reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Dzien dobry

Wczoraj zabardzo sie nie udzielalam bo mialam dola I przez usg nerki i przez M :wściekła/y:Dzis mi zostal dol przez M mam juz serdecznie dosc Kazalam mu sie wyprowadzic ale on nie chce i jak ja mam go wyrzucic ?????
Mam takiego cholernego dola :-(
Wczoraj caly dzien ja sama sie zajmowalam niunia mimo ze M byl w domu ale usnal a mnie sie go nie chcialo budzic Wzielam oli i poszlam z nia do mamy do pokoju i tak sie bawilysmy we trzy Powiem wam ze chyba bylo mi lepiej jak M nie bylo No teraz jest mi lzej bo M duzo pomaga oprocz wczoraj ale oprocz pomocy przy malje nie mam z niego zadnego pozytku Jejku dlaczego jest dzis taka paskudna pogoda Ona tez na mnie zle wplywa Dobra juz nie smece ale dobrze ze sie moglam wygadac :blink:

Oliwi karmienie ostatnio ulozylam o stalych godzinach i ostatnie karmienie jest o 21 z kaszka Ale ona ma drzemke kolo 20 I ja wczoraj przetrzymalam i nie dalam jej zasnac O 20,30 kapie i o 21 jedzenie I na jedzeniu usnela Ja sie polozylam odrazu z nia Ale za pol godziny sie obudzila i plakala ale M wsadzil jej smoczka i juz wiceje nie pamietam Pobutka byla o 2,30 Pozniej przed 6 zaczela poplakiwac przez sen wiec mnie obudzila ale ona spala A pozniej juz wstalysmy o 7 Teraz oli ma drzemke a ja was nadrabiam

MAGDASF jejku co sie tej Zosi przypaletalo :baffled: zdrowka zycze
WIOLA no no tak sie ustroic do gina hihih Ciekawe co ty tam z nim robic bedziesz hihihih:-D
AGAMIR no moze to zabki A jak nocka ?????
ASIU i jak Rafalek?????

Ja wczoraj pojechalam zlocy ten wniosek na karte i za jakies 2 tygodnie bedzie do odbioru

reklama
Wanilia to roznie jest z cenami, i zalezy co chcialabys zeby taka niania robila jeszcze. Ja mysle ze jesli chodzi o sama opieke to 10 zl za godzine bylo by ok, jak doszlo by do tego jeszcze prasowanie czy gotowanie malenstwu to juz cena rosnie...
Mi za opiekę nad małym,niechodzącym jeszcze dzieckiem proponowali rok temu 4 zł za godzinę-(+prasowanie)zamożna rodzina... Nie zgodziłam się - choć potrzebowałam pracy,a to dlatego,że miałam do nich 16km i za przejazd też musiałabym zapłacić...no i nic by mi nie zostawało...

Wiolu no Magda ma racje z jakies 10 zl musisz liczyc Ja bede dawala o wiele mniej ale wiesz u mnie to bedzie na czarno Nie z agencji Ale na nna mnie nie stac A nie wolisz tak jak ja poszukac Wiesz ja ja sobie kilka razy zanim sprawdze za nim pojde do pracy tez by wolala taka polecona Lub z agencji ale niestety musze sobie dac rade sama i sama ja znalesc :-)

Witam i ja.

Nocka super u nas - jak zwykle z jedną pobudką o 3.45 i dalej spanie do 7.30

Jakoś mi się nic nie chce ... dobrze, że obiadek mam zrobiony.
Wyjdę na spacer i się przewietrzę - dobrze zrobi i mi i małemu.
Pośpi sobie.

Chciałam wybrać się do rodziców ale jakoś nie bardzo mam ochotę na jechanie autkiem.
Chociaż zobaczymy ... może się zbiorę, wózio do bagażnika i tam pospaceruję.
Na wsi lepsze powietrze niż tu w mieście.

Wanilia to roznie jest z cenami, i zalezy co chcialabys zeby taka niania robila jeszcze. Ja mysle ze jesli chodzi o sama opieke to 10 zl za godzine bylo by ok, jak doszlo by do tego jeszcze prasowanie czy gotowanie malenstwu to juz cena rosnie...
Magda 10 zł? to miesiecznie wychodzi min. 1600 zł. za samą opiekę nad dzieckiem. O ja pier....., to moze ja fach zmienię. Szczerze mówiąc liczyłam tak ok.1000zł zapłacić, inaczej to mi sie nie kalkuluje. Za parę stów na plusie szkoda mojego skarba i butów drzeć :baffled:

Witam i ja
nasza nocka super, mały obudził się o 4 - przypominam zasnął wczoraj o 18.20 :szok:, o 22 dostał tylko butlę na śpiocha. Co prawda do rana już fikał na naszym łóżku, ale i tak jest "debeściak":-)

A ja dziś wybywam na całę popołudnie z domu, potrzeba mi odrobiny dystansu, choć już wiem, że jak przyjadę to zacałuje Szymka.

