reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

A ja sobie tak mysle ze Kaka ma racje, skoro pan doktor i pani polozna mowili dzisiaj w DDTVN ze ta malinowa herbatke mozna pic bez problemu to nic zlego sie nie stanie. Wogole bylo powiedziane ze mozna juz zaczac ja pic w 36 tygodniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wiec naprawde z tego co mowili w programie nie powinno zaszkodzic.

Ja zarelko juz zrobilam teraz czekam na jacka, a jego jak na zlosc nie ma:-( napisal smsa ze bedzie dopiero kolo 20 bo cos mu tam wypadlo, troche jestem zla, ale wykapie dzis szybciej zosie i moze szybciej dzisiaj zasnie, wiec moze bedziemy totalnie wieczor tylko dla siebie.

reklama
ASIU to dzis masz pawera :tak:Zaraz zobacze co na zamknietym naskrobalas ;-)
MAGDASF TO MILEGO WIECZORKU ZYCZE :tak:

Cos jakos dzis za bardzo nie widac MADZI byla chyba rano na chwile i teraz dlugo cisza Czyzby sie cos dzialo :tak:
Moj M wlasnie idzie do domu Zaliczyl dzis mala wpadke ale na szczescie dobrze sie to skonczyli Ale nie ma zle bo kazdy nowy jak sie uczy ma prawo sie pomylic :tak:
Wiecie co mnie dzis jakos piecze i boli PIPKA heheh i nie wiem co jest grane Zawsze przed ciaza mialam tak jak mialam zapalenie tam :baffled:Mysle zeby moze jutro oddac mocz do badania Nie mam skierowania ale poszlabym zaplacic Co o tym myslicie ????????

Ooliwia witaj :)

Hym ja za przyśpieszanie się raczej nie zabiorę. Zależy mi żeby jak najdłużej donosić. Teraz pomalutku zmniejszam dawki fenoterolu i skurcze pojawiają się coraz częściej i są coraz silniejsze. Od poniedziałku mam odstawić całkowicie a we wtorek gin.

Mój M był dziś się zapisać do poradni chorób płuc i na tomografie komputerową. Jutro ma tomografie a wizytę u specjalisty dopiero w listopadzie.... Ponoć najpierw chcieli mu dać termin na TK dopiero na listopad ale jak zobaczyli prześwietlenie to znalazł się termin na drugi dzień..... Nie wiem czy powinnam się już zacząć bać czy dopiero za chwilę...... Mam nadzieję że to tylko zapalenie płuc .

Hejka Dziewczyny!
Mam dzis spokojny dzionek, nawet aktywny, bo wzielam sie za sprzatanie lazienki i wszystko tak lsni, ze az nie chce mi sie tego wszystkiego znowu uzywac, zeby znowu nie pobrudzic:happy2:.
Tak sobie planowalam, ze bede duzo spacerowac w ciazy, bo slyszalam, ze kobiety, ktore duzo chodza maja lekkie porody, ale jakos tu gdzie mieszkam za bardzo nie ma gdzie chodzic, przed domem ruchliwa ulica i wiecej sie spalin nawdycham...... no jeszcze bede poszukiwac jakis nowych przestrzeni, chociaz troche pozno sie obudzilam bo porod planowo za 25 dni.
A gdzie moge znalezc te suwaczki? Bo probuje i mi nie wychodzi. Gdzie musze wejsc?
Taka jestem troszke "zakrecona".:-D:-D:-D

blond no niestety takie są uroki wiosek, u mnie to samo
Ania jejku wspułczuje i tule, ja miałam takie coś 2-3 tyg temu, ale 1 wieczór i od tamtej pory cisza, a mało z bólu kołdry nie pogryzłam
kaka jak piłaś to sianko, ile razy dziennie, chodzi mi o herbatke z liści malin
minisia ja ci napisze o oleju roślinnym lub margarynie ale w wecie, każemy dawać źróbkom by łatwiej smółka odeszła, ale jak jest u kobiet to nie wiem
Magdasf dobre
dorotko a twój spokój jest najważniejszy, o i prasowanie dziś było brawo
martynko tule mocno i odpoczywaj
oolivia witaj
Ewela niezła nazwa
gosia miłego wekendu
madzia była rano a teraz ma to pasowanie
Marma tule mocno, będzie dobrze, a może prywatnie do pulmonologa skoczycie
małgorzatko kliknij na jakiś suwaczek i wejdziesz wtedy na stronke

