reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

PPATQA to milego LB :-)
EWELA kurcze zycze ci aby u Ciebie to juz ruszylo Oby jak najszybciej
GOSIU widze ze M jest w domu :-)
MADZIU milego czekania na rozwiazanie ci zycze Zibaczysz juz zaraz bedziemy czytac eski do ciebie ze juz jestes z SEBASTIANKIEM :-)

Ja tez mam delikatne skurcze ale strasznie nieregularne Ja to bym chciala sie upewnic na KTG czy to sa rzeczywiscie skurcze i jakie z tego co czuje ??????? Ale u nas to musialabym sie polozyc do szpitala wrrrrrrr Bezsensu No nic pozostalo mi czekac i wierzyc ze sie nie myle ze to sa skurcze

reklama
hej hej !! jestem już i ja !!!! sporo udało mi się posprzątać, ale też jeszcze sporo zostało :-):-):-) zaraz jeszcze godzinkę porobie i reszta jutro...już nie mogę się doczekać !!

Byliśmy z M spotkać się ze znajomymi i ich 3 tygodniowych synkiem...ale kochane dziecko !! ale słodziutki !! Tym sposobem i u mnie wzbudziła się chęć porodu !! (no może jeszcze nie teraz, jak już posprzątam i wszystko przygotuję)...w każdym razie słodziutki był i jaki grzeczniutki!!
Madzia - trzymam kciuki!! żebyś jeszvze dzisiaj jechała do szpitala!!
Czarna - myślę, że i tak rozpakujesz się przed terminem..masz już przecież skurcze, jakieś oznaki.... u mnie wciąż natomiast nic i nic...
Spać mi się cosik zachciało...ale jeszcze srzątanko, Barwy Szczęścia i M jak Miłość :-):-):-)

Witam się po "urlopie", właśnie wróciłyśmy do domku, Maleństwo pojadlo i zasnęło a ja muszę nadrobić ten baaaardzo owocny w dzieciaczki weekend, ale narazie tylko się przywitam:tak:

Widzę że coś doly łapiecie, ale niestety to nic nie da bo i tak zlym humorem ani placzem nie wywolamy porodu,, samo przyjdzie zobaczycie już NIEDŁUGO!!!!!!!
Ulenka witaj!!!!!!!!!!!!! i jeszcze raz GRATULACJE!!!!!
Masz racie z tymi dołami itp ale wiesz hormonki silniejsze i czasami człowiek a tymbardzij baba w ciazy nie potrafi z nimi walczyc!!!!:-(

Magdziunia dobry sex i pojdzie:-p
Gosiu u nas tydz po terminie to do szpitala potem obserwacja i jakies próby wiec moze na 11 listopada urodze:crazy:

A ja dzis wiekszosc czasu na podwórku aby rozładowac sie. I wsio było juz OK a tu Niki wkładjac rower do piwnicy zwaliła puszke z farba wiec wszytko wlacznie z rowerem uje...... Normalnie myslałam ze ja rozszarpie takiego miałam nerwa. Oczywiescie trzeba było posprzatac. Przy okazji wywaliłąm co mi było zbyteczne. Jeszcze musze rower wymyc w wannie ale niewiem jak to zrobie. Kregosłup to mi w piety wchodzi i rozrywa. A miałam jeszcze poprasowac ale chyba dam na luz bo usiedziec nie moge:baffled:

A mój M dzis idzie mała Hanie opijac:-D:-D:-D

kurcze dziewczyny ale macie humorki:) kazda chcce juz na porodowke! podziwiam....mnie opetal wielki strach przed porodem i tym bole...ktorego nie moge nawet sobie do niczego porownac ani wyobrazić...brrr bardzo sie boje dlatego nie cche jeszcze rodzic....chce chodzic w ciazy jak najdluzej:D;-):tak:
moze zalicze sie do listopadoweczek:p bo termin na 27 pazdziernka mam....a tendencje do rodzenia to widac sa wszedzie bardziej po terminie niz przed...
tez mnie domownicy draznia...mama co chwile sie pyta czy skurczy nie mam i boi sie mnie w domu sama zostawić:p nie wiem -ona chce moj porod odebrac czy co??:-p:-p jutro mam wiztyte kontrolna/////mam nadzieje ze rozwarcie sie nie powieksza:)i ze dziecko sie ustawilo glowa w dol bo to juz ostatni dzwonek....boje sie porodu ale cesarki tez na pewno bym nie chciala....

trzymajcie sie dzielnie:) jak juz wszytskie sie rozsypiemy to na forum sie pusto zrobi:)
kazda bedzie malenstwem zajeta;) korzystajmy poki czas:)
milego i owocnego wieczoru:*

CZARNA u mnie jest dokladnie to samo Po tygodniu przyjmuja do szpitala i do 2 tygodnia po Tp jak ordynator ma dobry humor to cos tam robia Ale ogolnie zaczynaja dzialac jak zbliza sie 2 tygodnie po TP :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Wiec ja tez moze do 10 listopada urodze

Moj M zaraz bedzie wychodzil z pracy Zal mi go troche ze dzis dopiero konczy a jutro juz o 5,25 rano musi wychodzic M juz idzie wlasnie dzwoni ze idzie :tak:

Wiecie co a mi sie od tego gadania ze rodzic nie chce wszystkie objawy cofnely...oczywiscie te ciazowe sa ale porodowe ni ch...:-pzadnych doslownie zadnuch skurczy.jakies tam twardnienie brzucha, ale bez bolu.teraz tylko jakies rozrywania w podwoziu jak wstaje z lozka, ale to nie ma nic wspolnego ze skurczami u mnie:tak:
kurcze patrzac po naszysch dziewczynach zastanawiam sie jak to jest z tymi skurczami.na poczatku sie smialam ze przeciez skurczy przeoczyc nie mozna, ale patrzac na to co mialam miesiac temu w Warszawie te skurcze na KTG co byly a ja ich nie czulam, albo dzisiaj Ciril, Wesolutka...czyli niekoniecznie musi napier...c strasznie....no ciekawe jak to bedzie...ja mam tydzien jakos do terminu czyli za 3 tygodnie bede na pewno po, bo u mnie po 14 wywoluja.chociaz ja chodze prywatnie do ordynatora to moze inaczej sie bedzie umawiac...kto to wie...

gosia jest jeszcze 11 listopada, też świeto
dorotko raczej skurczy nie przeoczysz
czarna ja też cię obstawiam przed TP, ale numer z farbą, mi poprawił humor, ale tobie napewno nie
blond u nas tak samo zwlekaja z wywołaniem

Ja po kapieli i czekam na serial. Po prostu padłam. U mnie dalej cisza, zobaczymy czego dowiemy się w czwartek na wizycie.

blond_20 - niop juz strasznie mnie to meczy.. wszystko gotowe stoi, tylko malego ciagle nie ma Juz stracilam nadzieje,ze urodze kiedys w ogoloe ;p ;-)
czytam Twoje wypowiedzi i to tak jak u mnie.. tak strasznie dzialaja na mnie pyt ludzi pt "nadal sie kulasz?" Najgorsze,ze zadaja je nawet jak mnie widza ;-)

mirabelka73, ppatqa - dzieqje za mile powitanie :-)

gosiakuprewicz - ehh czyli wyscig sie rozpoczal ;p wiesz ja bym tak nie czekala moze,ale maly we wrzesniu juz sie pchal na swiat to dostalam tabl rozkurczajace Pozniej je odstawilam i teraz malemu juz sie nie spieszy ;o) a lekarz juz 3 tyg temu powiedzial,ze do tygodnia czasu urodze :-p

reklama
w ogole widze,ze tu straszny ruch ;-) bede wiec starala sie tu zagladac jak najczesciej :-) u mnie na ostatniej wizycie u gin'a ,lekarz powiedzial mi,ze rozwarcie mam juz spore i,ze lada dzien.. ale narazie poki co nic sie nie dzieje ;o)

Buziaczki Mamusie i wasze Dzidziusie!:*

Do góry