reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
CZARNA milych obowiazkow :tak:
MADZIU no to nie jestem sama z tym bolem brzucha :-D
MARMA no wiesz ty to szalejesz z tymi skurczami ;-)A co do sprzatania przy M to mam to samo Dzis kolo 8 sie polozylam i chcialam pospac godzine i wstac i szalec ze sprzataniem z nadzieja ze cos ruszy :-pJa wstaje a moj M sprzata :wściekła/y:Normalnie zas mialam nerwa ale dopiero co zaczal wiec powiedzialam mu co ma zrobic i ze ja cala reszte zrobie i tak tez zrobil ale byl zly i ja tez heheh.
M jeszcze musi klatke schodowa umyc i isc do sklepu po cos slodkiego dla gosci ale teraz sie drzemnal :crazy:Super z ta kasa wyszlo i zycze udanych zakupow :tak:
MAGDA ja tez cos widze ze sie u Ciebie to niezle zaczyna
JUSTYNKA piszesz ze mamy isc na porodowke Ja chetnie ale mnie nie chce zabardzo wziasc tylko pomalu sie mecze A dziewczyny jak maja skurcze to zaraz juz nie chca rodzic hehehe:-DWiec tym tepem to nas grudzien zastanie :rofl2:

Ogólnie rzadko choruję. Ostatnio chyba byłam na zwolnieniu 3 lata temu...Kasę odciagają z wypłaty wielką...a jak przyjdzie co do czego to i tak płacisz z własnej kieszeni.

Mojej siostrzenicy 3 miesiace temu zakładali dren do ucha. Na kasę chorych oczekiwała by rok na zabieg. Prywatnie umówili się w ciagu tygodnia. Koszt 3500 za jedno ucho. Teraz jej wypadł z jednego ucha i dzisiaj zakłądają jej kolejny i kolejne 3500 idzie się bujać...albo mogą czekać 8 miesięcy. Dziecko słabo słyszy, jest w pierwszej klasie i musi miec to zrobione..

No cóż nasze pieniądze ze składek idą w biurokratcwo. Powinni wprowadzić ubezpieczenia dobrowolne i każdy by się ubezpieczał tam gdzie chce i za ile chce a nie zaciągać olbrzymie sumy z wypłat a potem i tak trzeba wyciągać pieniądze z własnej kieszeni.

U mnie w szpitalu też nie ma zzo ewentualnie do dyspozycji jest tylko dolargan.

KAKA to straszne co piszesz z ta kasa chorych :-(
PPATQA wlasnie cos Oliwia sie nie chce rozbujac aby wbic sie w kolejke tylko mnie meczy pomalu A jak mnie cos chyta to ja sie modle aby mnie chwycilo bardziej i bardziej az na porodowce sie skonczy ale niestety nie jest tyo takie proste Ja bym sie cieszyla jakbym miala silne skurcze ale oczywiscie nie tak jakby one zaraz mi przechodzily i nic by sie z tym nie dzialo tylko bym cierpiala
Dzis mi brzuszek od rana szwankuje i PRACUJE i mam skurcze ale takie bardzo lekkie :-(No ale zobaczymy co dzien przyniesie Ja jej nie wypcham na chama wiec grzecznie czekam :-)
PPATQA ciesze sie ze himorek masz fajny ;-)

Ja tez zaraz zabieram sie za dalsza czesc porzadkow ;-)
I u mnie sloneczko pieknie swieci ;-)

Witam weekendowo :-)
Ja mam dziś w planach ktg. Ginka mi w srodę powiedziała, że jak nic sie nie ruszy, to mam za 3 dni to ktg zrobić. No więc pokornie ide do szpitala i mam nadzieje, że mnie obsłużą, no i nie zatrzymają, bo ja tak naprawdę oprócz momentu kiedy sama sie urodziłam, to w szpitalu nie leżałam. I mnie tam jakoś szczególnie nie ciagnie. Zwłaszcza po tym jak "fantastycznie" była przez służbę zdrowia ostatnio traktowana moja mama. Ja po tym straciłam cała sympatię i szacunek dla lekarzy, a zwłaszcza dla pielegniarek. To bezduszne maszyny i tyle.
Mój M wziął sie tymczasem za sprzatanie balkonu :happy2: juz od paru dni to zapowiadał, ale znajac jego poziom lenistwa, jakoś mu nie wierzyłam. A on nie dość, że poremontowe graty wynosi, to jeszcze sie za sprzątanie skrzynek wziął i przekwitłe kwiatki wycina. No żesz szok po prostu. :szok: I nawet nie prosi mnie, jak zwykle o asystę...
A na ktg wybieramy sie po południu. Już mi M zakomunikował, że o 13 jest mecz w TV, więc do tej pory nie ma szans, no a meczu przecież nie opuści :baffled: Mam nadzieję, że zdąży wcześnie skoczyć do apteki, bo się wczoraj na wątku na bb o rozpoznawaniu symptomów porodu dowiedziałam, że sa testy na wykrywanie wód płodowych. No i w zwiazku z tym, ze ja nie mam pewności, czy m i sie te wody sączą czy nie, a wkładke cały czas mam praktycznie mokrą, chciałabym ten test zrobić. Mam nadzieję, ze w aptece beda go mieli :dry:

Ja za pierwszym razem nie mialam zzo, ale dostalam dolargan, ktory dal ulge jakies 10 minut a potem bolalo z 10 razy bardziej, ale chyba przyspieszylo porod bo potem poszlo juz blyskawicznie. Mam nadzieje ze teraz tez dam rady bez zzo, i tak jak za pierwszym razem nie bede miala boli krzyzowych.
Mnie tez strasznie wkurza cala ta sytuacja z NFZ, o ile mozna nazwac to funduszem zdrowia, bo i tak placimy za dodatkowe badania z wlasnej kieszeni.
No coz kazdy ciagnie kase tylko dla siebie, a nikt nie pomysli o chorych, ciezarnych i tych ktorzy naprawde potrzebuja pomocy.

reklama
TRINA a ja ci zycze aby cie zatrzymali i abys zaczela juz dzis rodzic Bo chyba tego moge ci zyczyc ????? :-)

Mnie sie dzis non stop stawia bardzo nieprzyjemnie brzuch mam lekkie skurcze A ja tez zauwazylam ze najbardziej jak juz cos boli to wieczorem a rano po ncy juz jest o wiele lepiej Kurcze ze tez nie moze zabolec ,rozkrecic sie i urodzic :-(

Do góry