reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Dorota my jestesmy u siebie bo nie chce tak daleko jezdzic jeszcze z malym. Mama z tata do nas przyjechali i zostaja jeszcze tydzien. Mama bardzo mi pomaga, tzn posprzata i ugotuje, takze w dzien moge sie przespac, a nie moge:-( Klade sie obk malego i leze i leze i jakos zanac nie moge.

Jacek gdzies pojechal nie powiedzial gdzie i o ktorej wroci, zla jestem na niego i napewno nie zadzwonie, chociaz mnie korci;-)

Mamuski mam prosbe mozecie mi cos doradzic.Kolezanka chce kupic malej prezent za 150 zl i nie wiem co wybrac??? chcialam cos z Fischer Price ale nie wiem co???/ TYLKO NIE MATE bo mam chce cos edukacyjnego... PORADZCIE

Ja właśnie chce kupić taki leżaczek i zastanawiałam się, czy któraś z Was taki kupowała.
A prezentów to rzeczywiście chyba najlepiej na allegro szukać - tam można znaleźć inspirację :-D. Ja zamierzam przysiąść co by wymyślić prezenty na gwiazdkę. Mam dwóch siostrzeńców i swoją dwójkę. Jest nad czym myśleć. Poza tym Martyna od tego roku załapie się na paczkę u mnie w pracy, a oni dają 100 i trzeba przynieść fakturę więc to taka konkretna kwota.

A my byliśmy dzisiaj w lumpkach i się rozczarowałam :-(. Tak przebrane dziecięce ubranka jakby dawno nie było nowych w dostawie. I chciałam Bartkowi kupić album maluszka w empiku i też nie za ciekawy wybór. Jeszcze pogoda pod psem, a sterta prania czeka :baffled:

Minisia fajne sa lezaczki dla dzieci z FP, sa od 0-18 kg, tyle ze one z dostawa do domu kosztuja kolo 170 zl na allegro. One sa fajne bo pozniej jak dziecko juz siedzi robi sie z niego fotelik.
4100 SZT. SPRZEDANYCH_LEZACZEK FISHER PRICE L0539 (476501845) - Aukcje internetowe Allegro
Tutaj daje ci link zebys sobie je zobaczyla .To nie jest za bardzo edukacyjne ale wydaje mi sie ze bedzie przydatne na dlugo.
My planujemy kupić taki na Gwiazdkę :tak::-D MI się baaardzo podoba!!!!

MINISIA sliczne :tak:
MAGDASF no tez bym sie wkurzyla gdyby moj G wyszedl i nie powiedzial co i jak :wściekła/y:U mnie tez na poczatku jak wrocilam ze szpitala to bylo bajecznie miedzy mna a M a teraz non stop sa miedzy nami jakies potyczki slowne :crazy:Nie klocimy sie tak aby sie pozniej nie odzywac ale non stop nam cos nie pasuje i warczymy na siebie i wkurza mnie to juz al ja tak jak i on warcze wiec wina jest po obu stronach :baffled:

Moja mala teraz u tatusia na kolanach narazie obserwuje choc teraz zaczyna marudzic :dry:

reklama
Czarna ja tak właśnie o Tobie myślałam, bo jesteśmy w podobnej sytuacji. Ja bardziej jak psychicznie jestem zmęczona fizycznie. Doła już mam za sobą :baffled:
Z butelką to moja siostra miała problem. Zaczęła od TT, a skończyła na najzwyklejszej z lateksowym smoczkiem. Być może mój siostrzeniec nie wiedział, że tamte butelki miały być lepsze. Ja przez chwilę miałam pomysł żeby zacząć karmić moim mlekiem z butli chociaż ze 2 razy w ciągu dnia, ale jeszcze się wstrzymam, bo Bartek cały czas normuje sobie plan dnia i codziennie zaskakuje mnie jakąś drzemką albo cichutkim leżeniem. A w organizacji dnia pomogłam sobie układając z M jadłospis na cały miesiąc i mam większy komfort przygotowywania posiłków. Poza tym zakupy nie są takie chaotyczne i lepiej wykorzystujemy resztki ;-). Zaczęłam też czytać "język niemowląt", a w kolejce mam "język dwulatka". Ja tak staram się poukładać to moje macierzyńskie życie. Damy radę!!!
Dzieki no własnie nikt nie mówił ze bedzie łatwo ale DAMY RADE!!!!!!!

U mnie w nocy dzis było bdb:-p (pfu pfu aby nie zapeszyc;-)) mały po wieczornych cyrkach padł o 22 a z łózka wyszlismy po 9 rano:-p Fakt kilka karmien w nocy zaliczył ale było to na spiaco:tak: Dzis w dzien tez jest o nieboooo lepiej. Podejrzewam ze zbiegł sie kryzys 3 tyg z plesniawkami ale zobaczymy;-)

Do góry