reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paulinka 27tc 1100g 37cm

reklama
Sylkao, dzięki. Paulinka nie ssie z tego kubka tylko pije normalnie jak ze szklanki, on ma kilka funkcji, ssanie jej nie szło. U nas problemem jest to gryzienie wszystkiego, dziś rano miała pogryzioną rączkę aż rany miała :-( gryzie co popadnie, dlatego też szklankę odstawiłam, bałam się że szkła się naje ;-)
No cóż, liczę że dr Ł coś poradzi na to gryzienie, nie wiem co się stało, ze przestała, bo jadła już nawet makaron i klopsy...

Hm..dziwne, prawda? Gzyzie nie to co powinna..
Dorota, ty mnie uświadom prosze jakie funkcje ma ten kubek i jak do nich dojść.
Próbowałam dziś unieść tę silikonową uszczelke, efekt - lało sie bokami. Jak ja całkiem wyjęłam, to Franc oblał sie cały..

Nie wyjmuj silikonowej uszczelki! Jezu musiałam uruchomić program do przerabiania zdjęć :-D wrzucam zdjęcie, strzałką zaznaczyłam tą część, którą trzeba wypchnąć do góry. Odkręć pokrywkę i od spodu trochę wypchnij ten środek. Ja sama do tego doszłam, taki kombinator jestem :-D
136ec9bd4256c696fdeeba222b63a65980415.jpg

Agnieszka, dlatego się martwię, że nie gryzie pokarmów, trzyma długo w buzi i połyka w całości, ale bułki kawałek jej dam to miętoli w buźce. Używa jedynie przednich ząbków, po bokach ich jeszcze nie ma :-(

Załączniki

• 136ec9bd4256c696fdeeba222b63a65980415.jpg
    136ec9bd4256c696fdeeba222b63a65980415.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Dorota, ale ja tak robiłam dzis z tą środkową częscia i o kant 4 liter to wychodziło..

Słuchaj, tak mi przyszło do głowy patrząc dzis na młodego - a może rozwiązanie problemu jest banalnie proste? Może idą jej zęby???

Idą zęby, jedna trójka już jest, tyle, ze u nas idą zęby 2-3 miesiące (ślinienie, gryzienie) potem 2-3 miesiące przerwy (gryzienie pozostaje) i tak na zmianę. Ja już różne opcje brałam pod uwagę, głupia jestem i już chyba nic nie wymyślę.
No widzisz, ale wy jesteście do przodu z bidonem ;-) a ja się za jakiś czas przymierzę znowu :zawstydzona/y: kubek i tak jest super, bo mała ciągle podchodzi do mnie, zeby popić herbaty, a jak nie zauważę zabiera kubek z ławy. Często była odwodniona bo za mało piła a teraz jestem spokojniejsza :-)

Wiesz jak ja nauczyłam Franka pic z bidonu? Przez przypadek:)
Na jedna z wypraw do wawy, na droge do pociagu, kupiłam małemu serek w takiej saszetce z dzióbkiem zakrecanym (Bakus chyba). I mu wciskałam do dzioba. Raz sie zamyśliłam i młody sam zassał. Jak to zobaczyłam, pomyslałam, ze może by spróbować z bidonem. I udało się:) Wczesniej kilka serków tym sposobem spałaszował był:)
Spróbuj może?:)

Jeśli mogę to napiszę jak ja nauczyłam pić przez rurkę. Kupiłam soczki bobovity te małe z rurką, podawałam małemu i lekko naciskałam kartonik, tak aby sok wylatywał z rurki. Po dwóch dniach Nikoś pił już z bidonu:tak:

Nie ma to jak rady doświadczonych mam, wykorzystam Wasze sposoby, spróbuję jak będę u rodziców za tydzień, bo ona na takich wyjazdach najlepiej odpoczywa i łapie nowe umiejętności :tak:

reklama
a oskar mój dalej nieumie sam pić z kubka choć to już duży facet wiec gratulujemy Paulince :-) a ząbki idą jak nic nic dziwnego że mały gryzoń z niej :)

Do góry