reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Patryk - 27 HBD - 700gram - 33cm - 4 APG.

reklama
co do retinpatii to niestety, ale może się ona (tfu, tfu - odpukać) jeszcze pojawić. U nas właśnie pojawiła się w tym czasie, postąpiła do 3stopnia(już się zastanawiałam jak to będzie wychowywać niewidome dziecko-strasznie panikowałam): a ona w ostatniej chwili się wycofała bez operacji. Teraz oczy są już unaczynnione (gotowe) i po retinopatii nie ma śladu. To że nie było wylewów to fantastyczna wiadomość!! :) wylewy są groźne i zdażają się najczęściej podczas porodu lub w pierwszych dniach życia przy czynnościach ratujących życie malucha. Jeśli ich do tej pory nie było, to już ich nie będzie i szanse na normalny rozwój dziecka są ogromne.. :) Pzdr

Wieści faktycznie super.
Zapytaj o to ognisko zawałowe - o co chodzi? (leuko)malacja???

A z ROP to jak pisze mama Tymka. Mój Franek był laserowany po 5 tyg od urodzenia, ale on wisiał 2 mies na respi - tu tlen ma znaczenie podstawowe. Może więc malutkiemu sie uda? Oby:)

dziś niestety gorzej... :(
płuca wygladają duzo gorzej... słowa lekarza: " tak naprawdę to płuca są w tak złym stanie ,że dziwię się że dziecko samo oddycha"...
podwyższone są tleny na CPAP... poinformował mnie również ,że może zajść konieczność ponownej intubacji... :(

Przykro słyszec takie informacje:(
Kacha - czy pytałaś o dysplazję? Który stopień ZZO ma stwierdzony mały? Co sie dzieje w płucach?
A nadciśnienie płucne?

wszystko bede wiedziała jutro... po rozmowie z lekarzem bo dziś rozmawiałam tylko przez telefon...
płuca są bardzo brzydkie, możliwe że to infekcja wirusowa, tak powiedział lekarz.

Kacha, pros o szczegóły, notuj sobie wszystko.

Niestety szpital ma to do siebie, ze póki nasze dzieci tam sa to łapią syf za syfem.. Jedynym wyjściem jest...wyjscie ze szpitala. To pewnie b średnie pocieszenia, ale tak to niestety wygląda:(

kochana u mojego było podobnie najpierw 16 na respiratorze potem tydzien cpap i nagle mały gorzej oddychał trzeba byłopodkrecac tlen az w końcu dali go na respirator bo sie pochorował...trwało to tydzien antybiotyki i potemz nowu na cpap...tak bywa czesto... trzymam kciuki zamalucha niech szybko wybadaja co i zadziałają!

reklama
Słoneczko trzymaj sie jakoś, musisz być dzielna i mocno ale to mocno wierzyć w to że będzie dobrze (bo będzie nie może być inaczej!!) masz silnego synka (pewnie nie zdajesz sobie jeszcze sprawy jaki jest dzielny i ile ma siły w sobie) ta mała istotka jeszcze nie raz cię zaskoczy, zobaczysz wspomnisz moje słowa tylko musisz być dobrej myśli, czarne odganiaj jak najdalej. Dziś lekarz powiedział ci tak a jutro już będzie lepiej:* pozdrawiam ciepło Ciebie i Twojego synka:***

Do góry