Ja powiesiłam pranie, dwa razy zmokło i teraz jest w domku.
Potem SR- było o połogu, o tym jak ubrac noworodka na wyjscie, ze mamy wziąsc rozek i w to zawinąc, więc sie pytam a jak mamy ten rożek na fotelik zamontowac, a ona na to ze nie wie, bo sie niezastanawiała, ze moze poprostu położyć na fotelik, ojejku ja już wiem ze biore kombinezon raczej i fotelik a nie rozek i dziecko na rękach. Był o znieczuleniu, jedyne dostępne w szpitalu to uspokajające i dolargan i powiedziała jak ktos chce zzo to musi się z anestezjologiem z er dogadać, a to ja już mam dogadane;). Za tydzień nie ma zajęc, więc może to nasze ostatnie, zobaczymy.
Potem szybko na obiadek mama upiekła dziś naleśniki.
I wizyta u gina- opis na odpowiednim wątku.
Kupiłam liście malin i udełko na smoczek.
M był u rodzinnego po skierowanie na rtg kręgosłupa bo juz się skarży od jakiegoś czasu na niego.
Zaraz stajnia, ale ze sprzatania chyba będą nici. Ja xchyba porobie domowe frytki a M jak zwykle przy motorze wyląduje- sama siwe w to wpakowałam to mam

Witajcie październikowe mamusie, w końcu znalazłam trochę czasu i się do was dokulałam.
Mam na imie Joanna i własnie spodziewamy się naszej pierwszej dzidzi.
Z małej fasolki wyrosła juz 37 tygodniowa Emilka (w 36tc miała już 2760) i nieźle mi daje popalić buszując w brzuszku.
Termin mam wyznaczony pod koniec października, ale sądząc po rozmiarach mała może i wcześniej się pojawi na świecie,
chodź z tym to nigdy nie wiadomo.
przeczytałam ost kilka stron wpisów niestety całej historii nie byłabym wstanie, więc wpadam trochę z marszu,
ale mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona.
teraz coś o mnie:
a więc jestem:
- przyszłą mamą małej Emilki
- studiuje na 5 roku grafikę komputerową na UŚ w Cieszynie (studiuję to może za duzo trochę powiedziane, bo została mi tylko do napisania praca magisterska i zrobienie dyplomu)
- i mam kochanego męża :)
- zajmuje się jak to już wynika z moich studiów wszelkiego rodzaju projektami zaczynając od projektów wizytowek, log, plakatów, na malarstwie kończąc)
- ostatnio pochłoneło mnie nowe hobby biżuteria handmade i tak też sobie na niej trochę dorabiam.

Powracając do malutkiej dzidzi, już zakończyłam robienie pierwszej wyprawki, pozostało mi jeszcze spakowanie torby do szpitala, ale jakoś się nie mogę do tego zabrać.
Poród planuje w Bielsku-Białej na Wyspiańskim chodź im bliżej terminu to coraz mniej mi się tam podoba, czy któraś z was tam rodziła?
macie może jakieś zastrzeżenia do opieki czy warunków w tym szpitalu? bo różne opinie słyszałam i tak się zaczynam zastanawiać czy nie lepiej zapłacić te 400zl i iść do eskulapa.
czesc Asiu, witaj w naszym gronie:tak::tak::tak:
A ja sobie tak mysle ze Kaka ma racje, skoro pan doktor i pani polozna mowili dzisiaj w DDTVN ze ta malinowa herbatke mozna pic bez problemu to nic zlego sie nie stanie. Wogole bylo powiedziane ze mozna juz zaczac ja pic w 36 tygodniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wiec naprawde z tego co mowili w programie nie powinno zaszkodzic.

