reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

ANNA to milego dnia :-)
KAKA no no male SPA :-) Powodzenia jutro ;-)
MARMA no u mnie podobne nocki ale dzis ciut lepsza Wiec troche odpoczelam :-)To milych zakupow

Oliwcia usnela teraz na drzemke wiec jestem u was :-)Cos ona ostatnio w ciagu dnia bardzij marudzi Tez nie wiem czy przypadkiem nie na zabki
O 12 mleczko i wybywamyna spacerek :-)

reklama
a jeszcze nie jadałam. A jak robisz??

Raczej dziecko znienawidzi mnie za tą matę...ale staram sie jej wymieniać grzechotki...i nawet swoje korale powiesiłam;-) moze mata kiedys bedzie karnym dywanikiem;-)

chciałam sobie dzisiaj poleniuchować ale mi nie wyszło. Piję kawkę a hania...wiadomo na macie;-)

jutro rozmowa. Oskubałam brwi co by na ludzi wygladać, opiłowałam pazury co by nie drapać jak będą chcieli mi rękę podać...dzis moze rzucę farbę na głowę, trochę samoopalacza na twarz i moze lakier na paznokcie. Poza tym żadnej garosnki nie mam (tylko letnie) wiec muszę wdziać czarne spodnie i białą koszulę...
Jutro będą mnie torturować 3h. M mi powiedział że powinnam powtórzyć anglika i excela na wszelki wypadek...jasne zrobię to przez 1 dzień.

kciuki zaciśnięte!

Hej
dziś po raz n-ty zdałam sobie sprawę, żę rola pani domu to straszny zapier..... nim ogarnęłam chałupkę, poprasowałam, pranie włączyłam, dziecię się obudziło i ani kawy, ani BB :crazy:. A tu samopoczucie zamiast lepsze po antybiotyku to coraz gorzej. Katar się nasila i oczy mam czerowniutkie jak królik.
No nic lece, paa

Uff...wreszcie mogę napisać..już chyba od godziny jak nie wioęcej mam to okienko otwarte, ale nagle Szymcio zgłodniał, potem musiał sobie beknąć;-), a później poszliśmy razem na przewijak gdzie gadaliśmy, wygłupialiśmy się, a Szymek sie na głoś śmiał...

U nas nocka OK....o 4 szybki cyc, potem o 6:30 się obudził jak M wstawał, ale zaraz zasnął na cycu i pobudka o 9.

My zaraz idziemy po mój wypis ze szpitala.....pod szpital podjedzie M, żebym mogła spokojnie wskoczyć na oddział...

Miłego dnia dziewczyny i zdrówka chrowitkom !!

Kaka ty czy anka po flaszce??;-):-D
A ja siedze i zamawiam glupotki z allegro. Zostalo troche nutelli i sie kurka wodna skusilam....:sorry2: Maly znowu zasnal pewnie na kolejne 10 minut jak ostatnim razem:confused:
Wiecie co moja zosia ostatnio wstaje o 4 w nocy i chce bajki ogladac!!!!!!! Myslalam ze to jednorazowy jej wyskok ale to sie powtarza, nie spi w dzien wiec powinna byc zmeczona, a ona w nocy placz bo kaze jej spac a ona nie chce...zabic malo...
Dzwonilam dzis do pracy, maja zadzwonic do kiedy moge siedziec na macierzynskim, i kiedy bedzie szefowa bo gdybym wracala do pracy to tylko na weekendy, inaczej nie da rady. Moja szefowa jest nawet wporzadku, szef to taki zarozumialy dupek ktory wyzej sra niz glowe ma, dlatego wole z jego zona gadac.
Moze uda sie np. na umowe zlecenie tylko niektore dni w miesiacu zeby troszke dorobic i wyjsc do ludzi:tak:
to gdzie ty pracujesz???? ze mozesz tylko weekendy?
A ja własnie dostałam telefon i w środę idę na rozmowę hurrrrrrraaaaaaaaaaaa

Dorotka, ja bym stawiała na doswiadczenie. Studentka moze Ci szybiciej wypowiedzieć z dnia na dzień...a starszej będzie bardziej zależało na pracy...a moze sie mylę...
kurde gdzie? kiedy? ja nie w temacie:-:)-:)-(

U mnie to samo - brak gorączki, piąstki cały czas w buzi a dziąsełka twarde ale nie zaczerwienione.
Płaczliwy, marudny no i dostał chrypkę ... także idziemy do lekarza bo mnie się to nie podoba.
Ja już zgłupiałam z tym wszystkim ... nie wiem co jemu jest.

