reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Dziś Mari dużo spała w dzień jakoś...
.
Nasza też dziś bardzo dużo spała w ciągu dnia, ale u nas była brzydka pogoda cały dzień deszcz, może to przez to... teraz też już zasnęła:tak: no a ja mam czas na bb:-)
jutro sobota to sobie rano pośpię:-)
Ja z M oglądaliśmy wczoraj taki program gdzie mówili o nianiach do dzieci- masakra żeby dobrą nianie znalezć to trzeba mieć szczęście:no:

reklama
... a myśleliśmy o nartach...

Cieszę się, że już weekend. Pewnie w niedz. basenik znów.:-)
Gdzie na narty jedziecie?? Ehh..basenika to Wam zazdroszczę... my chyba dopiero od marca pójdziemy.... albo kwietnia... tylko, ze chcemy pójść na początek z indtruktorem, a zajęcia tylko w weekendy są grrrrrrrrrrrrrr......
Dzięki za Emolium, już wszystko wiem.

Czarna - głowa do góry!! wiem, że łatwo się mówi, bo sama miałam przez 3 tyg stycznia mega doły przez bte szpitale i nic mnie nie cieszyło...ale nie warto tak się dołować..

Dziewczyny..dużo dużo zdrówka!! co to tyle chorób tu panuje !!
Agamir - witamy na nowo!!

Kaka, Blond - ale robicie smaka!! już nie wiem na co mam większą ochotę..na piwo czy wino.... choć chyba najbardziej na grzane piwo z imbirem...mniam....albo grzane wino z bakaliami !!! Mniaaaam....

A u mnie w porządku... na spacerku byliśmy, potem rodzice z babcią na chwilkę wpadli, później koleżanki..posiedziałyśmy i pogadałyśmy... fajnie było... wiecie co?? mam wrażenie, że ze mnie się robi straszny leń... zawsze byłam raczej aktywna, dużo robiłam, a ostatnio nic mi się nie chce.... ciężko mi się smusić do prasowania, zmywania, gotowania... nie wiem dlaczego..normalnie to wracałam z pracy, robiłam zakupy, albo szłam na Fitness, albo jeszcze gdzie indziej, wracaliśmy z M pod wieczór, potem szybki obiad i "domowe obowiązki" i ze wszystkim nadążała... teraz teoretycznie mam wicej czasu (tyle, na ile Szymek pozwoli), ale mega niechęć do robienia czegokolwiek w mieszkaniu...robię oczywiście, ale niechętnie..grrrrrr.........mam nadzieję, że to lenistwo minie ...

Szymek dzisiaj znowu do 23 grasował ...

Dzień Doberek

U nas nocka dziś straszna od 2:30 musiałam wstawać co 2 0 i co 5 min masakra jestem wykończona i mała jak ładnie jadła ostatnie dni tak dziś nic nie chce zjesć ciągle grymasi

Dziś przyjeżdza do mnie siostra z całą rodzinka a sama siostra z synkiem Oliwierkiem zostanie cały tydzień bo ja na teg.o zęba ide
Jezu jak ona sie dziś wierci
Po czym poznać z tymi zębami ze idą.
Nie moge jednak pisać bo Jaguśka szaleje.

Czesc dziewczyny witam weekendowo. Antosiek pospal nam do 6 potem mleczko i pospal do 8 teraz szaleje na macie z zabawkami a ja pije kawusie. Wczoraj minał rok jak dowiedziałam sie ze bedzie malenstwo. TO JUZ ROK!!!!! Wypilismy wieczorem z mezem wineczko zjedlismy sereczki i poszlismy spac. Chciałabym miec 2 dziecko ale czy sie uda czy znow bede musiała chodzic po lekarzach brac tony leków czas pokaze. Wazne ze jest nasz kochany synus. Dzis u nas pada ale po południu jedziemy na spacerek do lasu . Zycze Wam miłego dzionka.

Witam z rana - ufff ... mam dość po wczorajszym dniu.

