reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Marma Gratki dla małego. I jak wyszła jazda?
czarna ty szczęściaro
kaka jejku mój max 30 minut wyleży

Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków i dla was.

Ja wczoraj walczyłam z praniem i zelazkiem, potem spacer dp lasu, stajnia i goście do późna. jestem dziś nieprzytomna,spał od 23 obudził się dziś o 4 w nocy- mega kupa, na szczęście szybko usnął, potem o 7 40 i o 9, ale ta pobudka o 4 jakoś mnie wybiła. Siedzieliśmy do południa w domku, potem spacer, jejku jak ja lubie biały las i lekko pruszący śnieg, stajnia. Po spacerze podrzuciliśmy małego do dziadków na godzinke i skoczyliśmy na zakupki, potem obiadek tam i wróciliśmy do domu, jak zasnełam przy małym na cycu i spaliśmy 1,5 godzinki. Oni wczoraj pili, a ja czuje się jakbym to ja popiła- może od tego patrzenia:)

MARMA super z tym zabkiem GRATULACJE:tak:
A M sie nie przejmuj bo to tylko facet :-D:-D:-D

CZARNA ty to masz szczescie w nieszczesciu Najpier gubisz a pozniej ktos ci to przynosi ;-)A z moim M to masz zaplon kochana ZART HIHIHIH

KAKA a ty kiedy wracasz do pracy ?????

EVELAJNA moja nalezy do tych dzieci tez sie budzacych non stop w nocy no ale z Twojego opisy wynika ze i tak mam lepiej bo ja te 3 godziny to sobie pospie :tak:

MAGDASF no ostatnio Asia z KAKA pozwolily sobie na % a dzis Ty i Ja :-DZdrowka dla M

Z tymi zabkami to ja sie na nic nie szykuje bo dzieci sa tak tozne ze jednym wychodza szybko tak jak Kacperkowi a innym pozno Mojej sasiadce jej coreczce zaczely wychodzic dopiero jak miala 8 miesiecyOli nie widac aby jej cos te zabki szly ale jeszcze ma czas :tak:

U nas byla dziewczyna na nianie i jak narazie to ona jest najlepsza Jeszcze jak narazie mam umowione 2 i zobaczymy Telefony dzwonia dosc czesto wiec powinnam kogos normalnego znalesc:tak:
Z tymi wyjsciamy to moja Oli jak ja zostawiam z babcia to zachowuje sie tak samo jak z nami Juz 2 razy byla z kims bezemnie u znajomych na kilka godzin i tez byla bardzo grzeczna wiec u nas z zostawieniem jej z obca osoba to raczej nie powinno byc problemu :tak:
U nas mily dzien pol dnia u znajomych Teraz mala juz ukapana i siedzi z tata i krzyczy na niego i dobrze niech wszystkie baby na niego krzycza

A ja dziś zgubiłam portfel z dokumentami:szok::szok::szok::szok: Niki wysłałam do sklepu by pytała czy ktos znalazł a ja w domu szukałam. I już byłam załamana że znów coś zgubiłam gdy nagle domofon. Pewien Pan znalazł i przyniósł:-D:-D:-D:-D:-D:-D NORMALNIE NA SAMYCH UCZCIWYCH TRAFIAM:tak::tak::tak::tak:
Czarna tylko czekać jak gdzieś tyłek zapodziejesz ;-):-p.

My już po wizytach. Dzieci wybawione. Rodzice wykończeni ;-). Amen
Kasia piękne zwieńczenie dnia :-)

Ja to nie wiem co ostatnio dzieje sie z moim Stasiem, wogole nie chce mleka pic, pije tylko jak spi,a w dzien to na sile musze mu wciskac. No chyba ze widzi juz lyzeczke to sie cieszy i az piszczy. Jest w stanie wszamac caly sloiczek marchewki z jablkiem, juz sie konczy zapas i juz niedlugo zaczne sama mu robic:rofl2: Moze powinnam zmienic mleko bo to mu nie smakuje??

Czarna az sie chce napisac ze co drugi glupi ma szczescie;-)zartuje oczywiscie, alenaprawde masz szczescie do uczciwych ludzi:tak:

Ide na drugi dcinek Rancza, odjazdowy serial:rofl2:
Magda my tak stale walczymy z butlą :crazy:
Marma gratuluję ząbka, a co do M, mój mówi na pażdzioszki Koło Gospodyń Wiejskich - prostak :-p;-)
No to zmykam i ja lulu, bo późno się robi
paa

Wlasnie Ulu sliczne to zdjecie :-)

KASIU nie gniewaj sie ale ja chetnie chcialabym zobaczyc kolo suwaczkow u Ciebie zdjecie synusia :-)
Nie wiem czy dobrze kojaze ale ty chyba nie czesto chwalisz sie fotkami synusia ???????????Nie pogniewaj sie Ja poprstu chcialabym abys sie nim troszke wiecej chwalila :-)

MARMA - nieźle z tym ząbkiem, szybko!!!
EVELAJNA - u nas pleśniawek nie było (już kiedyś pisałayśmy z dziewczynami na ten temat, bo u niektórych dzieciaczkow były), ale mogą być przyczyną tego, że dziecko nie chce piersi i płacze przy jedzeniu. Tu możesz poczytać jak rozpoznac i jak się leczy, piersi też mogą się zainfekować www.polki.pl/rodzina_niemowle_artykul,10011267.html Podobno można pomylić z nalotem po mleku, ale pleśniawki są widoczne cały czas, nie tylko po jedzeniu i też na podniebieniu, czasem na polikach. Pogadaj z lekarzem koniecznie i niech znajdzie przyczynę!

