reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Ja już małego ułożyłam do snu, wykąpałam się i teraz czekam na seriale. Jeszcze tylko kolacyjka na śpiocha dla Szymka i relax :-D.

Aha zapomniałam się pochwalić, ścięłam dziś włosy :-), po tym jak wszędzie ich było pełno, a ostatnio nawet w pampersie u Szymona :szok::rofl2:

Jak bym teraz położyła Hanie spac to pewnie by się obudziła o 3ciej i juz spać nie chciała.

Ja znalazłam swojego włosa między wargami sromowymi u Hani...

Fotę włosów chcemy!!!

reklama
WIOLA wlasnie foty foty :-)
MOLI to sily zycze i cierpliwosci

Dziewczyny z jednej strony te co stawiaja na starsze maja racje a z drugiej KATE tez i wogole juz glupia jestem Narazie przyszly same mloda Ta dzis miala 26 lat w moim wieku Od 7 lat jest mezatka ,wegetarianka i tak samo jak ja milosniczka psow ma w domu 2 psy i kota .Studjuje pielegniarstwo Fajnie sie z nia gadalo ze wszystkimi zreszta i Oli ja najbardziej jakos polubiala Jesli ona wogole cos moze pkazywac hihih
A z tych starszych to byla dzis jedna babka 47 lat i niby jest ok ale ja jej jakos nie widze.
Dziekuje wam za opinie Jeszcze nie wiem na kogo sie zdecyduje ale moze ja jakas wczesniej wyprobuje np zaniedlugo Bede widziala co i jak i jakby co to zawsze moge inna wybrac

Hejka!!CZytam tak sobie Was na szybkiego,bo Miki mi dziś nic nie daje zrobić,nawet do kibelka z nim muszę chodzić...Cały dzień mi marudzi i płacze,na rękach źle,na podłodze też,łóżeczko to wogóle odpada,na spacerku prawie wogóle nie pospał,a jak chciałam wejść do piekarni,to ryk na maxa,naszczęście babeczka z piekarni widząc moją minę,wyszła za mną i sprzedała mi bułeczki przez drzwi...sama już nie wiem czy mu zęby idą czy o co chodzi,mierzyłąm temp.wszytsko ok,cały czas marudzi...a do tego jeszcze pielegniarka srodowiskowa dzis nas odwiedzila i mowi,żebym go obserwowala,w sumie dziaselka ma twarde...padam...i pozdrawiam WAs serdecznie,spokojnej nocki dziewczyny papa
U mnie to samo - brak gorączki, piąstki cały czas w buzi a dziąsełka twarde ale nie zaczerwienione.
Płaczliwy, marudny no i dostał chrypkę ... także idziemy do lekarza bo mnie się to nie podoba.
Ja już zgłupiałam z tym wszystkim ... nie wiem co jemu jest.

Czy choroba/infekcja zawsze objawia się gorączką u tak małego dziecka?????

Dorotka - ciężko doradzić..wiesz..ja myślę, że to zależy indywidualnie od opiekunki ... Zarówno starsza jak i młodsza mogą być dobre i złe... tak w pierwszej chwili mi się nasuneło, że łatwiej bym zaufała starszej...ale Kate ma rację, że te młodsze mają często dużo fajnych pomysłów na zabawy z dziećmi...no ale przy okazji trzeba uważać, żeby z tymi pomysłami nie przesadzały i nie zabierały dzieciaczka tam gdzie nie powinny...ale myślę, że na rozmowie wyczujesz co to za osoby...czy cwaniary czy fajne opiekunki....

moj jest chory ale goraczki nie mial wogole i dalej nie ma.tylko zew u niego bylo wiadomo od razu ze chory bo kaszlal, wymiotowal i biegunke mial.lepiej sie przejsc do lekarza.3mam kciuki!

Dorotko nie wiem co Ci doradzić. Sama przymierzam się do szukania opiekunki. Dla mnie musi mieć doświadczenie, wyobraźnię i miłą aparycję. No i oczywiście robić dokładnie to co jej powiem.

A ja dziś z mężusiem byłam w pizzerii z naszym maluszkiem. Normanie nie pamiętam kiedy gdzieś wychodziliśmy :).

Tak tylko na chwilkę nie mam kiedy was poczytać.
Co za weekend rodzinka przyjechała i im auto ukradli masakra zeznania wszystko policja była.
Ja poszłam na egzamin i nie poszło teraz do poniedziałku muszę sie na ustny nauczyć całą książkę masakra nie dam rady bo jestem padnięta.
Jutro ząb-boje sie.Nie wiem kiedy do was zajrze
Trzymajcie sie buski

A nam mały dał dzisiaj 2 razy popalić najpierw przed spacerem nie chciał cyca przez godzine, zawsze karmiłam go o 10 io 12 przed spacerem, a dziś o 12 ryk, dopiero po13 popił i się uspokoił. Po spacerze był grzeczny jak nigdy, leżał w łóżeczku bawiąc się rączkami i patrząc w karuzele j jak nigdy posiedział 2 godzinki w leżaczku, ale po kąpieli tak jak wczoraj ja mu cyc a on płacz, i w końcu zjadł kolacyjke po 9, tak więc on zamiast cześciej jesć chce jeść rzadziej. Teraz śpi:) a ja zachrypłam tyle się dziś naspiewałam kołysanek. Co do opiekunki to ja nie wiem, ja mam-teoretycznie 2 babcie na emeryturze na miejscu do opieki- teoretycznie bo są moi i M dziadkowie do opieki. Mały zapisamy jest do przeczkola jak będzie miał 3 latka, a ja mam urlopy do maja, a potem 2 lata wychowawczege chce dostać.
wesolutka trzymam kciuki

reklama
KASIU a jak zrobilas z nia porzadek ????

To była drastyczna sprawa. Jak odkryliśmy, że się budzi z nawyku, a nie z głodu, to powiedziałam mężowi, że cokolwiek się będzie działo ma mi nie przeszkadzać i po prostu nie dałam jej mleka tylko wodę. Ryczała 1,5 h, patrzyła na mnie z takim wyrzutem, że prawie zabiła wzrokiem. Drugiej nocy budziła się dwa razy, pluła wodą, ale zasnęła. Po trzeciej nocy było już ok :-)
A z nianią patrzyłabym na doświadczenie, ale niekoniecznie wiekowe.

Anai gratulacje dla Adasia za dojrzałe podejście do sprawy :-D (Hmm, cały czas mi chodzi po głowie przeprowadzka Bartka :dry:, ale Martyna musi lepiej zasypiać)

Czy choroba/infekcja zawsze objawia się gorączką u tak małego dziecka?????

Mam ten sam problem :baffled: To znaczy u nas odpukać zdrowie ok, ale też nie wiem czy zawsze będzie gorączka. A najbardziej boję się trzydniówki. Martyna nie miała. Mam nadzieję, że tym razem też nas to ominie :sorry2:

UWAGA!!! Promocja Karmi w Lidlu - 2,09 za butelkę :-D:-D:-D
Właśnie jestem po smażonym serku camembert :-p i rozważam otwarcie flaszeczki :-)

Do góry