reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Ja to napewno bede ktoras w kolejce:-D:-D:-DJeszcze troche nas zostalo do rozpakowania, mam nadzieje tylko ze ostatnia nie bede;-) Sniadanko zjedzone kawka wypita, teraz tv i slodkie lenistwo;-)

reklama
To ja cyba jestem inna, bo lubie i jesien i zime, w sumie wiosne i lato tez bardzo lubie, ale taka pogoda jak dzisiaj mi nie przeszkadza.
Czarna wizyte mam na 15 ale o ktorej wejde do lekarza to sie dopiero okarze bo jego gabinet zawsze okupuja;-)
Jacek dzwonil ze wraca juz z warszawy, wiec spokojnie odbierze zosie z przedszkola, i razem pojedziemy do gina.
Dorota Czarna ma racje to ktg nie zawsze wykazuje skorcze, ja pamietam ze jak mnie juz tak strasznie bolalo to to urzadzenie pokazywalo takie sobie skorcze, co mnie przerazilo bo myslalam ze bardziej juz nie moze bolec.

dorota nie wiem dlaczego, kazał zrobic i z wynikiem podejśc do zastepcy by ten ocenił, ale wszystko jest prawidlowo. Miłego wypadu
Antuanet wiem czytałam opis, ale ja bym wolała aby to sie samo rozkręciło. A może odpocznij sobie
magda powodzenia na wizycie
czarna u mnie też szaro

Jejku jestem taka padnieta ze wstac ie moge z wyrka a dzis chciałam wymienic buty w szafce, tzn letnie do kotłowni, a zimowe do szafy. Ale zobaczymy jak wyjdzie. Myślalam ze pojade na ploty do pracy, ale usnełam, a M jechał i zawiózł zwolnienie. Dzis chce by mnie podwiózł do nas do miasta bo chce kupic czerwona wstążeczke

dorota ja tak miałam jakieś dwie godziny przed pojawieniem się Michała na świecie. SKurcze były już silne i regularnie co 5 minut albo i częściej. A na KTG cisza. Dobrze, że rozwarcie chociaż było było bo pewnie by mnie po tym KTG do domu odesłali i na kanapie bym urodziła:))

Hej dziewczyny!!!
Czytałam opisy Waszych porodów i płakałam jak bóbr.........
Ja też już się zaczynam bać.... Mam termin na początek grudnia.... To będzie moja pierwsza dzidzia.......
Jestem tu też, żeby zaprosić Was na moje aukcje allegro...
Mam do zaoferowania śliczne koszulki i staniki do karmienia, szlafroki i inne...
Zapraszam:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2609733
Wszystkiego dobrego!!!!!!!!!!

Calneczka - gratulacje !!!!

mam do was pytanko o ktg chodzicie tak same od siebie czy lekarz wam kazal czy ogolnie tak powinno byc bo mi nic moja gin nie mowila i dlatego jestem taka zdziwiona bo zadna z moich kolezanek tez nie chodzila:szok: nie wiem czy wogole u nas w szpitalu cos takiego ykonuja bez "koniecznosci":angry:
Mnie też ani raz nie skierował... penwie dopier mi zrobią, jak będę w szpitalu....

Dziewczyny jutro jade na te badania do szpitala , jak mnie zatrzymają to napisze, wziełam nr do Czarnej:-ppewnie juz biedna ma dość:-)bony przeraza mnie wizja bycia w szpitalu samej, oddaje sie na pastwe losu obcym ludzom, nieswiadoma i wystraszona całą sytuacją, ale raczej mnie wypuszcza bo nie czuje strachu:tak::tak:
do zobaczonka i dobranoc:-):-)

Ewela - powodzenia!!!!! trzymamy kciuki !!

KTG robia z reguły juz jak cos sie zaczyna (skorcze itd) albo jak cos jest nie tak. Ja miałam raz KTG, bo miałam od mojego gina skierowanie na patologie do szpitala, ale tam zrobili mi tylko badania i wypuscili. A teraz tez dostałam od mojego gina skierowanie własnie na samo KTG.

Wstawie wam jutro fotki, bo musze wyczyscic troszke te meble najpierw, bo po składaniu jest pełno "paluchów".
Ja sie nie moge tez doczekac porodu i zeby miec juz malenstwo, ale boje sie, ze bede musiała np. lezec wczesniej w szpitalu bezczynnie i nic nie beda robic... Jutro bede jechała na to KTG to biore tez torbe na wszelki wypadek, jakby mnie chcieli zatrzymac juz... W sumie to moj gin juz by mnie 2 tygodnie trzymał... heh.
Z tym przyspieszaniem to nie ma sensu :rofl2: Chociaz sa niby rozne sposoby, ale na dzieci w brzuszkach to nie działa i i tak wyjdą kiedy beda chciały :-)
"Sposoby", które dostałam od dziewczyn na forum Trójmiasta, jak chcecie to próbujcie:

No wiec, która ma zamiar probowac :-D??

Ha ha !! ja tam nie wierze w takie sposoby !! Ostatnio dużo chodzę na sacery, myję okna, sprzątam, co chwilę się schylam, kucam, ciągle coś podnoszę (wyciągam z szafek, myję i chowam) i nic... nie robię tego, żeby przyspieszyć, ale żeby było czyściutko w mieszkanku, a przy okazji mogłoby cos się ruszyć... Z M też baraszkujemy, masuje brodawki kremem i też nic.

dorota nie wiem dlaczego, kazał zrobic i z wynikiem podejśc do zastepcy by ten ocenił, ale wszystko jest prawidlowo. Miłego wypadu
Antuanet wiem czytałam opis, ale ja bym wolała aby to sie samo rozkręciło. A może odpocznij sobie
magda powodzenia na wizycie
czarna u mnie też szaro

Jejku jestem taka padnieta ze wstac ie moge z wyrka a dzis chciałam wymienic buty w szafce, tzn letnie do kotłowni, a zimowe do szafy. Ale zobaczymy jak wyjdzie. Myślalam ze pojade na ploty do pracy, ale usnełam, a M jechał i zawiózł zwolnienie. Dzis chce by mnie podwiózł do nas do miasta bo chce kupic czerwona wstążeczke
czerwoną wstążeczkę??????

A ja wróciłam z badania krwi.... nie bylo przyjemnie i prawie, że zemdlałam.... w nocy źle mi się spało, bo strasznie gorąco i sucho było, otwieranie okien nic nie pomagało, a do tego jakiś wstrętny komar nie dawał mi spać. Rano ledwo się zwlokłam z łóżka o 8, bo jak to u mnie bywa najlepiej śpi się rano, gdy trzeba wstać... pozbierałam się, mało wody wypiłam (mój błąd) i poszłam na badanie krwi...to ostatnie przedporodowe. A tam pielęgniarka nie mogła mi się wbić, jak sie wbiła to krew nie leciała, więc dorwała się do drugiej ręki. Wtedy już poczułam że robię się blada... nawet bym się sama pozbierała, ale babka zauważyła że zbladłam i strasznie się wystraszyła... a ja niestety mam taki głupi organizm, że jak ktoś widzi, że robi mi się słabo i chce mi pomóc, to mi się robi jeszcze gorzej !! ehhh..i jak tu znieść poród, skoro ledwo wytrzymuje na badaniu krwi ??

A teraz sprzątania ciąg dalszy:-)

reklama
A ja zla jak osa:wściekła/y:Miesiac temu splacilismy ostatnich pare rat z kredytu, zeby nam juz co miesiac nie sciagali z konta, ja dzis wchodze na konto i patrze ze oni znowu nam wzieli kase za kredyt!!!!dzwonie do tego suuuuuuuuper banku, kazda baba mnie przelancza do innej, kazdej tlumacze co i jak i nikt nie wie o co kaman, dlaczego nadal nam raty potracaja. Szlag mnie trafia, bo jacek specjalnie byl w banku zeby wszystko pozalatwiac tak zeby juz nie bylo problemu a tu dupa:wściekła/y:
Czekam teraz na tel z banku ale jakos nikt sie nie kwapi, ciekawe kiedy nam zwroca te kase...Ide na majewskiego moze troche mi sie humor poprawi:crazy:

Do góry