reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Aniaaa- u nas też z jedzeniem jest róznie, jak śpi to ma dłuższą przerwę ale właśnie popołudniami i wieczorem to chce częściej nie je dużo ale co chwilę by trochę pocycała:tak:
Wanilia Dorotka- dzięki;-)
Magda ale narobiłaś smaka na chipsy, a że w szafce są więc ...właśnie zjadłam:zawstydzona/y:
No a ja dziś przetrzymałam M :szok: zawsze to ja idę pierwsza na górę spać a dziś on poszedł bo przecież jutro do pracy wstaje ale i ja zaraz idę lulać....:tak:
Dobranoc:tak:

reklama
Witam poniedziałkowo.
Już kolejny dzień jak mały przesypia bite 8 godzinek od 20.00 do 4.15 później godzinkę mnie przetrymał :baffled: i o 5.15 poszedł spać do 7.30 bo go tatuś obudził.
Teraz leży sobie w moim łóżku i gada do siebie.

Gardłowe sprawy u mnie już lepiej - jednak Tantum Verde i Engystol działają.
Ciesze się - miałam iść dziś z małym do przychodni bo wydaję mnie się że ma jakąś chrypkę.
Ale gardło nie jest czerwone więc nie będę ryzykować zarażenia się w przychodni.
Najwidoczniej nadprodukcja śliny powoduję taką chrypkę.

Dziś wybieram się na maleńki spacerek - wczoraj raczej nie poszliśmy.

Miłego dnia.

Witam się i ja poniedziałkowo. Kacper leży w łóżeczku jak na razie po drzemce i liczę na to że może jeszcze zaśnie na chwilkę...
Dziękuję w imieniu Kacperka za gratulacje :-)
Jak na razie jest smarowanie ząbka bo biedaczysko się męczy i ciągle popłakuje. Pewnie jeszcze poboli zanim wyjdzie do końca. Ciekawe kiedy ruszą następne. Mam nadzieję że za jakiś czas, niech sobie trochę odpocznie od tego bólu. A ja generalnie mam jakiś taki beznadziejny nastrój i nic mi się nie chce.

Co do jazdy to nie było bo okazało się że misiek nie chodził od listopada tylko jest lonżowany. No to czekam do wiosny i lonżuję go dalej.

witam :-)

Ja padam na pysk Dziewczyny ja juz z ta moja Oli w nocy nie wyrabiam Usnela wczoraj po wielkim krzyku o 22,30 Ja sie polozylam o 23,30 tzn chcialam bo Oliwka juz wstala Wiec pobutka byla o 23,30 i nie spala do 24,10 Pozniej nastepna pobutka byla o 2 o 2,30 o 5,30 tutaj usnela dopiero o 6,25 i spalysmy do 9
Kurcze dziewczyny tak jak widzicie ona mi sie budzi w nocy co 2 lub 3 godziny sie wydziera jak oszalala :-(
W nocy potrafi wydojic 130 ml za kazym razem i czasem jeszcze jej malo Ja juz chodze na zesach serio jestem wykonczona

Dzis planow brak Ma przyjsc o 17 niania A jak narazie dzis postanowilam z oli nie isc na spacer bo taki ten wstretny wirus szaleje i wole nie ryzykowac

Dziewczyny ona pije nutramigen dla alergikow Ja sobie myslalam ze moze dawac jej jakiejs kaszki do tego mleka moze wtedy dluzej pospi ?????? TYLKO JAKA KASZKE JA JEJ MOGE PODAC ?JAKAS DLA ALERGIKOW ?JKA I GDZIE JA MOGE KUPIC sorki ze na tym watku

Mialam czekac az pediatra mi pozwoli ale juz nie wyrabiam Jak jej podam dla niej odpowiednia kaszke to nie powinno jej nic byc
A MOZE ZNACIE INNE SPOSOBY ABY PRZESYPIALA MI NOCE

U niej to sie kilka razy zdarzylo ze fajnie spala

Dzieńdoberek!

U nas dzisiaj prawdziwy szok: śniegu napadało kilka dobrych centymentrów, zrobiło się cicho i przytulnie jak w Boże Narodzenie. Nie byłoby w tym nic dziwnego, tylko że ja z Zielonej Wyspy nadaję:-)
Sąsiedzi za ścianą "omajgotują" od godziny, samochody utknęły w korkach, a ludziska chodzą i macają chodniki. Ubaw po pachy.

dorotka123.. jestem Tobą: u nas było full energii do 24, potem do 2:30 sen. Pobudka na karmienie i kolejne pobudki o 3:40, 4:15; 5:30; 6:20 i o 8:15 (tu tata chciał nam śnieg pokazać i obudził szuraniem tarasem) Ja mam pod ręką mokrą pieluchę i sobie nią twarz okładam, bo lanie się po gębie już nie wystarczy:wściekła/y:
I też za każdym razem jest pełne żarcie- tylko ja piersią. Mamy tak w zasadzie od początku i bij zabij nie wiem co robić. Może to zęby?

magdziuna masz rację- szkoda latać tam gdzie bakterie szaleją. Tuśka od ślinienia się ma wieczny katar. A swoją drogą, to ładnie mały śpi. Pogratulować.:tak:

kate28 dzięki za pomoc! Sorki, że tutaj się wypytuję- tych kilkunastu tysięcy postów nie jestem w stanie nadrobić:-p ale znalazłam inne podobne tematy na forum. Jutro idziemy robić z tym porządek.

małaulka - Dublin/ Blackrock. U Ciebie też biało?

Ostatnia edycja:
czesc mamuśki

u nas biało....................
ja czuje sie do d...y:baffled:@:crazy: lenistwo od piątku trzyma sie mnie i nie chce sie odczepic na szczescie z bólem ale obowiązki sie kulaja wiec dzis obolała naprawde nie ruszam palcem.

Dorota123456789, współczuje, zdrzemnij sie w wolnej chwili:dry: ale jutro bedzie lepiej:-) ps ale żes sobie nick wymyśliła krótki:rofl2:
Magdziunia, no to fajnie ci Sebcio śpi noo
Ula śliczna fotka w sygnaturce;-)
Marma, gratki pierwsze ząbala:-)

EVELAJNA NO TO WIDZE ZE NIE JESTEM SAMA Z TYMI NIEPRZESPANYMI NOCKAMI
Ja tez nie wiem o co chodzi :-( Mnie sie wydaje ze u mnie to nie sa zeby

JUSTYNKA to nic nie rob kochana tylko odpoczywaj No nick mam zajefajny hihihihihihi :-)

Pocieszę was dziewczyny że ja też nie śpię w nocy. Kacper w prawdzie zasypia 20-21 ale budzi się potem o 1,3,5,6,7-pobudka i tak do 10. Więc raczej się nie wysypiam. W dodatku nie chce pić mieszanki i tylko cycka. A w dzień jak nie śpi wymaga żeby się nim non stop zajmować, więc jak mam chwilkę to robię coś w domu.

reklama
Marma Tuśka też chce, żebym z nią cały czas wariowała. Ale wypracowałam kompromis: wsadzam ją w fotelik i robię swoje- myję się, gotuję, sprzątam (tylko śpiewać muszę i tańcować jednocześnie:rofl2:) ale jak śpi, to ja z nią w kimono. Teraz cholernica uderzyła w długą drzemkę. Pewnie obudzi się głodna jak fix, a ja tu skrobu skrobu:tak: Aaa... idę się do niej przytulić na chwilkę.

Do góry