reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witajcie
U nas nocka dobrze, Kuba budził się tylko 2 razy na karmienie i spał prawie do 10:-) Ja byłam pozałatwiać sprawy w pracy. Macierzyński kończy mi się 23 lutego, ale mam jeszcze do wykorzystania 23 dni urlopu wypoczynkowego z tamtego roku, i mogę wziąć cały wymiar z tego tak więc gdzieś do maja jestem z Kubciem:tak:
Po drodze wstąpiłam jeszcze wymienić buciki do chrztu bo chrzestna kupiła za małe. W niedzielę będziemy chrzcili małego i już w domu ogólne zamieszanie, narazie jesteśmy u moich rodziców bo babcia pilnuje wnusia a my możemy pozałatwiać ostatnie sprawy. Najgorzej się martwię że świeca nam nie przyszła co zamówiliśmy na allegro:-( Mam nadzieję że jeszcze przyjdzie....
a ja mam pytanko ile wasze dzieci robią kupek dziennie teraz na cycu
ppatqa nasz robi raz na tydzień, ale porządnie że prawie się nie mieści. Pediatra nam powiedziała że jeśli się nie pręży ani nie płacze to że to jest wg niej norma przy dziecku karmionym piersią.
ulu jak czytam takie historie o "takich" matkach aż łzy same napływają do oczu.:no:
dorotka trzymam kciuki żeby się udało to co zaplanowałaś.:-)
Witam a u nas noc w miare spokojnie minela.maly nie wymiotowal od wczoraj.wczoraj zrobil 5 kup czyli nie tak zle.z nosa mu kapie wiec mu frida co chwile tony odciagam, ale goraczki nie ma i chyba troche lepiej z nim bo je lepiej.
blond_20 dobrze że z Rafałkiem lepiej, oby całkiem mu przeszło.:tak:
Idę poprasować bo się nazbierało.Miłego dzionka.:-)

reklama
U nas pogoda okropna, tylko spać się chce. Niuniuś zalicza drzemkę a ja się z moim M umówiłam że dziś mam 2h dla siebie i jadę do stajni do mojego miśka. W końcu :) Wsiądę na niego po raz pierwszy od roku czasu :) Ale jestem szczęśliwa :)
Dziś przyjeżdża nasz przyjaciel i zostaje do jutro więc zapowiada się naprawdę miły dzień :)

hallo !!!
ja tez tu jestem ...
czy nikt mi nie odpowie ?? :crazy: :-(
kate dziekuje za odp.

a konkretniej chodzi mi o kosmetyki z johnson'a czy ktoś je używa i czy bobaski wysypki po nich nie mają ??

Ostatnia edycja:
Ula te historie o dzieciach to na prawdę koszmar :no::-(
Ppatqa mój Bartek to robi raz na 3-4 dni, a od dwóch dni dwie dziennie. Trudno mi jakąś średnią wyliczyć.
Magdasf ech jak nasi mądrzy coś wymyślą :angry::angry::angry:
Dorota w takim razie i ja trzymam kciuki.
Wesolutkaaa jupi jupi!!!
Marma udanego popołudnia.
Antuanet jeszcze jutro może dojść, oby się udało

Ja też się dzisiaj wybieram wieczorem z koleżanką do jakiegoś pubu. Znajomi z pracy się spotykają i najpierw idą coś zjeść, a potem na balety i my tylko na to jedzenie idziemy. Mam nadzieję, że dam radę, bo do 19 jestem sama w domu. M ma wywiadówki.
Dzisiaj w nocy Bartek obudził się raz - przed 4 i potem koło 7 więc ładnie.
A ja to w sumie też chyba zaczynam doła łapać, bo podwyżka podwyżką, ale prawda taka, że jak pójdę na wychowawczy, to nam odpadnie 1300 zł i musimy gdzieś to znaleźć :baffled:. M ma korepetycje, ale tyle nie będzie w stanie wyciągnąć więc będziemy musieli znowu ściągnąć z funduszy, a giełda nie najlepiej prosperuje i to nie jest dobry moment na wypłacanie kasy :-(. A chciałam kupić w tym roku ogródek działkowy i chyba nic z tego nie będzie. Cała kasa z mojej pożyczki i zwrot podatku pewnie pójdą na życie. Ech, ale nie będę się użalać tylko intensywnie myśleć jak ten problem rozwiązać.
Miłego popołudnia!!!

hallo !!!
ja tez tu jestem ...
czy nikt mi nie odpowie ?? :crazy: :-(
kate dziekuje za odp.

a konkretniej chodzi mi o kosmetyki z johnson'a czy ktoś je używa i czy bobaski wysypki po nich nie mają ??