Mały w nocy obudził się po 0.30 i po 4.00 a zasnął o 19.30 - mnie głowa boli i gardło ... oby nie na chorobę.
JA CHCE WIOSNE JUŻ :baffled:

Na narty to i ja bym się wybrała a jeszcze rok temu o tej porze szalałam jak nic.

Miłego dnia dziewczyny życzę.

Witam :-)
WESOLUTKA to mily dzien Cie czeka :-)
KAKA I ASIU oj alkoholizm nam sie szerzy hehehe Nie dosc ze jestesmy wyrodnymi matkami tak teraz alkoholiczkami zostaniemy heheh :-)
MALAULKA nawet mnie nie strasz z tymi niankami Jak rozmawialam z ta babka co zatrudnia nianie to one pracuja legalnie i sa wykwaligikowane do tego i pewnie wyprobowane ale dosc drogie Ja sobie pomyslalam ze umieszcze juz teraz ogloszenie w necie na moim miescie ze szukam kogos do opieki Zobacze czy ktos mi sie zglosi Wole teraz dac to ogloszenie bo bede miala czas aby poznac ta osobe A wolalabym na te kilka razy w miesiacu wiecie kogos na czarno bo to i taniej wyjdzie Zobaczymy :-)

U nas nocka ciut lepsza Oli zasnela o 22,10 ale juz o 22,50 plakala Dostala mleczko i spala do 2,30 pozniej spala do 6 i po 6 zdrzemnela sie na pol godziny Ja z nia a teraz juz szaleje.
M mial jechac dzis do pracy ale ze pada sniec to nie pojechal i teraz lezy z Niunia i sie nia zajmuje :-)
Kurka ale u nas bialo Pozniej na jakis spacerek sie wybierzemy i jakies zakupy :-)

U nas też pada śnieg taki drobniutki.
Ja wybieram się dziś do rodziców - chyba wezmę wózek i przejdę się na spacer do lasu z małym.
Może tam w sosnowym powietrzu pośpi sobie troszkę.
Poza tym mam potrzebę porozmawiania z mamą ... przez telefon to nie to samo.
Dobrze, że mieszka blisko - 30 min jazdy samochodem ode mnie to jak "rzut beretem".

Czesc dziewczyny!
U nas nocka super. 10h snu bez jedzenia!
Moja IZunia jest Aniołkiem :-)
Tylko muszę tą wstętna pracę pisać, a tak mi się nie chce!

Oj zazdroszcze wam picia też mam ochote, a tak to siedze przy herbatce na karmienie z hipa. Mały dzisiaj nam strasznie marudził, ja posprzątałam, poprasowałam i ogólnie ledwo już siedzę. A ja jeszcze @ nie miałam, ja bym tam chciała jej długo nie mieć:), ale M chce odczekać cytat kilka lat.

Co do alkoholizmu:-), to ja piję czasem troszkę.
Pozwalam sobie na małą lampkę wina po wieczornym karmieniu, jak wiem, że będzie przynajmniej 7h przerwy, albo kieliszek naleweczki.
Wyczytałam w tych materiałach z prezentów szpitalnych, że taka ilość nie ma wogóle wpływu na dziecko. I tego się trzmymam, bo uwilbiam czerwone winko i znacznie lepiej się po nim śpi... Oczywiście w ciąży nie piłam!

UDANEGO DNIA WSZYSTKIM
A CHORYM ZDRÓWKA!

Witam mamuski :))
Malena nie tłumacz się hehe i tak będziemy znów zlinczowane:-D:-D
MagdasF i jak film:confused:fajny;-);-)
To narobilyscie mi ochoty na winko:tak:

My tez noc spoko! od 21 po antybiotyku mala padla i do 8 spala dobre to bo myslalam ze przy chorobie bedzie dzis ciezka noc:tak:

A mi polskie znaki nie dzialaja i Z z Y sie pomieszalo jak mnie to denerwuje:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry