reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

A ja wróciłam z badania krwi.... nie bylo przyjemnie i prawie, że zemdlałam.... w nocy źle mi się spało, bo strasznie gorąco i sucho było, otwieranie okien nic nie pomagało, a do tego jakiś wstrętny komar nie dawał mi spać. Rano ledwo się zwlokłam z łóżka o 8, bo jak to u mnie bywa najlepiej śpi się rano, gdy trzeba wstać... pozbierałam się, mało wody wypiłam (mój błąd) i poszłam na badanie krwi...to ostatnie przedporodowe. A tam pielęgniarka nie mogła mi się wbić, jak sie wbiła to krew nie leciała, więc dorwała się do drugiej ręki. Wtedy już poczułam że robię się blada... nawet bym się sama pozbierała, ale babka zauważyła że zbladłam i strasznie się wystraszyła... a ja niestety mam taki głupi organizm, że jak ktoś widzi, że robi mi się słabo i chce mi pomóc, to mi się robi jeszcze gorzej !! ehhh..i jak tu znieść poród, skoro ledwo wytrzymuje na badaniu krwi ??

A teraz sprzątania ciąg dalszy:-)
nie przejmuj sie jakos damy rade ja tez nie cierpie pobierania krwi od razu po mam wrazenie ze to jedna igla sciagnela ze mnie wszystkie sile jakie mialam w rezerwie na caly dzien czuje sie tak dziwnie oslabiona ale porod wytrzymamy:-) moze troche glupio to brzmi ale... coz nam pozostalo jak tylko wierzyc w swoje sily:tak:

reklama
A ja zla jak osa:wściekła/y:Miesiac temu splacilismy ostatnich pare rat z kredytu, zeby nam juz co miesiac nie sciagali z konta, ja dzis wchodze na konto i patrze ze oni znowu nam wzieli kase za kredyt!!!!dzwonie do tego suuuuuuuuper banku, kazda baba mnie przelancza do innej, kazdej tlumacze co i jak i nikt nie wie o co kaman, dlaczego nadal nam raty potracaja. Szlag mnie trafia, bo jacek specjalnie byl w banku zeby wszystko pozalatwiac tak zeby juz nie bylo problemu a tu dupa:wściekła/y:
Czekam teraz na tel z banku ale jakos nikt sie nie kwapi, ciekawe kiedy nam zwroca te kase...Ide na majewskiego moze troche mi sie humor poprawi:crazy:
nie denerwuj sie kochana napewno wszystko sie wyjasni tak to juz jest siedzi sobie jakis matolek za biurkiem nie ma zielonego pojecia o swojej pracy ale leb trzyma wysoko w gorze bo ma prace na "stanowisku" i to nie wazne ze robi takie babole on jest zadowolony ze grzeje dupe w cieplym fotelu;-)

hehe chyba troszke mnie ponioslo ale to pewnie przez to ze za duzo sie ostatnio w zus-ie nadenerwowalam i musialam powiedziec pani w okienku kilka niemilych slow:wściekła/y:

Witam sie i ja:tak:
ja juz po wizycie u ortodontki...poltorej godziny na fotelu...masakra.na szczescie na siedzaco ale i tak to trudno tyle czasu w jednej pozycji wytrzymac z otwarta paszcza...
Magda ja moge byc ostatnia jesli nikt nie chce:tak:a on banku nic mi nie mow...tez mam dzisiaj przeboje...chcialam uaktywnic karte kodow do internetowego konta ale cos schrzanilam wpisujac cyferki w necie i musze to teraz przez tel zrobic.wiec dzwonie do nich a oni do mnie ze aktywuja mi ja tylko musza sprawdzic moja tozsamosc dzwoniac na drugi numer podany kilka lat temu do oddzwonienia...a to nr Cezarego bo nie mam 2 swoich numerow.no i sie jaja zrobily bo Cezary w Szczecinie a ja tutaj i nie moge swojej kasy teraz ruszyc a za allegro musze zaplacic.dzisiaj Cezary moze przyjedzie wiec sprobujemy to zrobic, ale babka powiedziala ze jesli nie bedzie dostepu do tego 2 numeru to musze pojechac do banku....tylko kurde czym?teraz?jak za kilka dni mam termin?w dopiero co z Gorzowa wrocilam, a nie bede Wiesia ciagac zeby mnie wozil i stalze mna w kolejkach:wściekła/y:koniec swiata...a jak ktos jest samotny i nie ma 2 numerow telefonu?to juz jest na przegranej pozycji i musi jezdzic.ja jestem na zadupiu i tu nie ma mojego banku....:zawstydzona/y::-(eh....
Dorotko ja tez mialam KTG robione w Wawie bo tam robia kazdej na kazdej wizycie po 34 tygodniu ciazy i na zyczenie tez sobie mozna do przychodni przyjsc i cie podlacza i zrobia i nie ma problemu.a tutaj zupelnie co innego...KTG dopiero w szpitalu po przyjeciu:-(tak jak u Ciebie...co miasto to inne zasady...
Calineczko gratuluje!!!!:-)
Ania damy rade.ja sie tam igiel nie boje anio krwi-jakis narkoman ze mnie czy jak?:-p:rofl2::tak:ale znam historie ze dziewczyny ktore nie mogly przezyc wizyty u dentysty czy chociazby samego znieczulenia , porod wspominaja spokojnie

