reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

MAGDASF popieram Siwte slowa te ktorych nic narazie nie boli itp to pewnie zaraz poleca na porodowke :-p:-p:-p
MINISIA TULE CIE MOCNO I CZEKAM NA CIEBIE RANO :tak:
ANNA nie wiem co to moze byc u Ciebie Wspolczuje :baffled:
WANILIA czekamy na wiesci od Ciebie i jestesmy z toba myslami 3 maj sie kochana w tym szpitalu Wiem ze nie ma to jak w domu ale jak mus to mus a nagroda bedzie najpiekniejsza i najlepsza na swiecie :tak:
MARMA to pracowity mialas dzionek Milej nocki i odpoczywaj
ULKA u mnie pewnie jest tak ze wsio boli a szyjka pewnie szczelnie zamknieta :baffled:

U mnie bylo lepiej ale zas mnie boli brzuch mocno I coagnie i wogole ruszac sie nie moge:cool2:Ide spac aby nie czuc Oliwia na szczescie ruchliwa Ciekawe czy da mi zasnac:-p
Jutro nasza ANTUANET i WIOLE czeka szpital 3 mam za was kciuki dziewczyny.
Ja jutro wybieram sie rano oddac mocz choc nie mam skierowania ale zaplace a wole zbadac juz ostatni raz mocz i moze tez niestety odplatnie zrobie sobie juz ostatni raz krew.Ide do szpitala to oddac i przy okazji wejde na oddzial i zapytam o to KTG po to aby pozniej jak co to wiedziec jak to u nas robia w tym szpitalu Ale cos mi sie wydaje ze bez skierowania sie nie obejdzie albo odplatnie A jak sie lezy to wiem ze robia Ktg ale ja narazie na lezenie sie nie wybieram

DOBRANOC MAMUSKI

reklama
beza nie czułam żeby się przekręcał ale czuję więcej ruchu i kopniaczków u góry i ucisk na dole, więc podświadomie taka myśl kiełkuje że jest wreszcie główką w dół, chociaż nie robię sobie zbytnio nadziei, w czwartek się przekonam
magdziunia oj na takie czekoladowe to bym przyjechała :-)
Anna ja też czasem mam taki okropny ból krocza jakby mnie ktoś skopał tam porządnie, wtedy tylko leżenie pomaga z grubą poduchą między nogami
motylku zdrówka dla Was
Agniesia na pewno każda z nas zakłada że będzie karmić piersią i bardzo tego chce, ale nie zawsze się tak ułoży, co wogóle nie znaczy że jest się gorszą lub mniej wartościową mamą :tak:
dorotka ja takie napięcia mam od dawna a od niedawna dodatkowo połączone z bólem i trochę pomaga wtedy oddychanie przeponowe, chyba że tak oddychasz i na ciebie to nie działa
Antuanet, wanilia trzymam kciuki za pobyt w szpitalu, żebyście jak najszybciej wróciły do domków z maleństwami

cześć Mamusie !!

I ja się melduję dzisiaj !! Późno, ale niestety nie dałam rady wczesniej. Od rana piekliśm Brownie, ciasteczka francuskie z serem i jeszcze pare drobiazgów robiliśmy na przyjazd teściów. Przyjechałi ok 13 i zostali aż do wieczorka. Sympatycznie było, aczkolwiek jeżę się, gdy tylko słyszę jakieś rady. Wózeczek i łóżeczko bardzo im się podobało, natomiast ciuszki niestety nie ... Bo body i śpiochy nie praktyczne, koszulki bawełniane powiniśmy mieć, no ale cóż. Nasz dzieciak, więc ciuszki ma takie jakie my chcemy dla niego już !! Zjedliśmy obiadek, posiedzieliśmy, a przed chwilką oglądałam "Teraz albo Nigdy", a w przerwach na reklamy czytałam BB.

Ania - współczuję Ci tego bólu !! nie miałam czegoś takiego, więc nic Ci nie poradzę.... mnie jedynie pachwina i spojenie boli ...
Pati - oj.,."4 nad ranem" też uwielbiam.... ale najbardziej ją lubię o 4 rano, przy ognisku, gdy ktoś gra na gitarze, kolejne piwko w ręce i powoli słońce wschodzi, a przed nami kolejny dzień w górach czy na łajbach.... oj.... ale się rozmarzyłam....i aż płakać mi się zachciało...
Justynka - kurcze, to jest niesamowite, że tak szybko u Was wypuszczają !! pewnie znacznie szybciej dochodzi się do siebie w domku, we własnym łóżku, własnej łazence niż w szpitalu ...
Antuanet - POWODZENIA!!!! wkrótce będzie po wszystkim !!!!
Wanilia - no cóż... jedynie mogę Ci życzyć, żebyś jak najszybciej urodziła !! a wtedy szybko wyjdziesz ze szpitala i wrócisz do domku !!!! Powozdenia !!
Motylku - kuruj się szybciutko !!