Aniaaa- mam nadzieję że Szymuś jednak nie wojuje tylko słodko śpi:tak:

A ja mam dziś moralnego kaca, była awantura z Karolinką i nakrzyczałam na nią ona się popłakała, ja potem w swoim pokoju też :-:)-:)-(co ze mnie za matka:-:)-:)-(
Ula - jak pisałaś (23:45) to Mały wciąż wojował !!! jejuu..coś mu się pozmieniało..ale dziś na szczęście przed 22 zasnął...
cieszę się, że mogłam pomoc i że juz jakiś odzew jest

i zrób tak jak pisze Ania - właśnie chciałam tez taki sposób Ci doradzić; moja koleżanka siedziała z nianią i córeczką 2 tyg. zanim wrociła do pracy i miała na nią baczne oko :-) :-) :-) ważne, bo zobaczysz jak się zajmuje Oliwcią i jak mała na nią reaguje

a ja dopiero mam chwilę, żeby Was poczytać

Byliśmy u znajomych i w domu dopiero o 21.30. Potem kąpanie i Marika marudziła, nie mogła zasnąć. Dziś dużo spała znowu i coś się boję, czy nie będzie chora. Jakieś takie mamine przeczucie :-( Chyba basen odpadnie jutro.

M. mi marudzi, że chce w gory na deskę jechać, a tu kasy nie ma :-( i raczej z nieba nie spadnie, a za kilka dni znowu szczepienia i ponad 500zł pójdzie się j*****

Ja złapałam za to fazę na wyjazd na 10-14 dni w maju i szukam fajnego miejsca. Myslimy o Roztoczu, ale jak macie jakiś namar na fajne miejsce, gdzie mozna jechać z Mariką to dajcie proszę znać :-)

Idę czytać resztę.
Oj my też chcemy jechać... w marcu lub kwietniu na pewno jedziemy do Zakopanego..znajomych też chcemy zwerbować...faceci sobie będa jeździć na Kasprowym, a my z wózkami na spacerku :-)
W weekend majowy też chcemy się gdzieś ruszyć, ale nie wiem jeszcze gdzie... a w wakacje?? też nie wiem..oboje mamy baaaaardzo dużo urlopu, więc może pojedziemy i z Szymkiem (Bieszczady może?? albo jakieś jeziorko??), a potem mooooże zostawimy Szymka moim rodzicom i pojedziemy sami, choć ostatnio coraz bardziej skłaniam się ku myśli, że chyba będę się bała go tak zostawić na tydzień czy 2...

Dziewczyny - zdrówka dla Was !! kurcze..mam nadzieje, że ten okres chorobowy szybko minie i wkrótce już tylko słoneczko będzie na polku...

Dziewczyny cycowe - czy Wasze dzieciaki jedzą regularnie co 2-3 godziny???? Szymkowi coś się od tygodnia dziwnego stało i je (szczególnie po spacerze, aż do późnego wieczora co chwilę !! !! !! dosłownie jakies 30-60 minut po ostatnim karmieniu on znowu chce jeść !!!! I to wyraźnie chce jeść...nie jest to ani bolący brzuszek, ani kupka w pieluszce...drze się do jedzenia..a jak go karmię na leżąco, to nie zdążę się położyć obok niego, jak on już sam się obraca na boczek i buźkę układa w rybkę.. pokarmu mi nie brakuje, bo nawet po karmieniu trochę zostaje...męczące to jest trochę...

A mi już humorek sie poprawił... od wczoraj :-) wieczorkiem znajomi mnie owiedzili, później M wrócił, a dzisiaj teściowie przyjechali i bylo bardzo, bardzo fajnie:-) zmykm do spanka, buziaczki

ANIA - może Szymek ma teraz jakiś okres większego zapotrzebowania na jedzonko. Marika też jadła co 3h na początku, a teraz jak nie śpi to co 2-2,5h, czasem się zdarza, że co godzinę.

reklama
Ania ja karmię piersią i bartek je w ciągu dnia tak co 1 lub 2 godz. Czasem jak śpi to jest trochę dłuższa przerwa.
Ale są też dni że chce częściej, a ja karmię na rządanie.:tak:

Marma gratulacje pierwszego ząbka

Ostatnia edycja:
Do góry