reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Avialle ale ja folik jem od 6 m więc to odpada, pewnie wit B12 z tym że moja ginka faszeruje mnie tranem folikiem i luteiną a jak zapytam o witaminy to mówi że folik wystarczy, ale ide dzisiaj do innej to się dowiem co i jak, powiedzcie mi jeszcze jak nie przesadzam, czy kamica nerkowa i napady kolki nerkowej mogą być niebezpieczne dla dziecka, bardzo wam dziękuje za wszystkie odpowiedzi

luna25 witaj serdecznie
nie pomogę Ci za bardzo z odpowiedzią, ale ja w poprzedniej ciąży miałam ataki kolki nerkowej, z tym że nie spowodowane zablokowaniem dróg moczowych kamieniem, ale uciskiem powiększonej macicy na moczowód. Ból straszny, do tego gorączka i infekcja dróg moczowych, męczyłam się około dwóch tygodni i dopiero silniejszy antybiotyk pomógł, chociaż uparłam się że go nie wezmę, lekarze mnie przekonali. Synkowi nic się nie stało i do tej pory nie stwierdzono (13 lat) żadnych ubocznych skutków. Ale z pewnością inaczej jest w przypaku kamicy nerkowej.
Dziewczyny a może któraś z Was tak jak ja jest alergikiem (pyłki drzew i krzewów głównie, u mnie dodatkowo z początkami astmy oskrzelowej) ja teraz przeżywam męki bo odstawiłam wszystkie leki, dziś mam wizytę u lekarza i mam nadzieję, że się dowiem jak zmniejszać dolegliwości

luna25 ja tez mam to samo co ty i tez jem folik moze dzidzius wiecej ciagnie trudno stwierdzic badz co badz jezeli RBC masz prawidłowo a MCV niznacznie wyzej to si enie ma co martwic.
Hmm a z ta kolka to nie mam pojecia. A msz kamice?

Mirabelka ja jestem alergikiem, uczulona jestem na chemikalia, miedzyinnymi na proszki do prania, niektóre środki myjace no i woda nie wszędzie mi pasuje. Też przeżywam męczarnie, bo skóra strasznie mnie swędzi, mam liszajek(spowodowany uczuleniem), a musiałam odstawić moją maść która łagodziła objawy. Używam delikatnych proszków i różnych preparatów dla alergików, tylko, że woda u mnie w domu jest nieciekawa i uczulenie i tak wychodzi. Ale dla maluszka jestem wstanie znieść wiele :-)

Miroslava trochę się przemęczymy, ale to prawda, dla maluchów zniesiemy nie tylko takie dolegliwości :tak:
Zbieranie wszelkich notatek, wyników badań itd. z okresu ciąży to świetna sprawa, ostatnio pokazałam takie zachowane "pamiątki" mojemu synowi i dodatkowo jego pierwszy kaftanik, body i śpioszki, ale mu się pyszczuś cieszył jak to zobaczył :-)
moje piersi też są wrażliwe i pobolewają, ale już nie tak jak między 2 a 6 tygodniem, wtedy to był ból przez duże B. Wczoraj i dziś dodatkowo zauważyłam że pojawiła się minimalna ilość wydzieliny (czy na siarę to jeszcze nie za wcześnie?) Zamęczę dziś mojego doktorka pytaniami :)

Avialle, owszem mam kamice ale ostatni atak miałam 8 lat temu, a tu nagle e 1 dzień Świąt wylądowałam na ginekologi właśnie z kolką gin powiedział że teraz to będzie tylko częściej i nic więcej, Mirabelka 73, te leki na astme to masz steryd? łącznie z inchalatotami/ bo moja mama jak była w ciąży to nie mogła odstawic bo zaraz atak miała duszności, z tym że dawki miała drastycznie zmniejszone.

Mam dwa leki wziewne rozszerzające oskrzela, przez telefon dowiedziałam się że mam zażywać tylko jeśli pojawią się problemy z oddechem (przy zaawansowanej astmie nie można odstawiać, tak jak właśnie miała Twoja mama) na razie dwa razy musiałam po nie sięgnąć. Za to te ograniczające kichanie i swędzenie skóry z powodu pyłków odstawiłam całkowicie. Pozdrawiam dziewczyny i lecę do lekarza

reklama
Do góry