reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Każde witaminy są dobre . Ja brałam prenatal bo takie akurat były w aptece i pozniej juz nie zmieniałam;-)

Co do wielkosci maluchów ja znów licze na taka kruszynke jak Laura była:-p

reklama
czarna79 mnie sie wydaje ze 13 tydzien sie zacznie jak skonczy sie 12 czyli po 12 i 6 dniach to jest liczone od 1 dnia ostatniej miesiaczki ,a potem skorygowane na usg.

Czyli mi też już leci 13 :-) I daje się to odczuć, bo rozmowy w wc przestają mnie dręczyć:-( Mam nadzieję ze jeszcze z tydzień i całkiem miną, odejdą w zapomnienie. ..

Kaka82 ja biorę teraz feminatal - taki do 12 tyg ciąży - lekarz mi go zalecił. Wcześniej łykałam folik i było to dla mnie łatwiejsze, bo był o wiele mniejszy ;)
A wracając do tego torbiela, to mi lekarz nie powiedział na którym to jajniku a ja z przejęcia zapomniałam zapytać i dobrze, bo raz mnie kuło z jednej, raz z drugiej strony i w sumie nie podejrzewałam, że to może być sprawką tej cysty. Myślę, że to raczej była rozciągająca się macica...
Acha, słyszałam jeszcze, że nawet jeśli ten torbiel się jakimś cudem nie wchłonie do 12 tc, to nie jest to nic takiego strasznego, bo w ciąży jajniki nie pracują...
Dużo zależy też od tego, czy ten torbiel zrobił Ci się przed ciążą, czy już w trakcie ciąży. Jeśli w trakcie, to nie ma się czym przejmować, bo to jest po prostu pozostałość po ciałku żółtym...
Będzie dobrze ;-)

Przed ciążą byłam u gina 6 miesięcy przed zapłodnieniem i wszystko było ok ale nie wiem czy mogła wykryć torbiela przy zwykłym badaniu ginekologicznym:crazy:

Ale i ja wierzę, ze będzie dobrze.

Niech ktoś mnie kopnie w d...musze isć z pieskiem w końcu na spacer, a nie cały dzień siedzieć w pizamie przed komputerem.

Rosołek mi się marzy na obiad a sam się nie zrobi

U mnie się właśnie gotuje rosołek, ale docelowo będzie ogórowa - jak tylko dziś otworzyłamoczy to odrazu wiedziałam że dziś muszę zrobić ogórową

reklama
Do góry