reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Acha ja M obudzilam po 10 i on sie zajal Oliwia a ja posprzatalam naszy sypialnie bo byl syf niemilosierny .Zrobilam 2 prania jeszcze jedno musze powiesic.Pomylam podlogi i pozmywalam Jeszcze prasowanie mnie czeka Nawet bylam sama w aptece po mleko dla Malej ;-)

reklama
WIOLU juz kiedys mialam pytac Jak ty karmisz swoje dziecie Cycem czy butelka Bo ja rzumiem ze tak jak i ja tym i tym ? Ale glownie cyc i dokarmiasz butla czy jak ???

Dorota ja generalnie karmię piersią (a raczej karmiłam, bo mi sie mały wypina na cyca ostatnio), bo pokarmu wystarcza, ale przez te kupy lekarz kazał przekarmiać sztucznym tak 2-3 razy na dobę. Więc raz jest karmienie piersiąraz cycem i tak na zmiany.

Minisia dobry dowcip. teraz kolej na mnie:
Name?
- Abdul Dalah Sarafi.
- Sex?
- 4 times a week.
- No, no, no..Male or female?
- Male, female, sometimes camel.........

:-D:-D:-D:-D Dobre, dobre, Karola!

Dorcia współczuję sytuacji finansowej :-:)-(

Blond i tak jesteś dzielna, że sięodciełaś temu gburowi ordynatorowi, mnie by chyba zamurowało. Straszny cham, pewnie na Tobie leczył swoje komleksy!

Ale dziś dziadoska pogoda, szaro, buro i ponuro, gdyby nie usmiech małego w moim sercu byłoby podobnie, chyba i ja muszę odsapnąć od forum i od komputera, bo jakaś zdołowana jestem. Nawet mi się ogarnąć nie chce.

Czarna ja tak właśnie o Tobie myślałam, bo jesteśmy w podobnej sytuacji. Ja bardziej jak psychicznie jestem zmęczona fizycznie. Doła już mam za sobą :baffled:
Z butelką to moja siostra miała problem. Zaczęła od TT, a skończyła na najzwyklejszej z lateksowym smoczkiem. Być może mój siostrzeniec nie wiedział, że tamte butelki miały być lepsze. Ja przez chwilę miałam pomysł żeby zacząć karmić moim mlekiem z butli chociaż ze 2 razy w ciągu dnia, ale jeszcze się wstrzymam, bo Bartek cały czas normuje sobie plan dnia i codziennie zaskakuje mnie jakąś drzemką albo cichutkim leżeniem. A w organizacji dnia pomogłam sobie układając z M jadłospis na cały miesiąc i mam większy komfort przygotowywania posiłków. Poza tym zakupy nie są takie chaotyczne i lepiej wykorzystujemy resztki ;-). Zaczęłam też czytać "język niemowląt", a w kolejce mam "język dwulatka". Ja tak staram się poukładać to moje macierzyńskie życie. Damy radę!!!

Dorotka cieszę się, że Oliwia już lepiej je i śpi i trzymam kciuki za dogadywanie z M. A ZUS to sobie w kulki leci :-(. Przykro mi, że masz taką nieciekawą sytuację. I nie martw się tymi szczepionkami. Ja wybrałam skoncentrowane za względu na ilość wkłóć (bo wybraliśmy jeszcze hib - to jest dodatkowe kłócie), a nie ze względu na jakość. Podjęliśmy z M taką decyzję przy Martynce i teraz też.

Madziu a jesteś poinformowana, że po tej szczepionce nie można zachorować przez dwa lata bo inaczej szczepionka bieże w łeb! jak dla mnie to sie nie opłaca nie dość że kosztuje 290zł to u mnie jest to niemozliwe zeby starszaki nie zarazily ja.U nas w domu przynajmniej raz na pol roku lapiemy rota wirusa a wiec nie ma sensu sama lekarka mi to powiedziala ze tego sie nie oplaca.Decyzja nalezy do ciebie ale moze zasiegnij opinii bo moze szkoda kasy:confused:

Ja nie rozumiem co to znaczy, że nie można zachorować po szczepionce :baffled:

Hej dziewczyny sorki ze tak egoistycznie, ale byłam dzis w poradni preluksacyjnej moja córunia ma dysfunkcje bioderek:-:)-:)-:)-(czy wasze dzieci mają moze cos takiego?jak to długo trwa?Musze małą teraz pieluszkowac:-:)-:)-(biedna meczy sie.

