reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Patryk - 27 HBD - 700gram - 33cm - 4 APG.

małemu już kilka dni daję kaszkę mleczno-ryżową waniliową ;) łyżką Nam trochę nie szło ,ale poradziliśmy sobie jakoś z butelki :)
dzisiaj 1 raz Patryk dostał - Delikatną Marchewkę ;) śmiechu było co nie miara ;)
co mogę wprowadzić następnego? bo słyszałam że jabłko... taki deserek oczywiście ze słoiczka mam na myśli nie surowe prawdziwe jabłko ;)

reklama
Jabłko zdaje się właśnie.
Ale jak ja się cieszę, że saturacja nie spadła!!:)))
Jakby tak dwa razy dziennie po 10min się udało to pięknie:) Musisz serce obserwować jak jest bez tlenu, bo jak zaczyna szybko bić albo zwolni to tlen trza podpiąć.
Teraz to już będzie o wiele łatwiej, naprawdę.
Głowa do góry, w końcu nadejdzie Ten Dzień!:)

[h=5]Hej! Nie pisałam bo małe zamieszanie mamy w związku z wyjazdami do Matki Polki które czekają Nas jutro i pojutrze... Za to mam nowe wieści... do tej pory byliśmy na tlenie z koncentratora przepływ - 1l/min od wczoraj rana jesteśmy na 0,5l/min :) Za Nami kilka prób odłączenia od tlenu, od 5 do 10 minut dajemy radę ;)
buziaki dla Wszystkich którzy są z Nami ! :*[/h]

Witam po raz pierwszy i pozdrawiam wszystkich.
Trafiłam na ten wątek poszukując informacji o pusoksymetrach.
Kasiu, rozumiem, że ostatecznie zdecydowałaś się na ten pulsoksymetr, do którego skrót podawałaś na poprzedniej stronie? z opaską dla noworodka i soft na palec 10-40 kg? Rozumiem, że używasz na razie tej opaski? Jak się sprawdza? Zakłada się ją na nóżkę? Dobrze się trzyma? Mój synek ma dwa tygodnie, na razie jest w szpitalu po operacji serca, ale lekarze kazali kupić pulsoksymetr i właśnie na ten sam zwróciłam uwagę. Tylko boję się tego rzepa, czy za szybko się nie zużyje...

Basiu powiem tak kupiłam ten pulsoksymetr i jestem bardzo zadowolna z niego, mam opaskę z rzepą i opaskę silikonową :) zamienili mi w tym sklepie i dali zamiast tego na palec. Można sie z Nimi dogadac. Ogólnie jestem bardzo zadowolna a opaskę z rzepą zakładam małemu na rączkę bo nóżki ma na tyle grube że nie obejmuje ta opaska. zakładam na dłoni przy małym palcu u ręki i owijam przez dłoń (mam nadzieję że mniej więcej wiesz o co mi chodzi). Jeśli masz jakieś jeszcze pytania to pytaj :) chętnie pomogę.

Kasiu, którą opaskę silikonową? Tą typ Y soft wielorazowy? Istnieją jeszcze softy na palec 1-20 kg, nie wiem, co lepsze. Faktycznie napiszę do nich, może i mnie zamienią. Dzięki za szybką odpowiedź.

reklama
Do góry