Magda 10 zł? to miesiecznie wychodzi min. 1600 zł. za samą opiekę nad dzieckiem. O ja pier....., to moze ja fach zmienię. Szczerze mówiąc liczyłam tak ok.1000zł zapłacić, inaczej to mi sie nie kalkuluje. Za parę stów na plusie szkoda mojego skarba i butów drzeć :baffled:

Witam i ja
nasza nocka super, mały obudził się o 4 - przypominam zasnął wczoraj o 18.20 :szok:, o 22 dostał tylko butlę na śpiocha. Co prawda do rana już fikał na naszym łóżku, ale i tak jest "debeściak":-)

A ja dziś wybywam na całę popołudnie z domu, potrzeba mi odrobiny dystansu, choć już wiem, że jak przyjadę to zacałuje Szymka.

WIOLU a moze zrob tak jak ja Umiesc ogloszenie i sama szukaj i wtedy dasz tyle ile chcesz Ja sobie ta panie przetestuje dosc porzadnie zanim pojde do pracy.Juz w lutym planuje aby przyszla kilka razy :tak:

Wanilia to moze umow sie na miesieczna pensje a nie zaplate za godzine, wtedy wyjdzie taniej. wydaje mi sie tez ze oplaca sie zatrudnic przyszywane babcie ktore chca dorobic do emerytury, takie i posprzataja,m poprasuja i ugotuja a taki tysiak dla nich to kupa kasy.

MAGDA ja wlasnie chyba zatrudnie taka przyszywana babcie ;-)

to widzę że z oczkami u dzieciaczków też różnie na razie
ja tak samo na włosy narzekam, rano pierwsze co to łapię i "wyciągam" po kilkanaście, ale i tak gorzej by było jakby się rzuciło na ząbki, po urodzeniu Seby i karmieniu bardzo mi się pogorszyło, może teraz mi oszczędzi zęboli

Moja też ma narazie ciemnoszare, ale zaczynają się pojawiać jakieś brązowawe akcenty. A czasem oczka są po prostu Oliwkowe ;-)
Mi się najbardziej ciemnobrązaowe podobają i mam nadzieję, że Iza po M. odziedziczy:-D

Ledwo Was nadrobiła...ale się rozpisałyścieZ!!
A my dziś rano zabawy na macie i przewijaku, spacer z moim dziadkiem - łącznie 2 godziny. Później ortopeda (napiszę na odpowiednim wątku), Kaufland i zakup nowych pieluch Pampers Active (msakra!!!!!! 0.64zł!!!! a te mniejsze były po 0.50zł - jutro idę do Biedrony po Huggisy), potem obiadek, kąpiel Młodego, kołysanki...śmiechy (Młody zamiast usypiać przy kołysankach, to mruczy ze mną i się śmieje), potem znowu cyc przy którym zasnął i śpi...I tym sposobem minął cały dzien... w weekend jedziemy ze znajomymi do znajomych, którzy mają 3 tyg córeczkę. Wszyscy zostają do nd, a ja z Małym do srody...(M wraca). Fajnie..cieszę się bardzo...oni mieszkają w domku koło lasu, piękna kolica, więc i spacerki będą fajne :-)

Pozazdrosćić takiego wyjazdu. Ja poza moim M i dziadkami to żadnych innych gęb nie widuję :-(

Magdasf1! Zdrówka dla Zosi!
A propos bóli głowy.... Od porodu boli mnie pzynajmniej dwa razy w tygodniu :-(Wcześniej tak nie miałam. I to taki ból jak na kacu, a nie chcę faszeować mleczka paracetamolem i się męczę.
Ciekawe skąd się to bierze?

Co do włosów to jetem w szoku, ze mi nie lecą, bo mam z natury słabiutkie i zawsz co tylko miałam cięższy okres to garściami wyłaziły.
A teraz są mocne jak w ciąży. Mam nadzieję, że nie rozpocznie się łysienie z opóxnionym zapłonem :rofl2:

Dorota! Nie łam się. Na pewno wszystko będzie dobrze!

U nas płacą 5 zł na rekę.
10 zł to zdziersto, jak u nas w mieście kto zarazbia 1500 to jest bogacz!

Miłego dnia dziewuszki!

Ja tylko na chwilkę się przywitać.

Ostatnio nie mam czasu do was nawet zajrzeć. Umówiłam się z rodzicami że będe do nich jeździła i gotowała obiady dla wszystkich. Mój M zaczął pracę w firmie i wszyscy siedzimy na kupie. Umówiliśmy się że ja jakieś 2-3 miesiące siedzę z dzieckiem a M będzie dostawał normalną wypłatę oprócz tego jakieś dodatkowe pieniądze no i żeby było taniej wspólne posiłki. Mam nadzieję że jak najszybciej wyjdziemy z tego całego dołka finansowego. Jakoś wszyscy dostali powera do pracy :) A ja mam tylko nadzieję że nie dostane na głowę siedząc non stop z dzieckiem w domu. eh.No to tyle w skrócie co u mnie. Niestety nie odpisuję na posty bo przeleciałam się tylko szybko po łebkach i muszę lecieć dalej.

Buziaki dla was dziewczyny i dla maluchów :)

reklama
Mi sie wydaje 10 zł za godzinę bardzo dużo. Sama mam niewiele więcej i to brutto. a wiadomo że jak one na czarno to mają 10 zł na łapkę.

A my polenichowałysmy z Hanią w łóżku do 10tej. Hania jeszcze w pizamce na macie walczy a ja zapijam herbatkę...a nocy okres przyszedł:-D

Zaraz skoncze chatke oganiac i na spacerek pójdziemy po obiadku. Pozdrawiam.

Do góry