reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Wg listy nierozpakowane zostały K@siek, Aniaaa i Anula1975, ale Anula miała miec cc 3 listopada, wiec juz chyba po ;-)

Rafałek dzisiaj tez marudny, nie chce spac, ja przemęczona. O lezeniu w łozeczku nie ma mowy, teraz siedze w salonie na kanapie, a on lezy w rożku koło mnie... Mi nikt nic nie mowil o zadnych witaminach i nie wiem czy mam cos dawac :szok: No nic, zaraz bedzie kapiel i cycek, moze mały pospi po kapieli chociaz te 3 godzinki... Chociaz cwaniak sie nauczył i w swoim lozeczku pospi gora z godzinke, a u nas 3-4h... No tak ma 2 tygodnie, a juz nas sobie ustawił... :-D

reklama
Ja meczylam ja 3 godziny z cycem i przebieraniem i smokiem ale to nic nie dalo.Razem z M ja wykapalismy i po kapieli dostala moje mleko z butki i byla bardzo spokojna Tylko tam troche marudzila ale teraz zasypia wiec ide spac razem z nia Musze wykorzystac poki ona spi bo w dzien sie wyspala to w nocy moze byc cieszko.Ja juz nie wiem jak mam z tym cycem ale nic jutro zas ja bede meczyc i meczyc a jak to nie da to wtedy butla
DOBRANOC

ANIAA 3 mam kciuki aby sie szybko rozpakowala.
MINISIA wszystkiego najelepszego

Dziewczyny chcialam wam podziekowac za wsparcie za eski jak bylam w szpitalu jestescie KOCHANE DZIEKUJE :tak:

Dorotka po karmieniu piersia nie trzyma sie dziecka do odbicia :))tak mowili w szpitalu wiec sie nie przejmuj ;))
a jak mala sie nie naje to bedzie sie domagala placzem ;))

wanilia za mna terz chodzą słodycze
Magdasf a u mnie z zarejestrowaniem i becikowym trzeba czekac 2 tyg od aktu urodzenia, bo urząd tam gzdzie szpital musi przesłać papiery do tego gdzie mieszkam
minisia no właśnie jak to jest z odbijaniem wiem ze po butli trzeba napewno, ale jak z cycem

Mam pytanko
denerwuje się bo najpierw mały zwymiotowal rano, ale to moja wina, bo go chyba podrazniłam butelką, ale teraz wieczorem też się powtórzyło tak bez niczego leżał u tatysia na rękach i chlust. Mam sie martwić czy tak może być????????????

Ppatqa mój mały tez czesto ulewa i czasem wymiotuje i sie martwie :-(

Skoro u Ciebie to pierwszy raz nie masz sie czym martwic, mógł za łapczywie jesc, mogło mu wpasc nie do tej dziurki albo po prostu cos zjadłas??

Minisiu Wszystkiego Najlepszego !! :-)

Ostatnia edycja:
Ppatga wiem ze po cycu nie ma potrzeby aby dziecko odbilo to wiem napewno!! :))
Hmmmmmm z tym ulewaniem to obserwuj to nie jest normalne ;((ale poki co sie nie martw moze sie nie powtorzy :)) ja jak bylam mala to tez tak mialam tak mi opowiadali i okazalo sie ze mialam zwezony odwziernik czy jakos (cos w przelyku)musialam dostawac male dawki mleczka bo inaczej chlus i wymiotowalam -to sie samo jakos "naprawilo"ale ja sie nie znam.Obserwuj a jak co to do lekarza.Karmisz piersia wiec powinno byc ok.Ja byla HUMANĄ
Co do becikowego ja mialam na koncie 2 dni po zlozeniu papierow ale expressss

o a mi znowu w szpitalu mowili ze po cycu mam zawsze trzymac do odbicia:))))ze powietrza moze sie tez przeciez nalapac.no i jja trzymam i nie zawsze mu sie odbije.dzisiaj mu sie ulalo jak w lozeczku lezal i sie przestraszylam co by bylo jakby na plecach akurat lezal:/
my znowu sie karmimy.spal teraz prawie 4 godziny!!!:)zobaczymy ile placzu ta noc przyniesie....az sie boje:(

Blond podziwiam Cie, bo wiem ze nie jest latwo samej.Moj maz przeniosl sie na nocki i przez 4 dni w tyg od 18 do 6 jestem z mala sama.Nauczylam sie wczesnie klasc bo inaczej nie dalabym rady wstawac w nocy.Klade ja po 8 i ona spi do ok 1 wiec nie jest zle ale mimo wszystko ...
Minisia i ja dolaczam sie do zyczen, wszystkiego naj naj kochana

Agus i Tobie dziekuje :))
Aska ja nie klade malej na pleci jak nikogo nie ma obok moja spi zawsze na boczku raz na jednym a raz na drugim :)) nigdy bym nie zostawila samej na pleckach.Tak samo (bez urazy dla innych mam ) nie polozylabym spac dziecka na brzuszku.Balabym sie bezdechu ale wiem ze tak sie robi i to jest kazdego indywidualna sprawa :))

reklama
ja tez nie klade go a pleckach ale pare razy mi sie i tak obkrecil mimo kocyka zwinietego.a na brzuszku to tez bym nie zostawila.tez schizy mam...na brzusku to ja go klade na moim brzuchu i just fajnie:)
kurcze jak on placze:(((((((znowu ten brzuszek:(((

Do góry