Moja Martynka miała niedojrzałe bioderka i mieliśmy podwójne pieluszkowanie i do tego takie ćwiczenia kręcenie nóżkami w stawach biodrowych i masowanie stópek i po tym okazało się, że jeszcze nie jest ok i miałam dalej ćwiczyć i kłaść ja na brzuch tak żeby wyszła godzina dziennie i wszystko się unormowało. Dlatego teraz też za wczasu ćwiczę z Bartkiem, kładę na brzuszku (w odróżnieniu od siostry on to uwielbia, bo nawet spać tak potrafi). Czasem zapominam o drugiej pieluszce. Zobaczymy jak to będzie - wizytę mam na 24.11. Także nie martw się Ewela tylko ćwicz, a efekty na pewno będą.

Blond podziwiam Cię, że nie wygarnęłaś temu dupkowi. Dobrze, że już w domu, wiesz o co chodzi, a że dojdzie butla, to nie koniec świata - ważne że Rafałek szczęśliwy.

A u nas dzisiaj koniec z noworodkiem - mam niemowlaczka. Polecam robienie zdjęć z okazji każdego miesiąca z jakimś misiem. Naprawdę fajna pamiątka :tak:

Pisałam, że zaczęłam czytać "język niemowląt" i podobał mi się jeden tekst o smoczku i karmieniu, że jak dziecko płacze, to mama siup i do buzi, a jak dorosły narzeka, że coś mu jest, to nikt go skarpetką nie zapycha :-D - dlatego zaczynam się wsłuchiwać w moje dziecko ;-)
A juro jadę do lumpków - już ponad miesiąc nie byłam na zakupach, bo do marketu z dzieciakami na razie się nie wybieram, ale lumpki nie zaszkodzą :tak:

Dziewczyny ale moj M niecodzienni rano idzie do pracy bo pracuje na zmiany i jak ma isc na rano to logiczne ze nie prosze go o pomoc :tak:Wasi M chyba cvhodza dziennie na rano wiec to zrozumiale ale ja chce aby M mi pomagal jak ma wolne A jemu to obojetne kiedy spi czy w dzien czy w nocy jemu sie zawsze dobrze spi :rofl2:A pozatym obiecal mi ze mi pomoze i nici :no:
ASIU ciesze sie ze butla sie przydaje:tak:

Teraz ja sie musze wam pozalic bo nie mam komu :no:ZUS mnie wkurza jak nigdy juz 2 miesiace czekam od nich na kase ostatnio dostalam kase we wrzesniu :wściekła/y:
W tamtym tygodniu jak dzwonilam powiedzili mi ze w tym tygodniu mi posla kase a dzis juz piatek i kasy nie widac :no:A ja juz nie mam co jesc Dzis na obiad ZUPA NIC a w miedzy czasie ryz z tluszczem i cukrem ,parowka z chlebem i ziemniaki same bez niczego Fajnie sie odzywiamy co nie Najwazniejsze co dzis kupilam to mleko dla Malej bo juz sie skonczylo a ona jest najwazniejsza Nie wspomne o rachunkach Zaraz mi prad wylacza i bedzie bajera :-:)-:)-(
Jestem zalamana Moja mama tez nie ma kasy bo wyszla na debecie w pracy jedna wyplate i tez bida piszczy :-:)-:)-(

No to nie wesoło. W weekendy podrzucam Hanie tatusiowi po 7mej rano i ide spac;-) do 9tej:tak:. Twój faktycznie powinien pomóc jak ma wolne.
A ZUs u Ciebie jto katastrofa. Ja mam kase na konie na czas.

Kasia ja jeszcze co miesiac zamierzam odciskac na papierze raczkę i nóżkę na pamiątke;-)

Moj M mi pomaga ale w dzien Jeszcze sie tak nie zdarzylo ze on sie nia zajal a ja poszlam spac:no:A tak bym sie chciala wyspac Tylko boje sie narazie M soatwiac z nia samego bo jak M zasnie to nikt go nie jest w stanie obudzic i boje sie ze zasnie i jak Oliwia bedzie plakala to on sie nie obudzi :baffled:

No nieciekawie mam z tym zusem ale nie rozumiem po co babka powiedziala ze w tym tygodniu przeleja mi kase a tego nie zrobili pewnie powiedziala to na odwal sie A ja nawet nie mam juz kasy aby do nich zadzwonic a chetnie bym zadzwonila i powiedziala ze zyc i jesc trzeba a oni kase wysylaja co 2 miesiace albo i dluzej :crazy:
Oliwia usnela po cycu :szok:Ja powiesilam pranie Z M zjedlismy ziemniaki w kapturkach ale super jedzenia :baffled::baffled::baffled:Ale coz trza se jakos radzic Poprasowalam i umylam w koncu wlosy i padam na twarz dzis jestem jakos wyjatkowo zmeczona i senna chyba ta pogoda :crazy:

Witam!
Dzieki za odp.w sprawie @:baffled: troche sie uspokoiłam.
Dorka Twoja sytuacja jest straszna:no:serdecznie współczuje:-( Jeśli chodzi o obiadek to mój S mógłby codziennie jeść ziemniaki w mundurkach:tak: az dodatkie masełka,serkiem i solą.
Mam nadzieje, że pieniążki szybko będa na koncie.A o jakąś zapomoge to wy sie nie mozecie starać???
Kurcze a moze pomyslie o konsolidacji pozyczki, rat (jesli macie)i dodatkowej gotowce na potrzeby biezace, to czasm moze wam pomoc wyjsc na prosta.
My tez mamy kredyt konsolidacyjny i dodatkowa gotowe co nam bardzo sie przydalo:tak:
Czarna i jak samopoczucie??jak Sami?
Moja dzis cos ma nerwa i jak nigdy poplakuje:confused:
Chyba brzusio ja boli:-(
Kaka fajne:happy:

Witajcie.
Wczoraj było ciężko tak jak mówiłam mała sie przebudzi i będzie płakać z 3 h,a tu sie obudziła o 18 i do 24 ciągle płakała-darła sie.Masowałam jej brzunio tuliłam ale najbardziej na nią działa bujanie i to nie takie leciutkie ,a najszybciej sie uspokaja jak sie ja do góry podniesie pare razy.Spokój wtedy na 10 min a póżniej znowu to samo.i w nocy o 2 i 6 pobudka na jedzenie i to nie takie proste ją karmic bo znowu jest płacz przy jedzeniu chce jesc ale nie może chwyta puszcza płacze,i to sie dzieje i przy butelce i przy cycu.Ja już jestem tak wymęczona a łapki mnie bolą od tego bujania żełoo.M mi pomaga jakwróci z pracy a wraca póżno ok 19-20,ale ja i tak wiem bardziej co na nią działa.Wcześniej wstawał ze mną w nocy ale teraz tylko ja wstaje bo on rano do pracy.

Blondi jakiś debil z tego ordynatora-kto go wogóle na to miejsce wpuścił.
Dziś poszłam do biura do M bbo musiałam iść na uczelnie i podrodze weszłam do niego a szwagierka została z małą i powiedziałam mu czy mu sie podobają takie relacje miedzy nami a on że przynajmniej są bezpieczne i konkretne że nie słyszy że za póżno wraca itp.Ciale mi sie ryczec przez to chce.Mamy dzis wieczorem rozmawiac.Znowu pisze 1 reka bo mała na 2 rece.

Ja nie byłam jescze na usg bioderek ale zapobiegawczo mała ma 1 pieluszke midzy nogami,pediatra ocenił stawy ok ale po 2 mies mamy sprawdzic u ortopedy.
Dorotko ja od czerwca nie mam kasy z zusu bo wciaz rozpatruja moja sprawe bo byłam krótko zatrudniona już napisałam na nich nawet skarge ze sie nie określają,ale ja jestem w tej dobrej sytuacji że mój K ma głowę do interesów i radzimy sobie.
Ja dziś na uczelni byłam miałam wejść jeszcze do sklepów musze wymyslić K jakiś prezent na imieniny no ale na uczelni mi długo zeszło i już nigdzie nie poszłam bo myślałam ciągle o moim maleństwie.