Ja zarelko juz zrobilam teraz czekam na jacka, a jego jak na zlosc nie ma:-( napisal smsa ze bedzie dopiero kolo 20 bo cos mu tam wypadlo, troche jestem zla, ale wykapie dzis szybciej zosie i moze szybciej dzisiaj zasnie, wiec moze bedziemy totalnie wieczor tylko dla siebie.
:-DAch, znam ten smak wieczorów we dwoje, gdy Mała słodko spi w swoim łożku :tak: Miłego świętowania:tak:

Moj M. powinien za niedlugo byc. A mnie kurcze dopadła dzis jakaś infekcja, bo mnie strasznie piecze przy siusianiu:wściekła/y: Ech... Jutro wpadnę do swojej ginki, to jej powiem co i jak, bo teraz taka dolegliwość chyba niewskazana.... Zjadlam dzis szpinak mrozony z Lidla i do teraz nie mam apetytu...:baffled::-D:-D:-D Boziu, jakbym chciala mieć już skurcze, by móc jechac do szpitala....:tak: Rozumiem oczywiscie mamusie, ktorych terminy gonią :-D:-D:-D:tak::tak::tak: Wytrzymamy, prawda??? Buziam mocno

PS> No właśnie, czyżby Madzia dzisiaj????????????????

.

Chociaż ktos tu się za mną wstawił;-)
Ja się po prostu obawiam, że będe chodzić w ciaży jeszcze najblize 3 tyg. U nas raczej tak chetnie nie wywołują porodów więc chcę sama trochę rozluźnić mój organizm. Na każdej wizycie słyszałam, ze u mnie wszystko szczelnie pozamykane;-)Z samego przenoszenia przecież też są kąplikace. Mam wrażenie że dopiero jak dasz w łapę to sie dopiero człowiekiem zainteresują. Ginka na ostaniej wizycie opowiadała mi o lasce, która przenosiła 4 tyg. Przecież to chore.

Hejka Dziewczyny!
Mam dzis spokojny dzionek, nawet aktywny, bo wzielam sie za sprzatanie lazienki i wszystko tak lsni, ze az nie chce mi sie tego wszystkiego znowu uzywac, zeby znowu nie pobrudzic:happy2:.
Tak sobie planowalam, ze bede duzo spacerowac w ciazy, bo slyszalam, ze kobiety, ktore duzo chodza maja lekkie porody, ale jakos tu gdzie mieszkam za bardzo nie ma gdzie chodzic, przed domem ruchliwa ulica i wiecej sie spalin nawdycham...... no jeszcze bede poszukiwac jakis nowych przestrzeni, chociaz troche pozno sie obudzilam bo porod planowo za 25 dni.
A gdzie moge znalezc te suwaczki? Bo probuje i mi nie wychodzi. Gdzie musze wejsc?
Taka jestem troszke "zakrecona".:-D:-D:-D

Małgosia to wpadnij do mnie. Ja jeszcze nie zdążyłam tknąć łazienki. Jakoś mam gorsze dni ostatnio. Może jutro będzie lepiej??

kaka jak piłaś to sianko, ile razy dziennie, chodzi mi o herbatke z liści malin

Położna z DDTVN móiwła 3 razy dziennie. Ja piłam tylko raz dziennie. potem pojawiły sie mdłosci i zaprzestałam ją pić a robiłam sobie z niej nasiadówki. Zaparzałam liscie w szklance, odcedzałam przez sitko...wlewałam do brodzika i uzupełniałam go wodą. I siedziałam sobie po pół godzinki w dość ciepłej wodzie.

Mój M w koncu maluje korytarz. A mnie ostatnio strasznie rwie przez środek krocza jak tylko za szybko chodzę:baffled:

Hej ja sie obrzarłam tak pierogów ze niemoge chodzić:-):-):-)
blond odpocznij
ja narazie nic nierobie, niewywołuje ale juz mi siada, rodzice mają mnie dość bo im jęcze:-D:-Dwyszło by sie na spacer ale takie wiatrzycho:szok::szok::szok:a 7 mam wizyte liczyłam ze juz niebede musiała isc ale chyba jednak bedzie mnie czekac:-:)-:)-(

reklama
Do góry