reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witam wieczorkiem, jakoś dziś nie mam weny do niczego. Dopadło mnie chyba juz przemęczenie końcówki ciąży. Byłam dziś na przed ostatnim spotkanku ze SR (było o masażu niemowlat" hmm ciekawe czy za tydzień uda mi się jeszcze przyjść. Mała rompluje mi w brzuszku tak intensywnie, że moja dotychczasowa piłeczka wygląda teraz jak jakaś zjawa z "Obcego", przybierająca coraz to nowe formy i kształty, wszystko to jest fajne i zabawne dopóki nie boli:)

A muszę sie pochwalić:) hehe wkoncu się zmobilizowałam i spakowałam szpialną wyprawke, tzn torbe dla mnie i druga dla Emilki:)
Bo już 38 tydz skończony więc była najwyższa pora:)
i mam jeszcze pytanko: czy coś takiego jak Tantum rossa się przydaje
albo nasiadówki z kory dębu? czy to tylko wtedy jest pomocne jak się coś dzieje nie tak w gojeniu

reklama
Witajcie kochane wieczorową porą!

Nie zaglądałam chwile a tu prosze jakie informacje sie posypały:-) U nas super, Lilianka w zasadzie ciągle śpi i niecierpliwie kiedy wreszcie otworzy oczka:-) mleczko dostaje często przez sen. Wczoraj była u nas połozna. Pobrała małej krew i zważyła ją. Ma teraz 4,12kg Troszkę spadła ale to naturalne w pierwszych dniach. Moje szwy też w porządku wiec bardzo sie cieszę, ale od rana miałam ... ze strachu czy wszystko ok ale na szczęscie goi się bardzo dobrze. Dla pewności poprosiłam jeszcze o jedną wizytę położnej i umówiła mi na środę a dla małej na piątek.
Wczoraj mieliśmy urodzinki Laury, no i oczywiście mała super w skowronkach, jej pierwsze świadome prezenty, no ba na roczek to tak nie rozumiała za bardzo magii prezentowej:-D
Byliśmy dziś na chwilke w nowym domu. We wtorek dostajemy klucze. Nie moge sie doczekać. Jutro musze tutaj umyć okna i powycierać wszystkie drzwi i futryny. Chce tak sobie wszystko porozkładać na partie bo nie dam rady na raz sprzątać 2 domów, pakować i potem rozpakowywać. Ale radoche mam jak dziecko:-D
Z mamą troche skiśniała atmosfera się zrobiła, chwilami, bo poznała nasze zdanie w kwestii brata i nie jest jej to za bardzo po nosie i czasem mam wrażenie, że probuje mi udowodnić że ja to wcale nie mam tak super bo R jest jakiś tam (niby w żartach, ale znam jej zagrywki...) I jest mi przykro, wczoraj musiałam sie wyryczeć, bo dopiero otworzyłam oczy na wiele spraw.Ach..... Tearaz moja własna rodzina jest moim skarbem.
Dobra nie smuce już na noc. Ide was poczytać, musze nadrobić tematy:-)

Aniaa, to pewnie czop;-) no i niezły dystansik;-)
Mirabelka, na zaspie z n i e c z u l e n i e jak dasz "w łape" - :tak:
Jeśli ja zajde 3 raz to od progu będe krzyczeć- dawać!:-D Nie przeżyje drugi raz tego co z Lili a na szczęscie u nas pytają od razu jak sie przychodzi na porodówke czy chce znieczulenie i jakie.
Dorotka, powodzenia z laktatorem;-) ja nienawidze tego bólu piersi. Jakby mi ktoś cycki w imadło wkręcał:szok:
Ciril, ja też mieszkałam z teściową w PL i doprowadzała mnie podobnymi akcjami do białej gorączki i któregoś dnia powiedziałam jej co myśle i mimo tego że jestem od niej młodsza, również oczekuje szacunku mojego zdania i moich decyzji.

o matko, ale naprodukowałyście tych stron:szok: nie dam rady dzis wszystkiego nadrobić, oczy mi sie zamykają. zmykam lulać.
spokojnej nocy babeczki. Albo nie, idzicie rodzić:rofl2::-)

Własnie skonczyłam moczyć sie w swojej ulubionej herbatce, Teraz mała kolacyjka i na filmik.
Kochana Ty sie naogladaj za wczasu tych filmow bo potem bedzie ciezko.Ja wczoraj powiedzialam mezowi zeby cos znalazl fajnego a ja w tym czasie poloze mala i tak zginelam na 3 h bo mala chciala spac ze mna w lozku.Zebysmy wiedzieli ze tak bedzie to bysmy kupili jej matrymonial zamiast lozeczka:-D

