reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Czarna skakałam na piłce co 2 dni a w zesżłym tyg mniej bo zabierałam sie do porządków, mycia okien itp to potem juz siły nie miałam.

Co do Twojej opowieści o dyskryminacji ze szpitala to jestem w szoku. Jeszcze trochę to nie przyjmą do porodu bo nie jesteśmy od tego lekarza co ktoś inny by sobie życzył.

Fakt nasza przeterminowana się dzis nie odezwała. Ostatnio odszedł jej czop więc kto wie co się teraz dzieje;-)

!!ale ładny dziś dzionek mamy!!

BEZA widze ze zaczelas sie pomalu ruszac Bo ostatnio lezalas prawda ?Odpoczywaj jak sie gorzej czujesz :-)
Mnie dzis jakos non stop boli brzuch jak na @ nie biore nospy co ma byc to bedzie :-)
I Oliwia sie rozbrykala wiec jest oki :-)
Dobra zaraz film Jak nie zasne to wpadne po filnie a jak nie to jutro pewnie z samego rana bo spac nie bede umiala
BEZA wiec jutro mamy obie usg Ja to bym sie chcial polozyc i obudzic jutro przed 15 a najlepiej juz na usg sie obudzic hehehe
Dzisiaj czuję się bardzo dobrze! nie wiem czy nie za dobrze ;-)
A nospę wolę wziąć profilaktycznie, w środę jadę do profesora na wizytę, jak każe odstawić to się odstawi :tak:
A usg mam o 15:45. Tak bym chciała, żeby był główką do dołu, ale co ma być to będzie...
Przecież nie mam na to żadnego wpływu.

Aniu oby tak było.

Beza to masz fajnie z tą szafą - ciuszki będą miały swoje miejsce.
A imię śliczniutkie.
Oj taka mieszanka musi być piorunująca w brzuszku malucha.

Dorotko wszystko się zobaczy jak Sebuś się urodzi :-)

Zmykam już położe się i pooglądam jakieś filmiki.
Mam nadzieję, że tą noc prześpię spokojniej a nie co godzinkę wstając na siusiu i zastanawiając się czy właśnie coś się zaczyna dziać.
Życzę dobrej nocy papa.

Madziu szafa jest naprawdę extra, jak tylko mój brat weźmie Jasia na spacerek zabiorę się za układanie.a później strzelę fotkę :)
A nocka jak Ci minęła?

A ja załapałam doła, tak bym chciała już urodzić a tu NIC, teraz nawet mnie brzuch przestal boleć.. Ile jeszcze???!!!

Beza dobrze że tylko tyle bylo małemu po takim jedzonku:-D
Anna nie martw się niedługo sama zobaczysz swoje dziecko;-)
Justynka ja też za każdym razem w toalecie sprawdzam czy coś się dzieje a tu d..a.

Małaulka nie łap doła, może to cisza przed burzą ;-)
Też myślałam, że Jasiek będzie miał większą rewolucję, chociaż w nocy był troszkę marudny, ale tylko troszkę :tak:

Hej wpadłam powiedziec co u mnie:-(dzis w nocy moj M wyjezdza na lotnisko do Warszawy:-(co ja sie napłakałam przez te 2dni to szok, M zresztą tez, dzwonił przed chcwilką i mowi ze jedno słowo i niepojedzie bo niechce, zebym powiedziała do niego niejedz!!!!!!!!cały czas mam łzy w oczach, niewyobrazam sobie tego wszystkiego, pozdrawiam trzymajcie sie papa

Ewela24 będę Cię utwierdzała w przekonaniu, że podjęłaś słuszną decyzję!
To jednak dla Was duża szansa!! Dwa m-ce bardzo szybko minął, na pewno będą chwile słabości i wielkiej tęsknoty. Jak chcesz to dam Ci swój nr gg. pisz kiedy będziesz miała potrzebę!:tak::tak: albo zadzwoń :tak::tak:
Pomodlę się aby tych gorszych chwil było jak najmniej, i żeby M wrócił do Ciebie jak najszybciej!! Możesz sobie pomyśleć, że łatwo mi tak mówić i masz do tego w 100% prawo, ale chcę jakoś pomóc, nawet na odległość.
Ściskam mocno!

