reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witajcie dziewczyny... :-)
Ja jeszcze jestem w piżamce :-D i jakoś nie chce mi się przebierać a mój wyciąga mnie na spacer...
Muszę wam powiedzieć, że chyba jutro śmigam na jakieś zakupy bo już w żadne spodnie się nie mieszczę :tak: a gdzie tu kolejne tygodnie??? ;-) A swoją drogą mam do was pytanie czy wiecie może czy w czasie ciąży można spać na brzuchu, czy to nie grozi niczym maleństwu...???
I mam do was jeszcze jedno pytanie ale to z innej beczki co oznaczają te wasze kwadraciki przy nickach? Czy ich ilość i kolor ma jakieś znaczenie?

reklama
Miroslava Dosia jeszcze raz bardzo mi przykro.

Kaka i Martynka mają racje nie ma co wpadać w panikę. Ja moją córe urodziłam też bez żadnego zagrożenia natomiast kolejna ciąża skończyła sie tak jak Miroslavy rozwijała sie tylko do 8 tyg. Nie znane są przyczyny. Pozniej tez urodzilam zdrowiótka córcie i nie było zadnych komplikacji tylko ze wzgledu na to ze kiedys poroniłam, brałam Luteine do 14 tc. Teraz nic nie biore i moze obawiam sie ale jeste m bardzo pozytywnie nastawiona.
Poronienia i starta maleństw była, jest i bedzie. Na to sie nie ma wpływu.
Przeczytałam tu Jak Dorotka1234..... zarzuciła Miroslavie ze mimo iż miała leżeć nie leżała. To bardzo przykre nie chciałam się do tego odnosić ale choć niedotyczyło to pezpośrednio mnie i tak mnie to zabolało:tak: bo nie mozna obwiniac.

Jeżeli któraś bedzie chciała zaprzestać tutaj pisania prosze bardzo ich wybór.
Życze powodzenia i zdrówka dla was i maleństw. I zawsze zapraszamy do naszego grona.;-)

ups sie rozpisałam sorki

Malutka można spać na brzusiu w poczatkowej ciąży. ja nawet musze bo mam tyłozgięcie macicy;-) A kwadraciki kolorki i ilośc świadcza o ilosci napisanych postów.

Kobietki nie popadajmy w paranoję :szok:. Nie sądzę, ze miło będzie dziewczynom które straciły swoje maleństwa, że uważacie wątek za pechowy :-(. Niestety życie jest brutalne i zabiera zbyt wiele niewinnych istot. Zamiast odchodzić powinnyśmy o nich zawsze pamiętać i być tu, gdy zechcą do nas zajrzeć. To moja opina. Każda z was ma wybór.
Miłego dnia :-)

Faktycznie dziś piękna pogoda:)

My już po obiadku i za chwile pojedziemy do rodziców na działkę trochę pospacerowac:) Mam straszna ochote na pączki:)

Hej Kaka82!!!
Ja też jestem już po obiadku i zaraz tez idę na spacer a w drodze powrotnej kupię jakieś pyszne lody bo maleństwo się domaga... ;-) :tak:
Życzę Wam milutkiego spacerku wśród ptaszków i budzącej się do życia przyrody!!!!!!!!

Miroslava1979 i dosia bardzo mi przykro.
W sumie to chyba każda z nas się boi o swoją "fasolke" u mnie w rodzinie nie było przypadku poronienia i zarówno moja mama jak i siostra urodziły bez żadnego problemu dzieci. Natomiast u mnie w pierwszych tygodniach ciąży występowało plamienie 4 razy co jakieś 2 tyg ,Lekarz mi przepisał na to duphaston 2 razy dziennie i kazał mi nie dzwigać i się nie przemęczać zabardzo ,ostałam zwolnienie z pracy i jak narazie jest wszystko oki .Czasami jednak jak mnie boli bardziej brzuch to też się boje o moją dzidzie czy coś złego się nie dzieje lecz pamiętam o tym ,że jest takie forum na którym mogę się Was spytać o coś niepokojącego wrazie jakichś wątpliwości i Wy mi pomożecie :-)

ale się rozpisałam:-D

Wróciłam ze spacerku a właściwie to byliśmy tylko w sklepie po lody ale na same szczęscie droga do sklepu to pakr więc w sumie to też był spacer tylko, że taki pół godzinny... :tak: ;-)

My też właśnie wróciliśmy ze spacerku. Pogoda cudna. Trochę wieje ale w lesie nie odczuło się tego aż tak bardzo. Naszła mnie ochota na kanapeczki z sałatą i górkiem...chyba będzie trzeba iść do sklepu:)

reklama
Jestem z Piły wiec trochę będziesz miała daleko ale wpadaj...może w zamian jakąs muszelkę z Pomorza dostane??

Do góry