reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Czesc kochane :biggrin2:
Przepraszam ze was zaniedbuje, ale nie myslcie, ze nie jestem z wami... Czytam was codziennie regularnie, wiec wiem wszystko, mysle o was i jak cos sie dzieje, to jestem do waszje dyspozycji, ale dopadła mnie jakas chandra albo depresja zimowa i nic mi sie nie chce... Nie mam nawet weny do pisania... bleeee
U nas w miare ok, tylko Patryk przeziebiony, chodzi w maseczce, a my z Rafałkiem walczymy, zeby sie nie zarazic... Rafał ma rozne dni, czasem wiekszosc dnia przespi, czasem sobie wali 10minutowki i dalej odżywa, na lezaco mu sie nie podoba, najlepiej na raczkach albo siedzac, gaworzy coraz głosniej, znalazł kumpla w lustrze, wczoraj odkrył swoje stopy, ktorymi mozna kopac mame czy tate. Od tygodnia przed i po cycku dostaje troche kleiku na zmiane ryzowego i kukurydzianego, zeby zageszczac mu zawartosc brzuszka, bo miałam dosc jego ulewania, wszystko co jadł ulewał, teraz jest tego znacznie mniej, wiec mam nadzieje, ze waga skoczy do góry :biggrin2: Za tydzien we wtorek znow do kontroli. 3 tygodnie temu było tylko 5kg, tydzien temu 5.270, zobaczymy ile bedzie dzieki tym kleikom. Mi sie wydaje ze to przez to ulewanie tak słabo idzie z ta waga, bo Rafałek ulewał przy jedzeniu, zaraz po i pozniej po trochu, czasem nawet do nastepnego karmienia, wiec duzo mu w brzuchu nie zostawało. A mu chyba to idzie tylko na dobre, bo kupki robił nawet co 4-5 dni, a teraz robi codziennie, nawet 2 razy dziennie, a dziecko szczesliwe :biggrin2:
Ehh a ja?? No coz, u mnie szara monotonia codziennosci. Ja z małym w domu, patryk w pracy do popołudnia, ja nie mam do kogo sie odezwac i tak codziennie, a ja popadam w ta monotonie i czekam na wiosne, teraz juz sie zmuszam, zeby chociaz na chwile isc z dzieckiem na spacer, ale czasem wymiekam i zostajemy w domu... Ehhh mam nadzieje, ze to zwykła chandra i szybko przejdzie, bo normalnie wymiekam juz czasami, czuje sie jakas przytłoczona...
No nic, lece. Musze dziecku dac cycka, pozniej kapiel, a jeszcze gary w zlewie czekaja... bleee
Buziaczki cioteczki - kloteczki

reklama
Trina ciary mnie równo przeszły...

Hania grymasi. Kupiłam zel na zeby i posmaruje jutro. Dziś już dostała czopa.

Wysłałam też swoje cv ...moze nie wróce tam gdzie byłam??

Jutro będzie u mnie mama. Postaram sie wiecej Was poczytać

Pozdrawiam

MARMA ja tez wygladam jak dziecko :-p
ULU dobrze ze M znalazl prace :tak:
MARTYNKA u mnie tez monotonia Ale popatrz na swojego skarbka to moze ci przejdzie :tak:

Oliwia marudzi przed snem chyba sie broni aby zasnac a juz moglaby sobie zasnac :-pMnie sie zab ukruszyl w nocy ten ktory jest strasznie posputy musze isc z nim do dentysty bo on jest do wyrwania a zaraz nie bedzie go za co rwac i bede miala [rzerabane jak nie beda mieli za co go zlapac Jeszcze teraz jest nierowny i ostry i caly policzek od srodka mam pokaleczony :wściekła/y:

Chyba powinna to napisać na tym wątku. Więc piszę jeszcze raz.Dziewczyny mam pytanko gdzie wy dodajecie zdjecia Waszych Maluszków?jak je dodawać do albumu?bo ja szukam i nie moge nic takiego znaleźć.kurde cos mało skomputeryzowana chyba jestem :sorry2:

Kasia u mnie tez byla pielegniarka, nie polozna:tak::-)
Przyszla pospisywala dane, zapytala czy sie smieje, ile i co jaki czas je i to bylo by na tyle:tak:

A bo ślepa jestem i niedoczytałam :zawstydzona/y:, ale u mnie pielęgniarka nie chodzi.

Blond daj mu smecte ona jest dobra na odwodnienie na biegunkę i wymioty mi kazał lekarz ją podawać jak miała rozwolnienie pomogło po 2 dawkach.Bez recepty

Ja jeszcze dorzucę ze specyfików Orsalit. Podobno dla dzieci lepszy.

Trina rzeczywiście trudna sytuacja z mamą i żłobkiem. My w marcu będziemy zapisywać Martynę. Ciekawe czy się załapiemy. Ostatecznie mamy pod nosem prywatne, ale to 200zł więcej, a ja będę jeszcze na wychowawczym :baffled:
A ta historia mrozi krew, chociaż mam za sobą podobne :baffled: Nie lubię czegoś czego do końca nie rozumiem :baffled:

Małaulka gratulacje dla męża :tak::tak::tak:, a karmieniem, to ja też zauważyłam, że Bartek je ostatnio częściej, ale krócej, bo maksymalnie 15 minut, a najczęściej po 10 już kończy. Aż zastanawiałam się czy znowu go nie poobserwować i wypisać sobie plan jego dnia. :confused: A pogody na plac zabaw to zazdroszczę. Ja oblecę pół parku, a wcale nie taki mały i dopiero pół godziny minie. Brakuje mi weny :baffled:

Martynka uszy do góry, nie daj się podłym myślom. Jak nie masz nastroju, to pisz co Ci ślina na język przyniesie.

A zapomniałam ostatnio, bo narzekałam, że jeszcze nic nie przyszło, a tu gerber się odezwał. To może inne "prezenty" też dojdą.

Witajcie.
Ja jak zwykle zaniedbuję BB :-(
Teraz mam wolną chwilunię więc nadrobie troszkę czytania.

Acha postanowiłam przenieść łóżeczko małego do jego pokoiku i już 3 noc śpi tam.
Skoro przesypa po 6-7 godzinek to niech przyzwyczaja się do ciszy ... a my z mężem spokojnie możemy i filmik jakiś obejżeć i .... :-p

Uleńko to dobrze, że mąż ma pracę.

Asiu zdrówka dla małego.

Trina oj aż i mnie ciarki przeszły.

Postaram się jutro wpaść i skrobnąć.

Blond 20 Mój niunio jak miał biegunke rotawirusową to w szpitalu dostawał Lacidobaby. Jak wrócilismy do domu to lekarz kazał dalej to dawac. Naprawde bardzo szybko mu to przeszło! przy wymiotach i biegunce dziecko moze sie odwodnic w ciągu paru godzin, lekarz kazal mi sprawdzac czy niunio często siusia bo jesli tak to dobrze. Niunio miał troche problemów z tą biegunką i wymiotami, ale Lacidobaby mu pomógł.To jest bez recepty

Ostatnia edycja:
reklama
Och współczuję takich dolegliwości.
Dorosły cierpi a mały dzidziuś to już przechodzi katorgi.

Dla chorowitków dużo zdrówka.

Wiem, że starszym dzieciom można podawać Gastrolit - uzupełnia elektolity w organiźmie a dla takiego maluszka to raczej coś specjalnego.

No nic życzę dobrej nocki i zmykam spać.
Do jutra :-)

Do góry