reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Jak ubierać maluszka na spacer. Dzis jest słoneczko zapowiada się 6 stopni. W gondoli ma śpiworek, na niego 2 czaleczkibawełniane i kapturek, kombinezon niebieski misiu, ale co podspód???
Mały dał pospac w nocy, teraz coś nie chce spać. Ja zrobiłam pranko, posprzatałam,` zdązlam zjeśc sniadanie i nicwięcej bo mały przykleił sie znowu do cyca
Magdasf witaj
kaka dobrze ze to tylk ślad na stole

reklama
Jak ubierać maluszka na spacer. Dzis jest słoneczko zapowiada się 6 stopni. W gondoli ma śpiworek, na niego 2 czaleczkibawełniane i kapturek, kombinezon niebieski misiu, ale co podspód???
Mały dał pospac w nocy, teraz coś nie chce spać. Ja zrobiłam pranko, posprzatałam,` zdązlam zjeśc sniadanie i nicwięcej bo mały przykleił sie znowu do cyca
Magdasf witaj
kaka dobrze ze to tylk ślad na stole

Juz piekne sloneczko :-) super pogoda na spacerek !
Ja ubieram Gabcie w body, cieplejszy pajacyk, skarpeteczki, ciepla czapke, kaptur, kombinezon, nakrywam kocykiem i ochraniaczem od gondoli. To sprawdzone ubranko, bo wychodzimy od 9 dnia jej narodzin :-)

Dziewczyny - mamusie upieczone i te już z dłuższym stażem! Czy któraś z Was używała chust do noszenia tych długich wiązanych? Muszę sobie jakąś wybrać na prezent dla Małej i potrzebuję rady. Help!

no i mamy piątek:-) witajcie:-)

wy też najpierw wchodzicie na "nieobecności i wieści" ?? tak zauważyłam od dłuższego czasu w pierwszej kolejności odwiedzam ten wątek:-D:-)

u mnie dużo ikonek "smiechowych" ale tak naprawde mam dziś nerwa od samego rana. wszystko mnie wkurza i irytuje. Laura po miesięcznej wizycie dziakdów sięga sufitu i już mnie szlag trafia :baffled: na szczęście dziś Robert jest w domu to mi troche pomoże. Ostatnio zaczęliśmy sie zastanawiać czy ona nie ma ADHD bo już skończyły mi się pomysły na nią.
Lili słodko śpi od wczorajszej kąpieli. Oczywiście z przerwami na mleczko;-) Pogoda dziś słoneczna i planuje wystawić ją później chwilunie za dom.
Dziś założyli nam interenet tu wreszcie i mam już swój.
A ja wstałam dzis o 5 rano i brzuszki zaczęłąm robić. Nie moge patrzeć na siebie i mam już dość dość tego spaślaka w lustrze. I skończyłam już z blondem i przefarbowałam sie z powrotem na brąz. Oj, jak ja bym chciała wrócić do stanu sprzed ciąży...

Magda, witaj po przerwie
Kate28, nie miałam nigdy chusty, jakoś nie jestem do niej przekonana jak widze taką wygiętą dzidzi w niej, choć wiem że są polecane nawet przez lekarzy, ale tak już jakoś z rezerwą podchodzę do niej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale wam fajnie z tymi spacerkami moja mała juz jest ze mną 11dni a jeszzce nawet niewerandowałam, bo albo pada albo zimicho a ja mieszkam na wzgórzu i ciągle wieje:-:)-:)-(jak tak dalej bedzie to chyba niewyjde nigdy. Wczoraj jedynie ją przy oknie potzrymałam bo sie rozpogodziło. Wogole jak jej czapke nakładam to sie drze w niebogłosy, mam nadzieje ze sie przyzwyczaji:tak:
Dziewczyny po porodzie wyszły mi rostępy wokól pępka, wy tez macie?co stosujecie lub polecacie?

Witajcie my dziś po spacerku jesteśmy - co prawda chłodniej dziś ale słoneczko przygrzewało.

Ewela spokojnie możesz werandować - postaw dalej dziecko od okna i też będzie dobrze.

Justyneczko witaj - hehehe ja też zaczynam najpierw od tego wątku.
Och dziadkowie rozpieścili Laurunie, ale nie denerwuj się.
Hmmm mnie też się marzy lepsza figurka ale trzeba popracować nad sobą.

Ewela mój mały nie lubi tez czapki, zreszta każde przewijanie, ubieranie czy rozbieranie traktuje jako napaśc na siebie:)
Justynka zaraz wszystko po swojemu poukładasz, a ja na swój brzuch i dupe też patrzeć nie moge

Ja dzisiaj pranko, prasowanie, ledwo poćwiczyłam, mały dzis do południa nie zabardzo był na spanie- słychac jakieś huki aż drzwi sie trzesły niewiadoma skąd i mały sie budził. Ja latałam do żelazka z doskoku i mam efekt bo sie oparzyłam. Byliśmy godzine na spacerku i mały śpi już prawie 4 h.

cześc dziewczyny !! i ja się melduję wciąż w jednym kawałku !!
Piękna pogoda dzisiaj u nas..cieplutko i słoneczko....
Mam takie pytanie do Was... jak wróciłam ze spacerku to nagle zalało mnie trochę ...już wczęsniej saczyła się ze mnie woda, ale tak baaardzo wolniutko, a tu taki jeden chlust, ale z drugiej strony wcale nie aż tak duży... zmoczyło mi spodnie, ale tak na oko około 200ml... czy to mogły być wody ??? trochę mało tego...ale co innego by to mogło być?? skurczy brak... tzn jak wracałam to trochę stawiał mi się brzuch, ale zupełnie bezboleśnie .... i nie bardzo wiem co robić, czy czekać spokojnie, a może coś się zacznie, albo to tylko fałszywy alarm?? chyba nie można przegapić odejścia wód prawda?? chyba jest tego znacznie więcej prawda ??
Patqa - no no..tempo masz niezłe!! kiedy Ty odpoczywasz??
Ewela - spokojnie !! I Ty się doczekasz spacerków !!
Magda - oj .u nas cieplutko...i zazdrościłam szystkim mamom z wózkami, a był dzisiaj wysyp wózków u nas ;-)
Justynka - No ja od jakiegoś czasu najpierw na nieobcności wchodzę :-) popatrzeć czy sa nowe nowinki
Kate - podobno z chustą warto zaczekać, aż będzie wiadomo, czy Maluch nie ma problemu z bioderkami... Koleżanka kupiła chustę, ale niestety mała ma właśnie problem z lewym bioderkiem i lekarz absolutnie zabronił jej nosić Małą w chuście ....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry