reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Cicho, bo wszystkie obiad klecą :-p:-p:-p A poważnie to weekend tak nas "rozleniwia"..... Ja pozapierałam, wstawiłam pranie, teraz będę nacierać karkówkę i rozbić "farsz" ze śliwek i goździkow, a potem prasowanko-tak w ramach "relaksu" :nerd::-D

reklama
Mnie tez codziennie pytaja czy bede dzisiaj rodzic bo sie winka chce napic i nie wiedza czy moga...wiec jednego dnia pije mama a drugiego Wiesiu:/to sobie wymyslili...alkohilicy jacys normalnie...
ja dzisiaj ani reka ani noga.niedobrze mi od tego wszystkiego.chce zasnac i sie nigdy nie obudzic

Bony ja juz troche posprzatałam, umyłam okno w koncu w swoim pokoju:tak::tak:mam wielkiego doła ide przejsc sie z psem na spacer, moje malenstwo sie wierci, wbija sie w dół ale nic nadal nic:-:)-:)-(do mnie tez dzwonią i tylko zdziwienie "a co ty nie na porodówce?"juz mnie to zaczyna draznic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Liczyłam ze teraz urodze bo od poniedziałku moja mama zaczyna nowa prace, tak to to była ze mną cały czas. papa

Ja tez nie mam jakos humoru ani siły dzisiaj. Patryk był rano na uczelni, potem jak wrocił to mielismy małe "przytulanki", heh pierwszy raz od jakis 3 tygodni :sorry2: Teraz on sobie smacznie spi, a ja mecze sie ze zgaga i mdlosciami... Bleee. No nic, musze isc sie ubrac i mamy jechac potem po jakas szafe do salonu w koncu, bo dalej stoja kartony nie rozpakowane, bo nie mamy miejsca. Stwierdzilismy ze nie opłaca sie nam kupowac komody czy kredensu, bo bysmy musieli okolo 500-600zł conajmniej zapłacic za jedna taka szafke, a za 1200-1300 mozemy cala scianke kupic :tak:
Mamy wstepnie wybrane i chcemy obejrzec dokladnie na zywo i wtedy zdecydujemy, ktora najlepsza :tak:
Ktora wam sie podoba najbardziej??
1. ABRA - ścianki, meblościanki, regały - ścianka GRAFIT
2. ABRA - ścianki, meblościanki, regały - ścianka NATALIA
3. ABRA - ścianki, meblościanki, regały - ścianka CAPRI NOVA
4. ABRA - ścianki, meblościanki, regały - ścianka OSKAR A

Ok uciekam, bede pozniej. Chociaz nie wiem jak dam rade po tym sklepie łazic, bo przez ten bol kosci łonowej i takie dziwne ciagniecie prawie chodzic nie moge, a jeszcze jakies zakupy musimy zrobic typu cukier, mleko itd... buuuu nie chce mi sie :-( :baffled: bleee

Ostatnia edycja:
Martynka ta ostatnia jest ładna, bo nietypowa.
Poza tym to zależy czy masz więcej rzeczy do schowania czy do dekoracji.
I zastanowić się trzeba przede wszystkim nad ich funkcjonalnością.

Oj dziewczyny Wy tu myjecie okna, podłogi a ja zaciskam nogi, żeby tylko do wtorku do cc wytrzymać, bo boję się, że będę jechać te ponad pół godziny do szpitala i nie zdążę, boję się, że złapie mnie przy Jasiu i on się przestraszy... A takie dziwne i beznadziejne myśli do łba mi przychodzą. Dlatego jednak wolę tę cesarkę... ale by były jaja jakby w ostatniej chwili się przekręcił :))

A w ogóle jak się ważyłam, to w JEDEN tydzień doszło mi ponad 2 kg! Jak to możliwe :baffled::sorry2: ??????

Ja nastawiłam leczo, trochę przesadziłam z przyprawami, ale nawet zjadliwe. Zamiast na spacer to obwoziłam dzisiaj swoją mamę, a tu do stolarza, a tu do sklepu a tu gdzieś tam... A tak bardzo chciałam pójść z moją rodzinką na spacer. P z Jasiem po parku spacerowali a ja w samochodzie kisłam, ech... ale nic się nie odzywałam, bo znowu by była jakaś awantura, a ja już nie mam siły....

Ja tez nie mam jakos humoru ani siły dzisiaj. Patryk był rano na uczelni, potem jak wrocił to mielismy małe "przytulanki", heh pierwszy raz od jakis 3 tygodni :sorry2: Teraz on sobie smacznie spi, a ja mecze sie ze zgaga i mdlosciami... Bleee. No nic, musze isc sie ubrac i mamy jechac potem po jakas szafe do salonu w koncu, bo dalej stoja kartony nie rozpakowane, bo nie mamy miejsca. Stwierdzilismy ze nie opłaca sie nam kupowac komody czy kredensu, bo bysmy musieli okolo 500-600zł conajmniej zapłacic za jedna taka szafke, a za 1200-1300 mozemy cala scianke kupic :tak:
Mamy wstepnie wybrane i chcemy obejrzec dokladnie na zywo i wtedy zdecydujemy, ktora najlepsza :tak:
Ktora wam sie podoba najbardziej??
1. ABRA - ścianki, meblościanki, regały - ścianka GRAFIT
2. ABRA - ścianki, meblościanki, regały - ścianka NATALIA
3. ABRA - ścianki, meblościanki, regały - ścianka CAPRI NOVA
4. ABRA - ścianki, meblościanki, regały - ścianka OSKAR A

Ok uciekam, bede pozniej. Chociaz nie wiem jak dam rade po tym sklepie łazic, bo przez ten bol kosci łonowej i takie dziwne ciagniecie prawie chodzic nie moge, a jeszcze jakies zakupy musimy zrobic typu cukier, mleko itd... buuuu nie chce mi sie :-( :baffled: bleee
dwie ostatnie są niezłe :tak:

A mnie mdli, tak jak na początku ciąży :baffled::baffled::baffled:. Może to po sliwkach??? Bo miałam male problemy z wypróżnieniem, a teraz mnie pogoniło....:baffled:
Pieczeń wstawiona. M. będzie za jakąś godzinkę:happy: Byłyśmy z Niunią na spacerku, bo pogoda dopisała (w koncu:tak:). Nazbierałyśmy kolorowych liści i kasztanów co nie miara :-D Ale miałam radochę, jak się obsypywałyśmy tymi liśćmi :-D:-D:-D

Na Inflanckiej. Chodzilismy tam trochę przypadkowo do SR (gdzie indziej już nie znaleźliśmy miejsca, a chciałam koniecznie do przyszpitalnej chodzić, no i za nią nie płacić :-)), położne były ok i tak z rozpędu stwierdziliśmy, ze szpital może być. Poza tym, że maja znieczulenie darmowe, to nie odsyłają do innych szpitali, tylko próbują za wszelka cenę znaleźć miejsce.
Co prawda my na Mokotowie mieszkamy i najbliżej byłoby na Madalińskiego, ale miałam juz raz podczas tej ciąży "przyjemnośc" zapoznać się z tamtejszą izbą przyjęć i lekarzem, który mnie opierdzielił, że histerię urządzam, gdy ja myślałam, ze tracę dziecko i dziekuje bardzo. Mój M powiedział, ze wszędzie tylko nie tam.
No tak i ponoć nie odsyłają rodzących.
Moje dwie koleżanki urodziły w tygodniu tam i są zadowolone.
Ja jeśli już miejsc nie będzie w Pruszkowie, to pojadę na Inflancką.

Ale swoją drogą, to koszmar z tym lekarzem - jak mógł powiedzieć, że histeryzujesz ... palant i tyle.
Facet nigdy nie zrozumie kobiety ciężarnej ale dziwię się bo to lekarz i jego psi obowiązek zbadać pacjentkę.
Ech :wściekła/y:

MARTYNKA MNIE SIE NAJBARDZIEJ PODOBA TA DRUGA WERSJA NATALIA CHYBA :tak:

CZARNA milego farbowania sis wlosow ;-)
ASIU I EWELA widze ze dzis zly humor panuje u nas Wspolczuje Ja jakos mam dzsi dobry nastroj Zycze Wam aby wam sie humorek polepszyl

EWELA wiem ze to bardzo banalane co powiem ale przyjdzie czas na ciebie i to predzej niz myslisz bo pewnie juz tracisz nadzieje ze sie wogole zacznie Wiem bo pewnie sama bede czula sie jeszcze gorzej :rofl2:

Dziewczynki glowy do gory :-p
Ja juz ugoscilam jednych gosci A za jakis czas przyjda nastepni ale M nie ma wiec sama ich ugoszcze :tak:.
Fajny ten maluch co byl dzis u mnie Ma 9 miesiecy tyle co Oliwia ale ona w brzuszku hehehe.Kolezanka juz tez czeka na smsa ze rodze lub ze urodzilam :rofl2:
Moj M chyba dzis do 20 w pracy ale nie wiem napewno :no:
Mnie bolesci przeszly Raz na jakis czas dosc bolesnie stawia mi sie brzuszek ale to wsio nic sie wiecej nie dzieje :no:

reklama
agniesia napisz mi coś więcej o epiduralu, bo ja nastawiam sie na niego, jak było u ciebie ze strony praktycznej

Hej!Ja nie wiem czy jestem odpowiednia osoba do opisywania dzialania epiduralu bo na mnie nie zadzialam w 100%.
Ale od strony praktycznej u mnie wygladalo to tak ze dostalam go przy 3godziny przed urodzeniem malej przy rozwarciu ok 5 cm.Samo podanie nie bylo bardzo bolesne, to roche nieprzyjemne ale da sie przezyc.wprowadzenie rurki do kregoslupa trwa zaledwie chwilke potem podlaczono to do tak jakby kroplowki z epiduralem ktora dawkowala odpiednio wlk znieczulenia.Juz po chwili nic nie czujesz, bynajmniej tak powinno byc.Ja akurat nic nie czulam w brzuchu, skurczy i wogole, tylko dopadl mnie straszny, naprawde straszny bol w lewej nodze, ale podobno to sie bardzo rzadko zdarza wiec sie tym nie przejmuj.Generalnie gdyby nie ta noga byloby super.Caly czas mialam czucie w nogach wiec bylo ok.Po porodzie o dziwo nie musialam lezec bo czulam sie dobrze, po godzinie wstalam i z mala pomoca poszlam wziasc prysznic, wrocilam juz sama.Nie czulam wogole ze mialam jakies znieczulenie(tzn nie bylam w zaden sposob ogrniczona ruchowo po tym epiduralu).Generalnie bardzo polecam, bo nie wiem czy bym dala rade bez niego.Piozdrawiam goraco i zycze powodzenia;-)

Do góry