reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Dziewczyny jestem tu nowa i piszę, bo naprawdę mam już dość tej ciąży :-) Mam termin na 10 października ale od tygodnia czuję się jak by mnie czołg przejechał. Bolą mnie potwornie kości między nogami i kręgosłup. Nie wspomnę o ciągłych problemach z pęcherzem. Wy tez tak macie?

Już wszystkie jesteśmy zmęczone i każda odlicza dni do końca. Zawsze możesz tu wpaść i pogadać z nami to naprawdę pomaga i już się tak nie dłuży.

.Byłam u koleżanek w pracy-jakaś dziwna atmosfera przed tymi zwolnieniami:confused: Już nie czuć takiej sympatii między nimi jak wcześniej. Na szczęście kierowniczki nie widziałam:laugh2: Teraz ma moja sis do mnie na kawę przyjechać. Miłego wieczorka.:-)

To już wszedzie zwolnienia. Wczoraj czytałam, że mają masę ludzi na Poczcie zwolnic:baffled:

ale mam doła masakrycznego.tak chce mi sie wyć jak nigdy dotąd. cały dzień szwędam sie po domu bez celu a teraz jeszcze dowiedziałam sie mój brat, mega kłamca, mydli oczy rodzicom a oni we wszystko jemu wierzą i zawsze go usprawiedliwią czyms, ale mi sie nie podobał sie kolor zas...ej kołdry, która moja mama kupiła to nie chciała ze mna przez telefon gadać a ten kawał fi...a nawet ze zdrady żony sie wykręci. mam taką złość w sobie że nie potrafi tego opisać.i chciałabym cos wiecej powiedziec rodzicom ale boje sie ze na taka odległość tylko bomba z tego wybuchnie.
:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
moja mama przylatuje w piatek i szczerze- wcale za nią nie tęsknie.nigdy nie podejrzewałam że tak zmieni sie mój stosunek do mojej rodziny.:no:

Ja mam super domyślnych rodziców i teściówkę. Jak chcieli dali nam kasę i powiedzieli, że mamy kupowac co chcemy i co nam się podoba. I to najlepsze rozwiązanie.

Ciekawe co u naszego Motylka?? Może walczy na porodówce??

Trochę mnie nie było i ileż ja tu miałam stron do ponadrabiania...jesteście pozytywnie zakręcone z tym BB:tak:

Dorka u mnie też dopiero rozliczją ogrzewanie i jeszcze nie wiem czy nie będę musiała coś płacić. W zeszłym roku mieliśmy nadpłatę...

A ja własnie piję kawusię i znikam na inne wąteczki. Pozdrawiam ciepluśko wszystkie mamuśki w pierwszym dniu jesieni:tak:

reklama
PPATQA to juz rozumiem dlaczego nie spalas :tak:Ja tez sie od 7 do 9 jeszcze zdrzemnelam ;-)
GRATULUJE 9 MIESIACA BO DZIS CI DZIDZIA DO 9 OKIENKA WSKOCZYLA:tak:
u mnie wskoczy jutro ale sie ciesze ;-)
MAGDASF ciesze sie z zakupu ;-)
KAKA no ale my jestesmy w szoku skad taka niedoplata jak mysmy oszczedzali serio na ogrzewaniu :confused:Przeciesz juz ieraz mieszkalismy na innych mieszkaniach i zawsze zwroty mielismy wiec dlatego jestesmy w szoku Bo na noc sie podkrecalo kaloryfery na nizej a tych ktorych sie nie spalo pokojach to na zero :baffled:Nie wiem moze ktos sie pomyli ale my tego juz nie sprawdzimy bo nawet prawa nie mamy tylko wlasciciel ma prawo :baffled:

Ja sie czuje o niebo lepiej Rano zjadlam bulke z maselkiem a teraz gotuje mi sie ryz i zjem go z jablkiem :tak:

Kurcze dziewczyny ja juz zazdroszcze MOTYLKOWI

Wanilia kurde nie lubie tego. Oferuja pomoc i jeszcze stawiaja warunki. Tez bym na twoim miejscu miała piane
Tez naleze do osob ktore lubia decydowac same za siebie i jezeli to mozliwe robic samemu. Wiec cie doskonale rozumiem
A moze pogadaj z M a on im przekaze jaki jest twoj punkt widzenia?
Kasia to jeden dzien z choroby M masz za sobą:))) Oby tak dalej:)
Ppatqa ja nie z wszystkim taka jestem sa rzeczy ktore wrecz prosza sie o to by cos z nimi zrobic:((
Ale co tam:)I lez w tym łóżku aby sie wykurowac.GRATULUJE 9!!!!!!
Anetko modele oczywiscie złozone. Tylko niekupiłam żyłki i haczyków by powiesic (skleroza) i jeszcze kombinuje przy jednym
bo jest cały jasny drewniany i tak mysle czy by mu jakiegos koloru niezapodac:) Jak bedzie gotowe wkleje foty
A ja czekam na prazentacje łóżeczka:)
Sylwunia dzis juz wtorek. Boziu jak ja ci zazdroszcze jeszcze tylko 2 dni!!!!!!!!!!
Dorotka ciesze sie ze sie wyspałaś:)
Magdasf no no no jaki zakup. Prosze o real fote:)
Kaka typowy pierwszy dzien jesieni. pogoda jak pod psem:(((

A u mnie dzis jakos brak planów co zapewne oznacza ze napewno ktos sie nawinie do mnie:))) Ale moze wkoncu poprasuje ciuchy Laluni
bo jak przyjdzie co do czego to bedzie w pogniecionych latac bo tatusiowi to bezróżnicy:)) Ale jak narazie siedze wygodnie przed
kompem i niezamierzam tego zmienic:)

Może mieliście nieszczelne okna. My zimą dwa lata temu też mieliśmy niedopłatę jakieś 500 zł. Nie ogrzewalismy wszystkich pokoi bo na codzien praktycznie z 1 korzystaliśmy. I normalnie w szoku byliśmy. Spieliśmy wtedy 4 literki i wymieniliśmy wszystkie okna i w kolejną zimę to oni musieli nam oddac 1000zł. Teraz założyli nam nowe pomierniki ciepła i słyszałam różne opinie na ich temat. Boję się, że znowy będziemy dopłacać:baffled:. W tym roku wymienialiśmy drzwi wejściowe i jest dużo cieplej w mieszkanku.

