reklama
a powiedzcie mi czy bierzecie już witaminy oza folikiem szczególnie te dziewczyny po 12 tc?
O tym samym pomyślałam dzisiaj rano...wczoraj kupiłam całe duze opakowanie kwasu foliowego, a dzisiaj mi się przypomniało, że juz go chyba nie trzeba brać...jak myślicie?
to znalazłam na necie:
Kiedy powinnaś zacząć zażywać kwas foliowy?
Niezależnie od tego w jakim jesteś wieku i czy planujesz już ciążę, czy też jeszcze nie, powinnaś CODZIENNIE zażywać 0,4 MG KWASU FOLIOWEGO. Kwas foliowy należy w szczególności przyjmować przynajmniej 4 tygodnie przed planowaną ciążą aż do jej 12 tygodnia.
Kaka82 sa tabletki dla kobiet w ciąży materna prenatal... nie kupuj innych te sa najzdrowsze spełnione maja wszystkie wymogi minimum konserwantów.zwykle multiwitaminy maja duzo dodatków i konserwantów.Kup wyłacznie dla kobiet w ciąży.Ja mam prenatal. i chyba po 12tc czyli od 13 odstawie folik i zaczne je jeść.
Ja kupilam specjalny stannik ciążowy rosnie z piersami ma delikatniutkie wykonczenia nic nei boli nic nie kluje jest boski.Moge na prv podac firme.
Ja kupilam specjalny stannik ciążowy rosnie z piersami ma delikatniutkie wykonczenia nic nei boli nic nie kluje jest boski.Moge na prv podac firme.
reklama
Kaka82 ja też miałam torbiel na jajniku, ale w zesłym tygodniu miałam wizytę u lekarza i okazało się, że się wchlonął i nie ma już po nim śladu :-)Luna25 może zmien lekarza. Póki co u nas wszystko dobrze choć mam torbiela na jajniku. W piatek już będę miała 3 usg i wtedy też zobacze czy torbiele się rozbiły. Inne wyniki ok wiec jestem dobrem myśli. Na wszelki wypadek biorę Dufaston.
Ty tez go już z pewnością nie masz, bo te torbiele zwykle wchłaniają się do 12 tyg ciąży...
Podobno cystę na jajniku ma w ciąży około 25% kobiet, tylko nie każda o tym wie, bo czasem robi się USG dopiero po 10 tyg. albo jeszcze później.
Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze
Podziel się: