciła córa ze szkoły ide jej obiadek nałożyć:-p

Czarna79 - nie uraziłaś:blink:dziewczyny z innego wątku na którym pisalam tez powoli zaczynają czuć ruchy ale sa to ich kolejne ciąże. Nie wiem od czego to zalezy czy od budowy ciała. W poprzedniej ciąży mój doktor tez nie do końca dowierzał i nie wpisał mi ruchów w 12 tyg tylko 14tc a teraz uz zapisał tak jak faktycznie czułam.

Zawadka to jest moja kolejna ciąża i jakoś to jest dla mnie nie do pomyślenia aby przez tyle warstw brzusia poczuć 4/5 cm maleństwa. a należe raczej do osób z normalna budowa ciała. No nic Ja czekam do swojego momentu jeszcze te kilka tyg;-)wytrzymam.
Ale kazda czuje indywidualnie.

dokładnie każda z nas czuje inaczej:tak:

a ja zmykam do domciu, jakiś obiadek zmontować -choć pomysłu nie mam na niego:-(
miłego popołudnia:-)

witam wszystkie wprzyszłe mamy pewnie mnie nie znacie bo jestem tu bardzo zadko :zawstydzona/y: chcialam sie przywitac i zapytac czy jeszcze moge tu sie troszke pokrecic przez najblizsz 7 miesiecy postaram sie zagladac czesciej choc nic nie obiecuje bo niestety jestem gdzies bardzo osłabiona prawie cały czas spie albo nie czuje sie najlepiej aby siedziec przed kompem :tak:

reklama
gusia80, ależ oczywiście pamiętamy i czekamy na posty

ja też chyba myknę wcześniej do domku, bossa nie ma, więc chyba nie będę miała skrupołów

Do góry