reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

> Uwaga! Bardzo ważneUwaga pojawił się nowy wirus. Nazywa się "PRACA." Jeżelidostaniesz PRACĘ od szefa, kolegi lub od kogokolwiek innego niedotykaj tego pod żadnym pozorem... Wirus jest skrajnieniebezpieczny. Usuwa na stałe życie prywatne. Jeżeli byłeś wkontakcie z wirusem, natychmiast zabierz dwóch kolegów i udaj siędo najbliższego baru. Zamówcie piwo i po trzech kolejkach, PRACApowinna zostać całkowicie usunięta z twoich obwodów.
> > Wyślij to ostrzeżenie natychmiast do co najmniej 5 przyjaciół abyuchronić ich przed infekcją. Jeżeli okazuje się, że nie masz 5przyjaciół, oznacza, że jesteś już zainfekowany i PRACA kontrolujetwoje życie. Jeśli tak jest, natychmiast udaj się do baru ipozostań tam dopóki nie znajdziesz sobie co najmniej 5 przyjaciół.

reklama
cZESC DZIEWCZYN SERDECZNIE WITAM WPADŁAM NA CHWILKE. NOCKA KOSZMAR ANTOS O 2 W NOCY DOSTAŁ TEMPERATURY 39,6 NIC NIE POMAGALO TEMPERATURA SPADŁA DO 38,7 WIEC WEZWALISMY LEKARZA , NIE STWIERDZIŁ NIC NIEPOKOJACEGO OPRÓCZ TROSZKE ZACZERWINEGO GARDŁA I STWIERDZIŁ ZE BYC MOZE ZAB ALE TO SIE OKAZE JESLI TEMEPERATURA SIE BEDZIE UTRZYMYWAC MAMY JECHAC DO SZPITALA I ZROBICC WYNIKI. nA RAZIE TEM. 37 CZYLI NIE MA NIEPOKOJU. MALY MARUDNY A;LE ZAASNAL.
DOROCIU MASZ TY SIE Z TYM MEZEM. PRZEMYSL SOBIE NA SPOKOJNIE CO ROBIC UTRZYMYWANIE ZWIAZKU NA SILE NIE MA SENSU.
POZDRAWIAM I ZYCZE MAMUSKOM I DZIECIACZKOM MILEGO DZIONKA:-)

Aga no to faktycznie mieliscie nocke...

Właśnmie wróciliśmy ze spacerku. Pospacerowałam raptem 25 minut bo taki ryk był, ze dłuzej sie nie dało...i o co tej mojej córci chodzi? Moze miała za ciepło...ale jechała w boy i rajstopkach, misiowym kombinezonie, niezagrubej czapecce...

A teraz śpi jak Aniołek w łózeczku....

Aniaaa dobrej zabawy i wypoczynku
Martynka zdrówka i apetytu dla Rafałka, a swoją drogą to niezły z niego kombinator :rofl2:
Dorota mam nadzieję,że już w lwpszym nastroju. Chociaż Oliwka noc dobrze przespała. Fajnie, że plan się sprawdza.
Agamir zdrówka dla Antosia, może to rzeczywiście zęby, ostatecznie można mu mocz zbadać. To nie boli, a zawsze coś więcej wiadomo.

Opiekunka na godziny zawsze będzie drożej niż na pensji. Ja myślę, że takie 8 zł to jest ok.
A z tym naszym mieszkaniem, to jest tak, że to moje marzenie. Taki układ idealny, ale ono nie jest jeszcze na sprzedaż. Facet ma w naszej klatce dwie kawalerki i dwie w bloku obok i one są tylko na wynajem więc łatwiej by się gadało o ewentualnej sprzedaży. Taki pomysł kiedyś mi wpadł. Dlatego nie muszę się spieszyć.

Dzisiaj idę na spacer. Już tak nie wieje, nie pada więc po obiedzie kopnę koleżankę i się ruszymy. Jak ma się coś rozwinąć (tfu) to niech się ruszy, bo na Walentynki jedziemy do mojej cioci na 50 urodziny i trzeba być zdrowym.
Ja już czuję się lepiej. Biorę oscilococcinum - w ciąży mi pomógł więc teraz też na to liczę, bo tak tylko trochę gardło drapie i jakiś katar się rozwija.

