reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

blond jak ty to robisz z ta wagą??
Aniaaa oj bidulko
dorotko brawa dla M, połozna ci wszystko powie
kaka tez myślałam ze będzie potrzebna ale wrazie czego sama bym wypisała, ale bez prblemu sprzedali. mi też marzy się basen lub kapiel w wanie, ale ja basen najblizszy mam 30 km stąd.
czarna to czekam na fotke małej w tej gondoli

Kamil już od kilku dni nie płacze ani w kąpieli, tylko dalej jak się robi oczka to krzyk. Dziś mi zwymiotował rano, jak chciałam mu dać koprkowej nie chce i juz. A ja poprasowałam, obiad uszykowany, pikante skrzydełka z kurczaka z piekarnika, dla mnie w wersji okrojonej niestety:(. Teraz obudziłam małego na cyca, bo mi już z nich ciekło a mały spi, jeszcz mi zostało więc ściagne na wieczór

reklama
Jesli chodzi o spanie to ja po szpitalu jak z nia spalam na lozku to jakos narazie mi tak zostalo ale tylko dlatego ze ja jeszcze czuje sie nie swojo przy niej co ona wzdychnie przez sen bardziej to ja juz na naogach Mysle ze zaniedlugo ja odstawie do lozeczka W dzien spi u siebie.Teraz spi na kanapie a ja pisze na kompie.
Polozna byla i wsio oki przyjdzie za tydzien i doradzila mi jak zobaczyla mala aby bardziej ja meczyc z cycem i aby dac jej smoczka bo ona widzi ze Oliwia ma slilny odruch ssania.Jak byla polozna to ona obudzila mala i jak ja przebieralam to jeszcze sie jej ulewalo i troche pozniej grymasila ale cycka za bardzo nie chciala,Dalam jej smoczka i usnela ale jak sie teraz obudzi to bede musiala ja z cycami pomeczy a jak juz dlugo nie da sie uspokoic to wtedy butla wiec jak co to sciagniete musze miec Ale polozna powiedziala ze fajne mam sutki i mleko jest wiec zaparcie i do dziela Tylko mnie jest jej szkoda tak meczyc jak ona wypluwa cyca i krzyczy a jak da sie jej butle to zadowolona :-(
Moj M radzi sobie z nia wysmienicie nawet jak nie wolalalm go w nocy to wstal Teraz ma 2 dni wolnego i moze sobie pospie troche bo M bedzie przy mnie :tak:

Hello mamusie
Normalnie moj mały jest przekochany ogólnie ale w nocy za ciula niechce spac:baffled: miedzy 1 a 6 wiecznie cycoli albo ma ochote na pieszczoszki:-p wsio ok jak M j:-peszcze jest w domku ale co bedzie jak on pojdzie do pracy:confused:
Od rana tez praktycznie wisi na cycu (teraz tez) zdarzyłam szybko sprzatnac , pomyc podłogi i wstawic obiad. I dopiero zjesc sniadanie:baffled:

MINISIA STO LAT STO LAT SPEŁNIENIA MARZEN I USMIECHU NA CODZIEN

Witam dziewczyny!
Dlugo się nie odzywałam, ale nie było czasu. W weekend byliśmy 2x na godz spacerku. pogoda super, ale w niedzielę już trochę chłodniej i bałam się, żeby małego nie przeziębić.
W pniedziałek byliśmy na usg przezciemiączkowym. Wszystko w porządku, Maciuś zdrowy :-D. Ale za to zaczął dokazywać matce :no: mały terrorysta.
Przedwczoraj i wczoraj w nocy od 1 do 5 zebrało mu się na marudzenie. W dzień też nie śpi, więc i ja nie mam okazji odespać zarwanych nocy. No i cały czas problem bolącego brzuszka. W połaczeniu z krostkami na buźce i katarkiem (ma od samego urodzenia) daje podejrzenie alergii. Wiec od weekendu jestem na ścisłej diecie bezmlecznej a od wczoraj też bezglutenowej. jak mu sie poprawi powoli zaczniemy wprowadzac urozmaicenie, ale na razie dl mne masakra :-( (Kaka Twoja sygnaturka jest taka czekoladowa... mam slinotok ilekroć na nią patrzę....)
Wczoraj wieczorem mieliśmy mały bunt. Maciek płakał i wypluwał cyca. Widac było, ze chce jeść ale cyc mu nie podchodził. Chyba za bardzo polubił butlę. Więc wredna matka zapowiedziała mu, że ma bana na butlę i teraz cierpi na syndrom odstawienia. a poza tym nie ma to jak mama i jak nie na rekach to obok niego musze lezec, bo inaczej ryk. nawet teraz trzymam go na jednej rece a druga pisze. a on oczywiscie nie spi, bo przeciez swiat zbyt piekny jest i co bedzie zycie przesypial.A takie grzxeczne dziecko bylo, matka zepsula i rozpuscila :zawstydzona/y:.
no i mamy chyba za soba pierwsza kolke. dzis od rana do poludnia jak przychodzil skurcz, to Maciek w ryk, jak skurcz odchodził, to sie nawet śmiał. Nie uśmiechał nawet ale śmiał głośno.
a ja jestem umęczona matka-polka, choć dzis nawet pospaliśmy. obudził się o 2.30, pojadł 45 min, a później po 5 i przed 7. Jak na jego możliwosci to superdlugo. Maly pewnie padł zmęczony swoimi maratonami...
M od wczoraj w delegacji w 3miescie, wraca wieczorem.
A ja dostałam dziś zamówione na allegro: nawilżacz powietrza (mam nadzieję, ze pomoze na katarek) i kubek-prezent od Macka dla M, ktory 10 ma urodziny. Ja niestety nieruchoma teraz jestem, wiec zostaje internet. w załaczniku wzór z kubeczka.

Załączniki

• 1.pdf
    270,5 KB · Wyświetleń: 35
Sto lat sto lat Minisia - dużo zdrówka.

A mnie mówiono w przychodni, że Vigantol mam podawać od 2 tygodnia a wit K od 3 tygodnia - hmm ... co przychodnia to inaczej.
Ale w książeczce zdrowia dziecka mam przystęplowane, że jeśli karmię piesią to mam podawać wit K od 2 tygodnia życia dziecka do skończonego 3 miesiąca.

No to od jutra zaczynamy już tak na poważnie z tymi witaminkami dla Sebusia.

A dziś po wizycie okazało się, że mały przybiera na wadze ... jupi .... ciesze się strasznie.
Waga 4090gram więc pniemy się dalej.:-D:-D:-D

Lecę doglądać mojego krupniczku a ślinka mi cieknie że ho ho.

Poczytam później i napiszę coś wiecej - przepraszam że tak egoistycznie dziś.
Buziole

Dorotka, blond fajnie że już w damkach jesteście :-)
blond coś czuję że będziesz miała kolejkę kandydatek na synowe, my z Igą też się ustawiamy ;-) śliczny chłopczyk z Rafałka
minisia ja od piątku będę dawała vit. D w kapsułkach, właśnie mój syn poszedł po nią do apteki (Vita D jest podobno bez recepty)
Kaka fajnie z tym laktatorem :-) Iga trochę przy szumie nawilżacza się wycisza
Agniesia ten pierwszy już świadomy uśmiech, to jest cudowne przeżycie dla rodziców :-)

Dziewczyny jak to jest z ta wit k? czy wasze maluchy nie dostawaly jej przy porodzie???
Mirabelka z tego co mi wiadomo to wit. d jest tylko na recepte, sama pytalam w aptece i musialam zalatwic "na lewo"

musiałam przerwac bo mój mlekopij się obudził :-)
dorota super że M się angażuje :tak:
justynka mój Seba duży chłop ale na kikut podobnie jak Laura się krzywił :-) a ze zdrówkiem Lauruni już chyba lepiej?
magdziunia no to się zgrałyśmy, u mnie też krupnik, straszną ochotę na niego miałam
Z tymi witaminami to niezłe zamieszanie, co szpital i lekarz to inaczej. Mi powiedzieli że K i D od 3 tyg. K tylko jeśli karmi się piersią (pomimo dawki domięśniowej po porodzie) i nie dokarmia, do ukończenia 3 miesiąca życia, a D dopóki karmimy, ale maks. do roku. I podobno D jako Vigantol jest na receptę, ale jako Vita D w kapsułkach jest bez recepty, tylko co z tego jak mój syn obszedł 4 apteki i nigdzie jej nie ma bo w hurtowniach brak
Moja mała od dwóch dni tylko przy cycku i blisko mnie chce byc, a tak ładnie spała w łóżeczku, a teraz jak odkładam to się szybko wybudza

reklama
Witam!!!
BARDZO DZIEKUJE ZA ŻYCZENIA!!:tak::-D:-D:-D
No a ja dzis wywalczylam podwyzke alimentów z 400zł na 600zł to juz cos bo przy jego zarobkach(1100)jakie wykazal nie dostałabym wiecej:no:

Ja wit.K wcale nie podaje bo karmie sztucznym mlekiem a wit.d3 od 3tyg.
Moja myszka jeszcze sie swiadomie nie usmiecha ale jest coraz kochansza juz tak madrze patrzy na nas:tak:A pory spania ciagle zmienia jiedys dopoludnia wojazyla a teraz juz nie wiem bo raz tak a raz tak:blink:
Od wczoraj mam problem nawalila lodowka:angry:i jutro bedzie ja naprawial mechanik tylko juz dzis powiedzial ze nie jest pewien czy warto ale to sie dowiem jutro bo duzo zabawy a dzis nie mial czasu:angry:wiec juz sie boje bo malo to czlowiek ma wydatkow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ppatga nie wiem jak jest z ta chrzestna ja ide w tym tyg.zalatwiac to zobacze co mi powie bo ponoc tez sie czepia jak mam rozwod ja!!!!My planujemy chrzciny na poczatku grudnia.
Aniaa trzymaj sie!!juz niedlugo:tak:

Do góry