KAKA no ale my jestesmy w szoku skad taka niedoplata jak mysmy oszczedzali serio na ogrzewaniu :confused:Przeciesz juz ieraz mieszkalismy na innych mieszkaniach i zawsze zwroty mielismy wiec dlatego jestesmy w szoku Bo na noc sie podkrecalo kaloryfery na nizej a tych ktorych sie nie spalo pokojach to na zero :baffled:Nie wiem moze ktos sie pomyli ale my tego juz nie sprawdzimy bo nawet prawa nie mamy tylko wlasciciel ma prawo :baffled:

Ja sie czuje o niebo lepiej Rano zjadlam bulke z maselkiem a teraz gotuje mi sie ryz i zjem go z jablkiem :tak:

Kurcze dziewczyny ja juz zazdroszcze MOTYLKOWI

Dorota ale musieliscie byc przy spisywaniu tych licznikow, niech wam facet pokarze pismo ze sm, bo dla mnie to dziwnie wyglada. A jak dlugo mieszkaliscie w tym mieszkaniu?? Poza tym jeszcze zima nie byla taka mrozna, chyba ze rozliczaja was ogolnie bo slyszalam ze tak tez robia. My tez mamy liczniki na kaloryferach i w zeszlym roku mielismy zwrot 400 zl, a wtym roku mamy miec jeszcze wiecej, wiec moze jak masz watpliwosci to popros o wszystkie rachunki i sama oblicz, bo miesiecznie placi sie jakis ryczlt za cieplo a potem to rozliczaja. Moze ten facet cce was jeszcze naciagnac.

On jedzie zawsze 2-6 h w jedna strone,2-4 razy w miesiącu, a znajac moje szczęscie zaczełabym wtedy gdy go nie było by w domu. Właśnie dzwonił M ze bus im się zepsuł 50 km od granicy, ale juz znalaz mechanika, jejku wiedziała.
w pzrzyszłym tygodniu chyba spakuje torbe
dorkajejku teraz zobaczylam . Mu jak mieszkalismy na blokach zawsze musieliśmy dopłacać, a w domu ciepło nie było, teraz w domku powierzchnia 3 x wieksza, a taniej 4x i cieplo.
czarna na dziś cd prania i prasowania, a kuruje sie w miedzy czasie i tak juz strasznie zwolniłam W stajni juz nic nie robie.

Kurcze a nasz Motylek milczy:no:
Ja juz mam obiadek prawie gotowy, chalupke ogarnieta teraz ide do mamy na kawke zajrze za jakis czas POZDRAWIAM

Witajcie
Dziś jakoś nie mogę dojść do siebie. Dziwnie się czuję w taką brzydką pogodę.
Brzuch mi coraz bardziej ciąży i zaczynam żartować o dźwigu do podnoszenia mnie z łóżka.
Dziewczynki a co u Motylka wiadomo już??

Przeraziłam się tym, że to już dziś jest wtorek :szok::szok::szok:

Witajcie wtorkowo
miałam nadzieję że już są wieści od Motylka, a tu nic mam nadzieję, że dziewczynki już obie odpoczywają i za chwilę Karolinka coś napisze.

Wanilia kurde nie lubie tego. Oferuja pomoc i jeszcze stawiaja warunki. Tez bym na twoim miejscu miała piane
Tez naleze do osob ktore lubia decydowac same za siebie i jezeli to mozliwe robic samemu. Wiec cie doskonale rozumiem
A moze pogadaj z M a on im przekaze jaki jest twoj punkt widzenia?

Dziękuję dziewczyny za cenne rady, właśnie od rana miałam pogadankę z M, że nie tak to sobie wyobrażałam i liczę, że porozmawia ze swoimi rodzicami. Poza tym jedną pościel już chyba dziś będę miała od mamy, więc chociaż ją upiorę i przygotuje.
No i przede wszystkim postaram się nie nakręcać, bo rzeczywiście na teściową reaguję dosyć alergicznie;-) i wolę zbyt często nie mieć z ną styczności. :tak:

Dorociu dobrze, że już u Ciebie lepiej i możesz jeść, ale staraj się trzymać dietki, bo żołądek masz podrażniony.
Ppatqa a Ciebie przeszło już zupełnie to przeziębienie? Bo mnie tak łapie i nie łapie, niby rano gardło pobolewa, potem już nie i nie wiem czy brać rutinoscorbin, czy ten czosnek? :szok: A z czym ten czosnej jadłaś????

Idę pranko wrzucić i może za jakiś obiad się wezmę, tylko coś weny nie mam:cool:.

Do potem, pa

reklama
niom. wszyscy czekamy na wieści od Motylka. u nas dopiero godz 10 wiec moze jeszcze w trakcie?? ja urodziłam po 6,5h od momentu odejścia wód. ale widomo, każdy inaczej :?
czekamy....

śniadanie wszamane, dom ogranięty, ide pranie wstawić i kawy sie napić bo tak mi się chce. zajrze potem. miłego dnia dziewczynki.

ps. jak do mnie Karolina coś napisze, to oczywiście natychmiast dam znać.

Do góry