Ewela oj ja tez nie wiem, a nasz nfz jest super
minisia dobre:)
magdziunia dzięki, ale z dziadkiem dużo lepiej nie będzie, no poza zapaleniem płuc, nad dziadkiem jest taka opieka jak nad Kamilkiem niestety,
dorotko oby ten zus się streścił
kaka dobre

My wczoraj wieczorem mieliśmy kolke tzn mały był niespokojny, prężył się. Dostał espumisan, chodziła suszarka do włosów i bujanie- te 2 rzeczy działają, ale usnął dopiero o 23.30, ale za to spał do po 6, potem cyc i usnelismy razem w łóżku do 9, jak wstaliśmy poszłam tak jak wstałam do łazienki zrobić małemu ranną toaletę a w tym czasie przyszła położna, zastała mnie w koszuli całej w moim mleku - rano zawsze ze mnie strasznie cieknie. Dziś spokojnie, mały śpi i je, byli kowale to sobie pogadałam, mały w tym czasie spał i moja mama go pilnowała, spacer, karmienie, ćwiczenia i bb. Jutro sprzątanie. Jutro M jedzie z towarem więc całyt dzień jestem sama:(

MINISIA nam nikt nie da zapomogi czy cos takiego bo my wynajmujemy mieszkanie i dlatego bo skoro stac nas na wynajem to stac nas na zycie itp Nas wykanczaja te oplaty ale o tym juz kiedys pisalam :crazy:A pozyczki nie moge wziasc bo np wlasnie dzis dostalismy wezwanie do zaplaty za prad A z czego ja mam go zaplacic ?
WESOLUTKA troche nie rozumiem tego co napisalas Czy twojemu M sie podobaja takie relacje zimne i chlodne miedzy wami ????? Bo wnioskuje z tego co napisalas ze on nie ma nic przeciwko i tego nie rozumiem Co mu jest dobrze ze sie nie dogadujecie ??Chyba ze ja zle zrozumialam :baffled:Dobrze ze zaczeliscie rozmawiac 3 mam kciuki :tak:

Moja mala nie chciala teraz cyca Wiolu chyba ja wczesniej na innym watku pochwalilam ze ladnie ssie bo dzis zmuszalam ja ale darla sie wnieboglosy i skonczylo sie na butli :crazy:Ale trudno wazne ze dziecko zadowolone I po tej butli zrobila taka kupke ze az wszystko co miala na sobie pobrudzila wszystkie ubrania byly osrane a ona sie wydzierala w nieboglosy a jakies 10 min wczesniej M jej zagladal czy nic nie zrobila i bylo czysto hehehTeraz babcia ja usypia ciekawe czy zasnie i na ile

WESOLUTKA wspolczuje ci tych wrzaskow twojej malej i cie podziwiam bo ja chyba nie dalabym rady bo widze po sobie jak moja marudzi za dlugo to juz nie moge patrzec jak ona placze bo mi jej zal :crazy:

reklama
MINISIA nam nikt nie da zapomogi czy cos takiego bo my wynajmujemy mieszkanie i dlatego bo skoro stac nas na wynajem to stac nas na zycie itp Nas wykanczaja te oplaty ale o tym juz kiedys pisalam :crazy:A pozyczki nie moge wziasc bo np wlasnie dzis dostalismy wezwanie do zaplaty za prad A z czego ja mam go zaplacic ?

Dorota ja nie widze zwiazku z wynajmowaniem mieszkaniem z zapomoga
Ja nie jestem pewna jakie trzeba spelniac wymogi, ale moj jacek jest chrzestnym takiego malego kacperka i jego mama tez wynajmuje mieszkanie i dostaje zapomoge. Musisz isc i sie dowiedziec bo tak nie moze byc ze nie masz co do garnka wlozyc.

Do góry