Misia bez nerwów :sorry2:
Ten temat był na karmienie i pielęgnacja. Ja nie używam johnsona bo słyszałam, że uczula i któraś mama miała tu taki problem. Używam kosmetyków bobini od pierwszego dnia życia. Z tego co pamiętam, to głównie dziewczyny używają nivea sensitive.

a ja mam pytanko ile wasze dzieci robią kupek dziennie teraz na cycu

hejka!Mój Miki robi 2-3 czasem 4 kupki,nawet zauważyłam ostatnio,że zdarza się,że o stałych porach robi:-)dzisiaj np.wsadziłam go do fotelika,żeby się wykąpać,siedząc sobie ze mną w łazience zrobił kupkę,no to wzięłam go do przebrania,patrzę gdzie ta kupka w tym pampersie,myślałam,że mi się przesłyszało,a tu nagle cała kupa wysoko na plecach...nie wiem co to za czary mary było i to na siedząco ghihi Wszystko do przebrania A Twój maluszek ile robi kupek?Podobno są dzieci,które nawet przez 2 tygodnie nie robią i pediatrzy uważają to za normę,trochę dziwne nie?!

Mam do Was koleżanki pytanko:czy wasze maluchy też robią sobie długie,wieczorne pogaduchy i nie chcą spać?Wczoraj myślałam,że dostaniemy bzika...choć w sumie smiesznie było,ale kiedy zbliżała się 23 padałam...Nasz Miki gada jak najęty,gryzie wszystko co mu wpadnie do rączek,ostatnio bardzo lubi gryźć pieluchę albo kołderkę...Wczoraj w sumie nie kąpaliśmy go,tylko szybka higiena wieczorna,cycu i lulu,no wszystko było fajnie,już mały zasnął,przyszłam do pokoju i za kilka minut słyszymy aguuuu,uuuu,,ahhhh i skubany 3 godziny nadawał i wogóle nie był zmęczony..dopiero jak się oboje położyliśmy,raczył zasnąć...A dzisiaj to samo było na spacerku,zaślinił kurteczkę i nie chciał spać...aż się boję co będzie wieczorkiem,narazie śpi,ciekawe jak długo..

Aniaa,ja myślę,że nie masz co się martwić,z tego co mi pediatra mówił i znajome pielegniarki,to normalna temp. u takich maluszków,żaden stan podgąrączkowy...Widzę,że nasze maluchy uzależniły się od spacerków,my nie byliśmy niedawno 2 razy na spacerku z powodu wicheru i ulewy i mały odstawiał nam tak samo marudzenie grrrr mogłaby by być już wiosna:-)Pozdrawiam

My już po spacerku ale byłyśmy tylko 40 min bo jest tak zimno i wieje że myślałam że umre i jeszcze bez czapy poszłam bo nie wiediząłam że tak zimno masakra.

Mnisia ja sobie w ciąży kupiłam oliwkę w żelu jonsona i tak mnie wysypało że cały brzuszek miałam w drobnych krosteczkach i strasznie swędziało dobry tydzien, mój pediatra mówi że jonson to najgorsza firma i że b uczula.
Ja do mycia stosuje vitelle płyn do kąpieli(podobne do oliatum) czasem ją smaruje oliwką bambino ale tylko czasem bo ona ma tak idealną skóre że nic nie potrzeba i na dwór jak idzie też krem ochronny bambino,a jakby sie coś działo to mam jeszcze z vitelli krem np jakieś zaczerwienienia i pod nosek tez witelli super sprawa polecam.A do Pupki to tak jak pisał już ktoś nie wiem czy czarna czy mnisia co popadnie termentiol linomag pephanten sudokrem-jednak na odparzenia najlepszy termentiol ale jak nie ma to czym popadnie smaruje.

Ciekawe jak tam nasza Dorotka?
Ja dziś na obiadek nalesniczki z piersiami z sosikiem i warzywkami i serem zapiekane niam niam.

Dziewczyny sorki że na tym wątku moja je zupke o 12 wkońcu(tą marchewe) a o 12:30 60 ml mleka.Czy ona czasem nie powinna sie najeść tą zupką? o 12:50 dworek.
Moli moja terrosrystka zaraz po kąpieli jest usypiana bo przed kąpielą długo ją trzymam by nie poszła spać by po kąpieli poszła spać oi tak ona 20-20:30 idzie spac no ale przy tym jest niezłe darcie i cyrk oczywiście trza bujac sama nie zaśnie.Ale ona bardzo dużo gada i sie śmieje w momencie kiedy ide z nią na przewijak do łazienki nagrzewam rozbieram ją o 19 a kompie przed 20 i tak sobie siedzimy do tej 20 i gadamy później kąpiel a jak zaczynam ubierać to darcie i szał i nie da sie jej uspokoić.