Miłego dnia!

hejka

u mnie pogoda do bani, śnieg z deszczem :baffled: leże z lili a laura chwile przed bajkami przed drzemką.

co do tych opiekunek, nie wiem, ale 10zł to tak myśle w sam raz. wiadomo, że zależy tez od miejsca zamieszkania; dla porównania powiem wam 4,5 roku temu przed szpitalem pracowałam chwile jako pomoc domowa i miałam 7,50/h, a 9 lat temu zaczynałam prace jako hostessa za 5zł a po 2-3 latach stawka wzrosła do 8-9 wiec mysle ze ta dycha to tak dla studentki;-)

Dorota, będzie dobrze, 3maj sie;-):happy:

Witam się i ja :-p.
Nocka - całkiem spoko :tak:. Spała nam Niunia do 9 tej z jedną pobudką na karmienie o 5 tej. Dzień niestety nie ciekawy.. :-(Nuży mnie ta pogoda i w ogóle nic mi się nie chcę..:-(A tu trzeba prać, sprzątać, na zakupy i gotować.. Dobrze, że dzisiaj P ma służbę przy małej, to trochę odetchnę.. Wezmę sobie później długi prysznic, wydepiluje co trzeba ;-), wyreguluje brwi i może wraz z poprawą wyglądu i nastrój mi się poprawi.. ;-)

Agamir - Współczuję bardzo. Może to faktycznie na ząbki.
Kaka - Z tym rykiem to nasza mała ma tak często.. Jak nie przestawała płakać po ok 20 min to wracałam z powrotem do domu..:tak:Zauważyłam, że jeśli jadę po dziurach, to ją wytrzęsie i moment zasypia :tak:Tylko znalezienie tu dziur - graniczy z cudem, więc jak pirat drogowy jeżdżę po krawężnikach :-D.

Dzieki dziewczyny Humor juz troche lepszy Mam nadzieje ze mi go dzis M nie popsuje :baffled:
KAKA dobre :tak:
KASIU zycze aby bylo tak jak chcesz z tym mieszkaniem ;-)
AGAMIR cierpliwosci zycze :tak:

My juz po spacerku Jak wrocilismy Oliwia nie spala Ale polozylam ja puscilam karuzele i zasnela Wiec ja do was zagladam na chwile Firanki wlansie sciagnela w jednym pokoju Umyje na sztbko okno puki Krolewna spi Pozniej ide na zakupy sam z M bo tzreba kupic cos na te chrzciny :tak:

agamir zdróweczka dla Antosia:tak:
Kaka82 mój mały też ostatnio krótko był na spacerku bo wrzeszczał...ale w domciu okazało się,że było mu za gorąco...:baffled: za chwilkę obudzi się na jedzonko-to mój mały zegareczek:-D:tak:
Kasia1978 kuruj się i nie daj infekcji!

Jakbym miała dać opiekunce 10 zł za godz to sama bym w domciu z dzieckiem wolała zostać:tak: Dobrze,ze wrazie co moja Mama z nim zostanie:tak::-)

u nas tez dzis z pogoda nieciekawie- cały czas taka niby mżawka pada- ni to deszcz, ni snieg... Nieprzyjemnie bardzo dlatego rezygnujemy ze spacerku :/Adaś właśnie zasnął mi na ramieniu, przełożyłam go do łóżeczka i nadrabiam zaległości. Nie do końca moge wszystko czytać, bo mi komputer ostatnio sfiksował i nic nie chodzi tak jak powinno, nawet własnych postów nie moge edytować, a co dopiero odpisywac na inne... Muszę zawieźć kompa do Pl do serwisu (czytaj do taty :)).A co do niań- tez mi się wydaje, że stawka za godz to tak ok. 10zł będzie minimum- i juz teraz się boję, bo po powrocie do PL chciałam wrócić do pracy, a tu sie okazuje, że mojej pensji to akurat może by na opiekunkę starczyło. Niestety ani moja mama ani teściowa zaopiekować się maluchem nie mogą, bo same jeszcze pracują.... Z jednej strony chciałabym byc jak najdłużej z Adasiem, ale z drugiej- taki kilkutletni przestój w pracy strasznie źle wygląda później w CV, przez co gorzej znaleźć dobra pracę... I juz sama nie wiem...

reklama
Do góry