Ojeju!! Szymek się obudził i zaczął się boleśnie wiercić.... albo tak szybko rośnie ostatnio, albo nabiera siły,że tak boleśnie się rusza... ojojoj....

Zmykam kobietki do kąpieli i do spanka... Miłej nocki !! !! !!:-):-):-)

Dorotka - mi Szymek też czasem nie daje zasnąć !! Jak ja wreszcie chce iść spać, to on się budzi i robi wszystko, żebym spać nie mogła !!

ja dziś w nocy cześtotliwośc wstawania do kibelka miałam niezłą co godzinę
Dziewczyny mam nadzieje ze humorki się poprawią i samopoczucie będzie lepsze
małaulka miła niedzile
Anna współczuje
Antuanet, wanilia trzymam kciuki

Witam sie w poniedzialek Ciekawe ile w tym tygodniu bedziemy mieli nowych dzieciaczkow :-D
ANIAA moja Oliwia tez szaleje jak ja ide spac Ale zauwazylam ze ona jest podobna do mnie bo wczesnie zaczyna szalec i wczesnie idzie spac hehe Wieczorem szaleje wczesniej i jak ja sie juz klade to sie uspakaja i zawsze zasne :tak:Ciekawe jak to bedzie jak sie urodzi;-)
ANTUANET powodzenia dzis I juz dzis pewnie bedziesz tulila KUBUSIA czekamy na wiesci :tak:
WANILIA tobie zycze jak najszybszego rozpakowania sie i tez pisz na co u WAS :tak:

Ja po 7 ide z M Tzn oboje wychodzimy z domu M do pracy a ja do szpitala oddac mocz i moze krew;-)Glodna jestem jak ch..... ale nie moge jesc teraz :baffled:Noc byla w miare choc brzuch mnie non stop boli Nie wiem co jest grane bo az tak dlugo to mnie jeszcze nie bolal.Przy okazji jak bede oddawala dzis mocz to zapytam sie u nas o to KTG i bede wiedziala co i jak.
MILEGO DNIA i odezwe sie jak wroce pa :tak:

Witam i ja poniedziałkowo i ciepło. Przyda się troche ciepełka bo pogoda nas nie rozpieszcza.

Wczoraj cały dzien byłam u chrześnicy a potem u teściówki. Jak przyjechaliśmy wieczorkiem to padałm na twarz i zasnełam od razu.

Lece poczytać ile się rozpakowało;-)

MADZIU wlasnie nie wiem czy u mnie nie robia z KTG tak ze musisz lezec w szpitalu i wtedy ci zrobia Awiesz nie chce klamac ze nie czuje ruchow jak doskonale je czuje :tak:Jakos nie wiem ale wole nie gadac takich rzeczy aby nie zapeszyc
Dorotko n ie chodzi o zapeszanie - masz prawo do zrobienia ktg.

Jutro z rana wybywam do szpitala, właściwie nie muszę się spieszyć, bo pewnie na obchód i tak nie zdążę, a bez zaleceń ordynatora to raczej nic mi robić nie będą.:baffled::confused:
Aneta, również trzymam kciuki za Ciebie, aby wszystko przebiegło sprawnie i pomyślnie.:tak:

Dziewczyny, mam nadzieję, że wreszcie "ruszymy", czas będzie biegł nieco szybciej i już niedługo wszystkie będziemy tulić nasze wyczekane maleństwa. Wszystkim Wam życzę szybkich, w miarę bezbolesnych i szczęśliwych porodów.
Wiolu trzymam kciuki mocno zaciśnięte.

Anetko trzymam kciuki bo pewnikiem dziś już Kubuś będzie w Twoich ramionkach.

A mnie się dziś niezbyt dobrze spało - najpierw śniły się jakieś głupoty.
Wstawałam prawie co godzinę do łazienki.
A na koniec śniła mi się Blond - że urodziła Rafałka - niestety nie widziałam go we śnie.
Lecę śniadanko jakieś zjeść i poleżę sobie.
Planów jako takich nie mam na dziś.
Pa

reklama
Dzień dobry wszystkim.
Ja dziś spałam jak dziecko. No może poza wstawaniem 2x na siusiu. Teraz się zbieram do przychodni oddać honorowo mocz i krew :-) No a jutro wizyta u gina. Kupiłam sobie wczoraj tego wiesiołka. Zobaczymy co zdziała. Ponoć dobry na zajady a mi się takie wstrętne zrobiły. Potem jeszcze dentysta, weterynarz, chcę koty odrobaczyć przed porodem. A potem układanie rzeczy w pokoiku maluszka i ustawianie sypialni. No jeszcze prasowanko i muszę torbę do szpital aprzepakować. Niemiweszcze się.... No i ruszam dziś z oknami. Muszę umyć w dziecięcym i w sypialni. Zapowiada sie kolejny pracowity dzionek. Może uda mi się wpaść do was w między czasie. Ostatnio nawet niemam zabardzo czasu as czytać :no: Może uda się dziś dokończyć pokoik dziecięcy to wrzuce fotki.

Miłego dnia dziewczynki :-)

Do góry