reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Patryk - 27 HBD - 700gram - 33cm - 4 APG.

małemu już kilka dni daję kaszkę mleczno-ryżową waniliową ;) łyżką Nam trochę nie szło ,ale poradziliśmy sobie jakoś z butelki :)
dzisiaj 1 raz Patryk dostał - Delikatną Marchewkę ;) śmiechu było co nie miara ;)
co mogę wprowadzić następnego? bo słyszałam że jabłko... taki deserek oczywiście ze słoiczka mam na myśli nie surowe prawdziwe jabłko ;)

reklama
Jabłko zdaje się właśnie.
Ale jak ja się cieszę, że saturacja nie spadła!!:)))
Jakby tak dwa razy dziennie po 10min się udało to pięknie:) Musisz serce obserwować jak jest bez tlenu, bo jak zaczyna szybko bić albo zwolni to tlen trza podpiąć.
Teraz to już będzie o wiele łatwiej, naprawdę.
Głowa do góry, w końcu nadejdzie Ten Dzień!:)

[h=5]Hej! Nie pisałam bo małe zamieszanie mamy w związku z wyjazdami do Matki Polki które czekają Nas jutro i pojutrze... Za to mam nowe wieści... do tej pory byliśmy na tlenie z koncentratora przepływ - 1l/min od wczoraj rana jesteśmy na 0,5l/min :) Za Nami kilka prób odłączenia od tlenu, od 5 do 10 minut dajemy radę ;)
buziaki dla Wszystkich którzy są z Nami ! :*[/h]

Witam po raz pierwszy i pozdrawiam wszystkich.
Trafiłam na ten wątek poszukując informacji o pusoksymetrach.
Kasiu, rozumiem, że ostatecznie zdecydowałaś się na ten pulsoksymetr, do którego skrót podawałaś na poprzedniej stronie? z opaską dla noworodka i soft na palec 10-40 kg? Rozumiem, że używasz na razie tej opaski? Jak się sprawdza? Zakłada się ją na nóżkę? Dobrze się trzyma? Mój synek ma dwa tygodnie, na razie jest w szpitalu po operacji serca, ale lekarze kazali kupić pulsoksymetr i właśnie na ten sam zwróciłam uwagę. Tylko boję się tego rzepa, czy za szybko się nie zużyje...

Basiu powiem tak kupiłam ten pulsoksymetr i jestem bardzo zadowolna z niego, mam opaskę z rzepą i opaskę silikonową :) zamienili mi w tym sklepie i dali zamiast tego na palec. Można sie z Nimi dogadac. Ogólnie jestem bardzo zadowolna a opaskę z rzepą zakładam małemu na rączkę bo nóżki ma na tyle grube że nie obejmuje ta opaska. zakładam na dłoni przy małym palcu u ręki i owijam przez dłoń (mam nadzieję że mniej więcej wiesz o co mi chodzi). Jeśli masz jakieś jeszcze pytania to pytaj :) chętnie pomogę.

Kasiu, którą opaskę silikonową? Tą typ Y soft wielorazowy? Istnieją jeszcze softy na palec 1-20 kg, nie wiem, co lepsze. Faktycznie napiszę do nich, może i mnie zamienią. Dzięki za szybką odpowiedź.

reklama
Do góry