Czy choroba/infekcja zawsze objawia się gorączką u tak małego dziecka?????
u mnie tez niet goraczki. czekamy na info
Mamuśki witam się wieczorowo:tak:
Mam doła!! jutro ide do pracy:-(jestem załamana koniec lenistwa:zawstydzona/y: zostawiam moja 3 i ide a najbardziej serce mi bedzie pekalo za tym małym serduszkiem moim:-(
Boje sie czy podolam nowym obowiazkom i czy bedzie wiara zgrana:-( jakas taka jestem nie do życia:no: i nie wiem skad ta załamka
Nie moge was poczytac bo net mi muli jak cholera!!
nie mam wszystkich postow a odswiezanie nic nie da
otwierajac odp. mam na dole ostatnie posty wiec chociaz to a jak cofam sie na inne strony to 3-4 posty i wiecej sie nie otwiera:no::wściekła/y:jeszcze rok musze sie meczyc:crazy:
Dobra koncze ten moj smutny post
Jutro wieczorkiem zajrze i zdam relacje z pierwzego dnia tortur:-p:sorry2::-(
DOBRANOC BUŹKA
TRZYMAM KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!
Kaka wiem ze mnie znienawidzisz....ale jak Hania jeszcze nie moze spac to mata ja potraktuj:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja mieszkanko wysprzatalam calusienkie, i jestem milo zmeczona, jacek szamie torcik, maly lezyi cos zasnac nie moze. Zaraz walniemy sobie po drinasie , szybki prysznic i do lozka. Juz od 3 dni zamierzam sie ogolic ale tak mi sie nie chce...gdyby lenistwo smierdzialo to obik mnie przejsc by nie bylo moglo...a zaraz zaczne krola lwa przypominac;-)
normalnie sie popłakałam ze smiechu. jakbym o sobie czytała:-D:-D:-D
Hej
dziś po raz n-ty zdałam sobie sprawę, żę rola pani domu to straszny zapier..... nim ogarnęłam chałupkę, poprasowałam, pranie włączyłam, dziecię się obudziło i ani kawy, ani BB :crazy:. A tu samopoczucie zamiast lepsze po antybiotyku to coraz gorzej. Katar się nasila i oczy mam czerowniutkie jak królik.
No nic lece, paa
to sa te drugie uroki macierzynstwa;-) zdrówka.

A ja wczoraj próbowałam nadrobic porzadki itp i ciagle cos mnie odciagało od kompa. teraz mam chwilunie bo zaraz bratowa bedzie:-p

Madzia..farmacja to fajny kierunek;-)

Czarna. A co do pracy to u nas w zakałdzie ale w innym dziale;-)

U mnie w biurze siedziało 6 osób włacznie ze mną. 4 baby o 2 facetów i z doskoku Kierowniczka. Jak tej ostatniej nie był to było wesoło oj było:-D Dobrze, ze nasi Panowie nie uskarzają sie na molestowanie;-)

Magda to o lenistwie co napisałas :-D:-D
Kaka powodzenia jutro;-), zazdroszcze ze Twoja Hania tak lubi mate moja po 5 min wrzeszczy:no:
Magdziunia u Karoliny zawsze pierwszym objawem choroby była gorączka, teraz nie wiem bo Lena nie byla jeszcze chora( mam nadzieję że tak już zostanie):tak:
Minisia- powodzenia w nowej pracy
Kate Lenka wieczorem zasypia bez problemu ale za to w dzień czasem jest problem a piąstki to by obie naraz do buzi wzieła jakby się dało:tak:
Ppatqa- u nas jest tak samo, Lenka nie chce cycać tylko się drze no to ja w dzień ściągam mleko przeważnie bo nie chce mi się z nią walczyć,
Wanilia zdrówka

Ja nie wiem co to u nas będzie bo w dzień Lenka marudna i caly czas łapki w buzi, ale w nocy śpi normalnie, mam nadzieję że będzie tak jak u Karoliny pewnego dnia była u mnie sąsiadka i woła" Ulka zobacz Karolina ma ząbka" nawet nie wiedziałam że już wyszedł i potem przy żadnym nie bylo żadnych problemów:tak:
U nas dzis biało:szok:, teraz zaświeciło słońce wiec ten śnieg topnieje, ale powietrze zimne jak w PL.
A nam udalo się uciułać trochę pieniążków a że euro dobrze stoi to nam babcia rozmieni i będziemy robić centralne w domku i prąd, oj coraz bliżej końca:-)
Pozwolicie ze sie Wam pochwale naszym "dorobkiem"

Załączniki

• scan0001.jpg
    scan0001.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Ula ja sie naprawdę ciesze, ze Hania lubi matę;-) Okręcam ją co jakis czas zeby miała w zasiegu ręki inne zabawki. Czasem jak zaczyna marudzić to po prostu potząsam grzechotkami i wtedy się znowu dziewczę na nie zapatrzy. I tak mija godzinka;-)

Domek fajniutki;-) Ja tylko marzę o takim;-)

Do góry