reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

KATE wlasnie w dzien z drzemkami nie ma problemow ale jak jest noc to jest tak straszny ryk i tak od kilku dni ostatnio Tak jakby sie bronila przed zasnieciem I jak sie da udobruchac i my juz myslimy ze spi to nie minie 10 min a ona zas ryk ;-)

dokładnie tak też jest teraz u nas :-( uwzięły się te nasze babki, czy co???????

reklama
U nas nocne zasypianie to również koszmar.. :-(Dzień - super, ale wieczór -masakra.
Dzisiaj tak jak ostatnio, nosiłam Pyzę przez 2 godz. zanim usnęła..:dry:
Teraz budzi się co ok.20 min. z wielkim wrzaskiem, trąc piąstką o dolne dziąsła..
Może coś się już tam kluje.., choć przyznam szczerze, że drżę na myśl o ząbkowaniu.. :baffled:.

Spokojnej nocy Mamuśki ;-)

KATE no uwziely sie chyba te nasze dziewczynki na nas :-)
ANNA no to tez masz niefajnie z tym usypianiem :-(
MAGDASF to zdrowka aby cie nie rozlozylo totalnie

U nas nocka lepsza Oliwia zasnela po wielkim placzu o 22,30 obudzila sie na jedzenie o 2,45 i wypila 170 ml szok Pozniej karmienie o 6 i Pobudka o 8 wiec juz bylo ciut lepiej :-)
Teraz Oli ucina sobie drzemke ale zaraz karmienie wiec wstanie Na dzis planow brak ale chyba na spacer sie z nia wybiore na jakis nie dlugi bo wczoraj nigdzie nie bylymsy Jutro z rana do przychodni na usg A rano jest zimno wiec chyba wole aby Oli dzis wyszla bo tak to bedzie jutro szok wyjscie na mroz

Dzis maja przyjsc 3 nianie :-)

Magdasf1ja też lubię Mikiego kołysać,tylko on ostatnio nie lubi u mnie na rączkach,najbardziej odpowiadają mu ręcę tatusia,u mnie lubi się przytulić do czyczka;-)życzę dużo zdrówka,trzymaj się ciepło:-)
Właśnie dzisiaj rano mój M obudził mnie,bo już nie wyrabiał ze śmiechu...poprostu Miki znalazł sobie ostatnio zabawę cyckami,łapie cycka w rączki i odbija się od niego twarzą albo wkłada go sobie do buzi i odwraca głowę,zabawa na 102!!!Ja poprostu już w nocy leżę z wywalonymi czyczkami i karmię małego na leżąco...nie mam siły już go karmić na siedząco...wtedy chce się bawić,gadać,a ja zasypiam i boję się,że wypuszczę go z rąk,już raz tak miałam i w ostatniej chwili otworzyłam oczy...ufff
Wczoraj padłam razem z Mikim przed 22...mam nadzieję,że dziś dzionek będzie lepiej..narazie zapowiada się oki,mały okupuje matę i gryzie zabawki i gaduszy,chyba dobry humorek ma...
A zaraz zbieramy się pomału na spacerek...pewnie mrozi,ale co tam,idziemy...Miłego przedpołudnia dziewczyny:-)do zobaczonka

Witam z rana ;-).
Po moim ostatnim poście Maja się już nie budziła :-).
Śpi do tej pory, nie licząc przerwy o 6:30 na karmienie :-):rofl2:.
Jestem wniebowzięta :-D

Jedziemy dziś z P do miasta, a potem odwiedzimy szwagierkę :tak:,
Zapowiada się długi i miły dzień poza domem ;-).
dorota123456789 - Widzę, że casting na Nianię ruszył na dobre :-);-).

Do później ;-).

Właśnie jestem po smażonym serku camembert :-p i rozważam otwarcie flaszeczki :-)

A jeszcze nie jadałam. A jak robisz??

Kaka wiem ze mnie znienawidzisz....ale jak Hania jeszcze nie moze spac to mata ja potraktuj:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Raczej dziecko znienawidzi mnie za tą matę...ale staram sie jej wymieniać grzechotki...i nawet swoje korale powiesiłam;-) Moze mata kiedys bedzie karnym dywanikiem;-)

Chciałam sobie dzisiaj poleniuchować ale mi nie wyszło. Piję kawkę a Hania...wiadomo na macie;-)

Jutro rozmowa. Oskubałam brwi co by na ludzi wygladać, opiłowałam pazury co by nie drapać jak będą chcieli mi rękę podać...dzis moze rzucę farbę na głowę, trochę samoopalacza na twarz i moze lakier na paznokcie. Poza tym żadnej garosnki nie mam (tylko letnie) wiec muszę wdziać czarne spodnie i białą koszulę...
JUtro będą mnie torturować 3h. M mi powiedział że powinnam powtórzyć anglika i excela na wszelki wypadek...jasne zrobię to przez 1 dzień.

kate28 mam nadzieje ze będe, szef jeszcze nie wie
minisia powodzenia dzisiaj

mój właśnie znudził się matą

reklama
Cześć dziewczynki.

Noc - koszmar. Nuiniuś owszem zasną o 20;30 i to sam w kołysce ale pierwsza pobudka o 0;20 a potem to już co godzinę. O 6 stwierdził że się wyspał ale udało mi się go przekonać że może jeszcze się chwile zdrzemnie no i się zdrzemną do 7.Generalnie padam na pysk. Jeszcze jedna taka noc i normalnie popełnię harakiri. Butlą pluje, no chyba że soczek, ale mleka nie ruszy i jeden wielki krzyk. W dodatku przez te ząbki tak zaczoł mnie gryść że niedługo moje sudki będą wyglądały tak jak po porodzie....

Dziś wybieram się po raz pierwszy sama z maluchem na wielkie zakupy. Zobaczymy czy to przeżyję...

buziaki dla wszystkich i miłego dnia dziewczynki.

Do góry