Widzialam ze dyskutowalyscie o zzo.Ja polecam mimo ze na mnie nie zadzialam w 100%.(no bo ja jestem jedna na 1000 i caly bol z brzycha poszedl mi w noge, a pan anastezjolog rozlozyl rece i powiedzial ze czasem tak sie zdarza i on juz nic nie poradzi).Na cale szczescie u nas Epidural jest darmowy bo jakbym zaplacila a on by nie dzialal to bym byla wsciekla:wściekła/y:

oolivia ja stosowalam tantum rossa i powiem Ci ze mi pomogl.Zaraz po porodzie rozrobilam sobie saszetke z woda w spryskiwaczu takim jak do kwiatow i za kazdym razem jak szlam do toalety to spryskiwalam sobie i wycieralam do sucha.Potem juz w domu podmywalam sie nim 2 razy dziennie.

Hej hej w sobotni mglisty poranek !! noc u mnie taka sobie.. sąsiedzi zrbili impreze przez którą co chwilę się budziłam.. nadal zresztą impezują...grrr..

Justynka - dystansik?? raczej strach i niedowierzanie... wczoraj tak sobie jasno uśwadomiłam że za niecałe 3 tyg termin, czyli za maksymalnie 5 tygodnie Szymuś będzie z nami !!!!!! a mamą się nie przejmuj..nie masz wpływu na to... najważniejsze,że masz nową, cudowną rodzinkę.... !!

Witam sie z rana Ja juz nie spie od 4,30 i nawet napisalam dlugiego posta ale mi go wcielo :wściekła/y:
OOLIVIA gratuluje spakowania torby :tak:
AGNIESZKA domyslam sie ze z taka mala dzidzia to nie ma czasu na nic wiecej nawet dla m ALE JAKOS MNIE TO NIE PRZERAZA:-D
JUSTYNKA super ze urodzinki udane :tak:Gratuluje ze w koncu powiedzialas mamie co myslisz o bracie :rofl2:Pogratulowac fajnego gojenia sie szfow;-)Widze ze przeprowadzka was czeka wiec zycze abyscie sie z tym szybko i lekko uporali :tak:

Ja sie dzis nie wyspalam bo non stop wstawalam do WC :wściekła/y:A od 4,30 nie umiem juz spac Juz zjadlam 4 tosty i chyba ide dalej jesc ;-)
Dzis kolo 13 przyjedzie do nas kolezanka z mezem i 9 miesiecznym synkiem :-D
A wieczorem moze odwiedzi nas moja przyjaciolka Iza z mezem ale tego nie jestem pewna czy dzis czy jutro podjada do nas :tak:
Moj M idzie dzis na 16 do pracy ale nie wiemy na jak dlugo dzis idzie :no:
Mam juz grafik od M na pazdziernik i jak tak patrzalam to duze prawdopodobienstwo jest ze nie urodze sama bo albo z M albo z Iza :tak: ale zobaczymy ja to bedzie
MILEGO DNIA ja mam nadzieje ze dzis dzien minie mi bardzo szybko wiec kolejny dzien bedzie blizej OLIWI :-D
Zaraz zabieram sie za sprzatanie Troche boli mnie brzuszek ale znajac zycie nic sie z tego nie rozwinie :no:
MILEGO DNIA oczywiscie bede zaglada tu do was :tak:

ANIAA wspolczuje imprezy bo ja tez strasznie nie cierpie jak mi graja i skacza na uchem wrrrrrrrrrr

A ja sie prztulalam z rana z M i brzuch mnie boli jak na @ ale pewnie poboli i przestanie :-(

Witam sie sobotnio.
Dzisiaj mialam pierwszy raz w nocy takie skorcze ze myslalam ze naprawde sie juz zaczelo, bo byly tak strasznie bolesne ze odechcialo mi sie juz porodu;-):-)
Przypomnial mi sie pierwszy porod i ja dziekuje postoje:-D
Dzisiaj wizyta u tesciow, Zocha troche pojezdzi na motorze, wyszaleje sie na polach a ja nie bede musiala nic robic tylko siedziec i pachniec:tak:
Wczoraj po wizycie u lekarza bylismy u znajomych, zrobilam tam z kolezanka ajerkoniak, malibu i czekoladowke na dlugo po porodzie:-DJuz sie nie moge doczekac kiedy bede mogla poprubowac te cuda bo wszyscy bardzo chwalili.
Ide robic sniadanko i szybciutko ogarnac balagan i w droge:-D
Milej soboty wam wszystkim zycze:-)

reklama
Hej mamusie sobotnio ja tylko wpadłam z wiesciami ale to na innym watku:-p
Idu dalej w obowiazki:tak:

Magdasf ja wczoraj tez miałam takie 3 porzadne skurcze i az ze strzachu w kiblu wyladowałam:-D:-D:-D I zawsze sie modle oby to nie to:-D:-D:-D:rofl2:

Do góry