reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
czarna79 no wlasnie w 7-8 tyg ciazy najbardziej mnie bolaly nieraz dotknąc sie nei mogłam. Pociesze cie ze teraz bardzo sporadycznie:)

a powiedzcie mi czy bierzecie już witaminy oza folikiem szczególnie te dziewczyny po 12 tc?

O tym samym pomyślałam dzisiaj rano...wczoraj kupiłam całe duze opakowanie kwasu foliowego, a dzisiaj mi się przypomniało, że juz go chyba nie trzeba brać...jak myślicie?

to znalazłam na necie:

Kiedy powinnaś zacząć zażywać kwas foliowy?

Niezależnie od tego w jakim jesteś wieku i czy planujesz już ciążę, czy też jeszcze nie, powinnaś CODZIENNIE zażywać 0,4 MG KWASU FOLIOWEGO. Kwas foliowy należy w szczególności przyjmować przynajmniej 4 tygodnie przed planowaną ciążą aż do jej 12 tygodnia.

Zwykła multiwitamina wystarczy??

A co do piersi to ja też najlepiej bez stanika chodze...moze sobie jakis sporowy stanik kupię - chyba będzie wygodniejszy

ja brałam Prenatal a że miałam śliczne wyniki brałam 1 co drugi dzien:-p. jest jeszcze Materna i jeszcze inne. Nie wiem czy taka multiwitamina wystarczy musiałabys poczytac lub jutro na wizycie popytac;-):tak:

Kaka82 sa tabletki dla kobiet w ciąży materna prenatal... nie kupuj innych te sa najzdrowsze spełnione maja wszystkie wymogi minimum konserwantów.zwykle multiwitaminy maja duzo dodatków i konserwantów.Kup wyłacznie dla kobiet w ciąży.Ja mam prenatal. i chyba po 12tc czyli od 13 odstawie folik i zaczne je jeść.

Ja kupilam specjalny stannik ciążowy rosnie z piersami ma delikatniutkie wykonczenia nic nei boli nic nie kluje jest boski.Moge na prv podac firme.

Czyli jeszcze będę łykać kwasik do konca tygodnia...a co do stanika to przede wszystkim muszę kupić większy bo obecne się wpijaja...

reklama
Luna25 może zmien lekarza. Póki co u nas wszystko dobrze choć mam torbiela na jajniku. W piatek już będę miała 3 usg i wtedy też zobacze czy torbiele się rozbiły. Inne wyniki ok wiec jestem dobrem myśli. Na wszelki wypadek biorę Dufaston.
Kaka82 ja też miałam torbiel na jajniku, ale w zesłym tygodniu miałam wizytę u lekarza i okazało się, że się wchlonął i nie ma już po nim śladu :-)
Ty tez go już z pewnością nie masz, bo te torbiele zwykle wchłaniają się do 12 tyg ciąży...
Podobno cystę na jajniku ma w ciąży około 25% kobiet, tylko nie każda o tym wie, bo czasem robi się USG dopiero po 10 tyg. albo jeszcze później.
Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze :tak:

Do góry