CEALINECZKA GRATULUJE CORECZKI SLICZNEJ :-)
MAGDA wspolczuje z tym bankiem i ja tez bym sie strasznie wkurzyla Ale oddac ta kase musza tylko ciekawe kiedy :-( a kasa potrzebna :-(
ANIAA wspolczuje z ta krwia Ja kiedys strasznie panicznie sie balam pobrania krwi ale od kad jestem w ciazy to juz sie nie boje ;-)A z porodem to jakos musimy dac rade :-)
ASIU no to dzielna jestes poltorej godziny z otwatra buzia :-)Zycze abys jednak znalazla sposob na ta kase :-)

Ja wrocilam z tego Jastrzebia .Nie umielismy z M tego znalesc i przeszlam ze 6 km dzisiaj po tym miescie i padam na twarz Po drodze jak chodzilam to mnie brzuch i podbrzusze bolalo I teraz tez raz mnie boli a raz przestaje I nic wiecej hehehTylko jestem ogolnie zmeczona Ja tez nie wierze w takie wywolywanie bo ja tez juz wszystkiego probowalam i dupa A do tego szpitala juz nie poszlimy bo ja bym juz nie doszla Trudno kiedys trafie do swojego szpitala i tam mnie zbadaja :-)
A macie rache ze to KTG to czasem dziwnie pokazuje PATRYCJA wczoraj nic nie czula chyba a ktg wykazalo skurcze Wiec badz tu madry czlowieku :-)
JA NIE CHCE BYC OSTATNIA WIEC ASIU SKORO TY CHCESZ TO JA SIE MUSZE W KOLEJKE WEPCHAC HEHEH.
Ide pozmywac i pozamiatac podlogi bo syf niemilosierny Dzis z M jest jakos miedzy nami wyjatkowo fajnie Jak bylismy w tym Jastrzebiu to czulam sie tak fajnie jak na poczatku jak chodzilismy ze soba :-)

ANETKO nie udalo mi sie zbadac w tym szpitalu ale trudno :-)Ciesze sie ze wczoraj ta babka wam pomogla i ze karmisz piersia Fajnie ze sie udzielasz na BB zycze ci abys sobie wszystko fajnie poukladala :-) i miala tez czasem czas na bb :-)

calineczka gartulacje
Ania do wózka. Oj wspóczuje tego kłucia
Magdasf banki tak maja do siebir ze umieją tylko kase ściągać
blond oj to też maz przeboje z bankiem
dorotko odpocznij może
Ja juz po LB i porządkach, buty poukładane, pozamieniene i poczyszczone. Mam nadzieje ze dziś wyrwe się z domku, coc z drugiej strony pogoda nie jest najlepsza.

Dziekuje Wam kochane.
A ja wlasnie nakarmilam malutka, spi teraz grzecznie jak aniolek, i zabieram sie za gotowanie obiadku. Jem wiecej niz w ciazy bo Gabcia wszystko ze mnie wysysa :-)

Mi kazano zrobic KTG dopiero gdy minie termin, tak tez sie stalo, a gdy wyladowalam na patologii to ktg robili 2 razy dziennie. U mnie w przychodni przyszpitalnej to do ktg kolejki sie ustawialy ogromne i trzeba bylo czekac pol dnia, wiec czlowiek szalu dostawal siedzac na tych twardych, niewygodnych krzeselkach.

no mamuski ja sie bede pomalutku zegnac:) uciekam do rodzicow i pewnie wroce dopiero w niedziele wieczorkiem no chyba ze mnie rodzice szybciej wygonia:-p
jak ddo poniedzialku sie nie odezwe tzn ze ... ale pewnie nie :-Dwojciech swierdzil ze olenka czeka az tatus bedzie mial urlop :) a urlop juz od poniedzialku:) trzymajcie sie cieplutko buziale:happy2:

reklama
nie przejmuj sie jakos damy rade ja tez nie cierpie pobierania krwi od razu po mam wrazenie ze to jedna igla sciagnela ze mnie wszystkie sile jakie mialam w rezerwie na caly dzien czuje sie tak dziwnie oslabiona ale porod wytrzymamy:-) moze troche glupio to brzmi ale... coz nam pozostalo jak tylko wierzyc w swoje sily:tak:

Hehe..no racja..odwrotu już nie ma ;-) nie można teraz powiedzieć "rozmyśliłam się, nie chce rodzić"...

Dorotka - ja tez właśnie odkąd jestem w ciąży to bez prblemu znosiłam to badanie krwi... nie wiem co dzisiaj mi się stało... może dlatego że na czczo i w ogóle jakies cisnienie jest niskie...

Magda... no nie zadziwisz mnie tym bankiem... ja też mam trochę przebojów... zmieniłam nazwisko w banku, wydawało się że wszystko jest jak należy, ale konto internetowe mam na nowe nazwisko, natomiast na większości korespondencji jest stare nazwisko, a i do tej pory (od maja) nie doczekałam się na kartę z nowym nazwiskiem... muszę się tam wybrać, choć nie chce mi się... powinni mi na telefon wszystko odkręcić, ale "trzeba przyjść osobiście"...

A ja wcinam pyszne Kaki i Pomelo - uwielbiam te owoce, a akurat była na nie promocja :-):-):-)

Do góry