Dziewczyny martwi mnie że ona nie chce leżeć na brzuszku zagaduje ją ale ona 5 min i ryk straszny i nie przekręca sie z brzuszka na boczki, chyba nie będzie raczkowała jak tak nie lubi.

Tatuś kupił dziś Jaguni dużo słoiczków i mi blender bo Jaguśka je trochę ze słoiczka a trochę jej gotuje niech sie przyzwyczaja trochę do tego trochę do tego.
Sorki że na tym wątku ale muszę się uczyć i piszę tu wszystko.
Pozdrawiam

reklama
My już po spacerku ale byłyśmy tylko 40 min bo jest tak zimno i wieje że myślałam że umre i jeszcze bez czapy poszłam bo nie wiediząłam że tak zimno masakra.

Mnisia ja sobie w ciąży kupiłam oliwkę w żelu jonsona i tak mnie wysypało że cały brzuszek miałam w drobnych krosteczkach i strasznie swędziało dobry tydzien, mój pediatra mówi że jonson to najgorsza firma i że b uczula.
Ja do mycia stosuje vitelle płyn do kąpieli(podobne do oliatum) czasem ją smaruje oliwką bambino ale tylko czasem bo ona ma tak idealną skóre że nic nie potrzeba i na dwór jak idzie też krem ochronny bambino,a jakby sie coś działo to mam jeszcze z vitelli krem np jakieś zaczerwienienia i pod nosek tez witelli super sprawa polecam.A do Pupki to tak jak pisał już ktoś nie wiem czy czarna czy mnisia co popadnie termentiol linomag pephanten sudokrem-jednak na odparzenia najlepszy termentiol ale jak nie ma to czym popadnie smaruje.

Ciekawe jak tam nasza Dorotka?
Ja dziś na obiadek nalesniczki z piersiami z sosikiem i warzywkami i serem zapiekane niam niam.

Dziewczyny sorki że na tym wątku moja je zupke o 12 wkońcu(tą marchewe) a o 12:30 60 ml mleka.Czy ona czasem nie powinna sie najeść tą zupką? o 12:50 dworek.
Moli moja terrosrystka zaraz po kąpieli jest usypiana bo przed kąpielą długo ją trzymam by nie poszła spać by po kąpieli poszła spać oi tak ona 20-20:30 idzie spac no ale przy tym jest niezłe darcie i cyrk oczywiście trza bujac sama nie zaśnie.Ale ona bardzo dużo gada i sie śmieje w momencie kiedy ide z nią na przewijak do łazienki nagrzewam rozbieram ją o 19 a kompie przed 20 i tak sobie siedzimy do tej 20 i gadamy później kąpiel a jak zaczynam ubierać to darcie i szał i nie da sie jej uspokoić.

Dziewczyny martwi mnie że ona nie chce leżeć na brzuszku zagaduje ją ale ona 5 min i ryk straszny i nie przekręca sie z brzuszka na boczki, chyba nie będzie raczkowała jak tak nie lubi.

Tatuś kupił dziś Jaguni dużo słoiczków i mi blender bo Jaguśka je trochę ze słoiczka a trochę jej gotuje niech sie przyzwyczaja trochę do tego trochę do tego.
Sorki że na tym wątku ale muszę się uczyć i piszę tu wszystko.
Pozdrawiam

wesolutka,nie martw sie tym lezeniem na brzuszku:-)tylko jej nie popuszczaj,kladz ja poprostu czesciej na brzuszku,krocej,ale czesciej,zobaczysz,ze zacznie jej sie podobac...albo spróbuj,tak jak aniaa pisze nosic ja na samolot,dzieciaki lubia te pozycje,wtedy poznaja swiat z innej pozycji i jest fajowo;-)a jesli chodzi o raczkowanie,to nie ma to znaczenia...poloz jej jakas zabawke ulubiona albo czerwona zabaweczke,dzieciaki uwielbiaja ten kolor...ile wytrzyma na brzuszku do pierwszego jekniecia,bedzie jej...tak apropo,to juz noworodki kladzie sie na brzuszku...Powodzenia i nie boj sie jej klasc na brzucholku--.rada fizjoteraputki;-)

Ostatnia edycja:
Do góry