no a ja musze sie pochwalic ye udalo mi sie to wszystko zainstalowac i mam juz neta u siebie:-):-):-):-):-)Cezary oczywiscie pomogl...bez niego jak bez reki...
tylko cos mi obraz przeskakuje jakos dziwnie, ale to chyba cos y karta graficzna jeszcze nie wszystko ok, ale to juz pikus:tak:wazne ze dziala:tak:
jutro postaram sie nadrobic wszystko co naskrobalyscie:tak:
dobranoc:tak:
Asiu jak miło, że już będziesz z nami bez żadnych przerw, no chyba, że niezależnych od Ciebie ;-);-)

Ewelatule mocno
beza powodzenia na wizycie, fajne imię
czarna jak dobrze widziec cię z powrotem
dorotko powodzenia na wizycie i trzymam kciuki za job. Dobrze ze M zmienil zdanie. Pójdzie jutro bo dzis jestem uziemiona
blond brawo wygrałas z kompem, a jak po wizycie
Wanilia ale długo cie trzyma

Ja witam się z rana, M znów pojechał z towarem do HH, więc jestem cały dzień sama.
Wczoraj nawet nie miłam czsu zeby usiąść czy sie polozyć, najpierw M jeździł, ja popstrykalam troche fotek, potem byliżmy w szpitalu na rozmowie z anestezjologiem. Spotkałam kumpele która jest po terminie i trzymaja ją w szpitalu pogadalismy troche. Potem obiad u teściów, spacer do lasu, wizyta teściów u nas, przyjechali zobaczyc wózek- prezent od nich. Wieczorem rozmawiałam z kuzynką przyśle mi jakieś ubranka i kombinezon, ja sie smieje ze niektóre rzezcy załoze raz.
Przepraszam ze na wszystko nie odpisałam ale 2 raz mi wcieło odpowiedzi

Magdziunia, Ewela, naprawdę tak uważacie, że Natanek to ładne imię?
Kurcze ja normalnie zgłupiałam.
Wiem, że powinniśmy sami podjąć tę decyzję, ale może reszta koleżanek też się wypowie.:baffled::zawstydzona/y:
Jonatan Kozłowski czy Wiktor Kozłowski ???
Oba dla mnie są bardzo ładne:wściekła/y:

Witam sie i ja poniedzialkowo:-) Dzisiaj m. zawiozl zoce do przedszkola na szczescie wiec nie musze sie tluc tyle drogi:-)
Na dzisiaj jakos planow brak, mialam jechac na badania ale jutro z jackiem pogade samochodem bo jedzie pozniej do warszawy.
Niedziela udana, troche kasy wydalismy, bo po kinie obiadek i male zakupki:sorry2:
Ale kupilam dla zosi extra ubrania z wyprzedazy, az bylam w szoku ze w cubusie byla znizka 70%!!!!!!!No i conieco dla malenstwa jeszcze kupilam, teraz jak sie patrze na jego polki to zastanawiam sie czy wszystkie te ubrania wogole mu zaloze bo tyle tego jest;-):blink:
Milego pocztku tygodnia:tak:
Magdasf ja zaczynam układać małego ciuszki, i mam te same obawy.
ale pomyślałam sobie, że chociaż rzadziej będę pralkę nastawiała! :-)

Jasiek już na spacerze, oczywiście jak zobaczył mojego brata to już miałam potworne kłopoty, żeby go ubrać!!! Biegał od drzwi do pokoju i nie dał się za żadne skarby ubrać. Po ciężkich bojach się udało. Teraz zabieram się za sprzątanie, oczywiście wszytsko z umiarem :-)
Miłego dzionka, może uda mi się odezwać jeszcze przed usg, a jak nie to napiszę wieczorkiem.

I Jonatan i Wiktor pasują do nazwiska. Ja synusia chciałam nazwac Natan ale mojemu M się nie podobało, a pozatym Hania będzie;-)

Ewela my tu wszystkie będziemy Ciebie wspierac. :tak:

PPATQA a ja lubie odkurzac Czyli bysmy sie zgraly heheeh:tak:
CZARNA weisz co szczena mi opadla po twojej wypowiedzi Ja myslam ze to moj szpital przebija wszelkie granice ale ti ci jest u Ciebie w szpitalu to szok:szok::szok::szok:
Przeciesz to jest jego zasrany obowiazek zbadac kobiete na samolocie :wściekła/y:
U mnie to jest podstawowe badanie jak przyjmuja taka kobiete na oddzial i zazwyczaj badaja na samolocie dziennie lub co 2 dzien :tak:Przeciesz skad ten lekarz mial wiedziec co sie dzieje jak nie zbada SKANDAL :baffled::szok::szok::szok:
MARMA nie przemeczaj sie MIlykych zakupow i malowania :tak:

A gdzie AGNIESZKA ??????????:szok::szok::szok:
Ja bylam z psem bo taki dziwny byl Kupie mu sie chcialo Juz wsio pranie powiesilam Jeszcze poskladac to co wyschlo i pozmywac i ide po zdjecia Pozniej moze cos poprasuje :tak:I do gina Szok dzis sie na niczym nie umie skupic jak tylko na ginie TAK STRASZNIE SIE MARTWIE :zawstydzona/y:

Witam
ale sie wyspalam dzisiaj:tak:teraz instaluje sobie wszystkie programy do kompa co by chodzil jakos. bo co probuje cos otworzyc to sie nie da:wściekła/y:i dalej mi tak jakos dziwnie sie ten pobraz przesuwa:confused:tak przeskakuje...wie ktoras co to moze oznaczac?bo ja nie moge nic wymyslic..
a wczoraj jak C byl siedzialysmy z mama i Iga w pokoju , wiec nie pogadalismy za bardzo ze strachu jakos ze nas sluchaja. ale I powiedzialaze wygladamy tak jak kiedys, tylko dlaczego to nie jego dziecko...no i pojechal do Szczecina na tydzien znowu.
a ja w czwartek odstawiam Fenoterol:-)i mam nadzieje ze cos ruszy:-)bo mimo tego ze go biore to dalej brzuch mi walczy tylko troche mniej:tak:no zobaczymy.
ja dzisiaj na sniadanie ciag dalszy szarlotki:-pod wczoraj zjadlam prawie cala blache:tak:torbe spakowalam, tylko kosmetyki, dokumenty i wode dorzucic trzeba bedzie.a ja mam taka wielka torbe ze wyglada jakbym na wakacje jechala...

BEZA

Mnie sie podoba NATAN takie inne i niespotykane
I kto to mowi Jak moja Oliwia bedzie miala bardzo powszechne imie Wiele jest teraz Oliwek na swiecie Ale coz podoba mi sie to imie i juz tak zostanie A pozatym juz poprzednia dzidzia miala miec tak na imie ale niestety sie nie udalo :-(

Witam poniedziałkowo!

Rany Kobitki,ale Wy macie od rana power'a :tak:. Niby dopiero przed 12, a tu już 4 strony naprodukowane..:szok:;-). Może ta aktywność na początku tygodnia, oznacza, że coś się w końcu ruszy.. :tak:. Jakby nie patrzeć - już prawie październik ;-). Miesiąc, którego każda z nas oczekiwała z utęsknieniem - wreszcie nadchodzi :happy2:!!! Ciąża mineła mi dość szybko, można powiedzieć, że nawet bardzo szybko. Pamiętam (jakby to było wczoraj) - jak robiłam test ciążowy.. Później było wielkie oczekiwanie na pojawienie się brzuszka ;-), nasłuchiwanie pierwszych kopniaczków etc.. :tak: Miło się to wspomina.. :tak:. Teraz kiedy finał jest coraz bliżej czas płynie jakoś tak wolniej. (dużo wolniej, okropnie wolniej :tak:).. Oczekujemy już tylko sygnałów, że to właśnie JUŻ :tak:. Do tego dochodzi to całe podekscytowanie.. Jejku, mam nadzieję, że już wkrótce każda z nas będzie miała swoje maleństwo przy sobie.. :tak:

Ewela24 - Tule Cię mocno i życzę siły.

Czytam o tym Waszym praniu - i chyba sama się za nie wezmę :tak:. Jednym słowem - niezła motywacja ;-).Planów na dziś - brak - no może jakieś drobne porządki wchodzą w grę, ale to raczej by było na tyle :happy2::tak:.

Beza ja tez stawiam na Natana:-p lubie taka orginalność:tak:

A ja odklejam sie od kompa narazie moze uda mi sie mała na drzemke namówic:-p Do pozniej panienki

reklama
Ewela przytulam mocno, bądź dzielna
blond super że już necik działa :tak:
dorotka, magdziunia, beza trzymam kciuki za wizyty i usg

wstawiłam przedostatnie maluszkowe pranie jak świeciło słońce, teraz kończy się prać i deszcz pada :wściekła/y:
chyba nie mogę już za dużo chodzić, piątek i niedziela "przechodzone" w sobotę większe sprzątanie i moje "łono" :-D boli jakby miało się rozpaść
dziś na obiadek musaka, od paru dni za mną chodzi

Do góry