reklama
Witam.
Mój partner też jest cudzoziemcem. Jest Afgańczykiem, ale mieszka w Polsce od kilku lat. Nie wiem jeszcze czy będziemy mieli chłopca czy dziewczynkę, ale na pewno będą do niego podobne, bo to tak zawsze jest.
A co do imion to na pewno wybierzemy muzułmańskie, bo strasznie obrzydły mi te polskie imiona. Dla chłopca już z resztą mamy, będzie się nazywał Aqil ale dla dziewczynki jeszcze nie wiem, bo bardziej się chyba nastawiliśmy że będziemy mieli syna.
Mój partner też jest cudzoziemcem. Jest Afgańczykiem, ale mieszka w Polsce od kilku lat. Nie wiem jeszcze czy będziemy mieli chłopca czy dziewczynkę, ale na pewno będą do niego podobne, bo to tak zawsze jest.
A co do imion to na pewno wybierzemy muzułmańskie, bo strasznie obrzydły mi te polskie imiona. Dla chłopca już z resztą mamy, będzie się nazywał Aqil ale dla dziewczynki jeszcze nie wiem, bo bardziej się chyba nastawiliśmy że będziemy mieli syna.
moj maz jest czarnoskorym amerykaninem, mieszkamy w usa i jestesmy w 11 tygodniu ciazy ja biala jak sciana maz nie ma takiej ciemnej skory raczej ciemno-mulatowata haha dziecko zapewne odziedziczy kolor po tacie co mnie bardzo cieszy bo ja sama wiem jakie to denerwujace chcac sie opalic kiedy slonce nie lapie chcialabym zeby to byla dziewczynka i zeby miala moje zielone oczy (choc male prawdopodobienstwo co do oczu)...pozdrawiam wszystkie mieszane pary
aha pytanie do par mieszanych mieszkajacych w Polsce....czy spotkaliscie sie z naszym "polskim rasizmem" w stosunku do was? bo za pare lat chcialabym przeniesc sie z rodzina do Polski no ale z doswiadczenia wiem ze takim parom nie jest latwo...
aha pytanie do par mieszanych mieszkajacych w Polsce....czy spotkaliscie sie z naszym "polskim rasizmem" w stosunku do was? bo za pare lat chcialabym przeniesc sie z rodzina do Polski no ale z doswiadczenia wiem ze takim parom nie jest latwo...
BINA66
mama z irlandii
witam mamuski,
nie bylo mnie na tym forum dooobre kilka miesiecy,powracam ponownie i mam nadzieje ze bedzie nas tu wiecej.
dla tych ktorzy mnie jeszcze nie znaja,moj maz jest irlandczykiem i mieszkam w irlandi 9 lat mamy 4 letnia coreczke,a w tym momecie jestem 5 miesiac w ciazy.
pozdrawiam cieplutko w tak mrozny i sniezny wieczor.
nie bylo mnie na tym forum dooobre kilka miesiecy,powracam ponownie i mam nadzieje ze bedzie nas tu wiecej.
dla tych ktorzy mnie jeszcze nie znaja,moj maz jest irlandczykiem i mieszkam w irlandi 9 lat mamy 4 letnia coreczke,a w tym momecie jestem 5 miesiac w ciazy.
pozdrawiam cieplutko w tak mrozny i sniezny wieczor.
nie no umarło... na rozbudzenie tego wątku zadam pytanie, jak wasi mężowie reagują na wasze polskie tradycje i czy smakują im wasze polskie potrawy? haha z moim mężem to jest różnie. Zakochał sie w polskiej kiełbasie, kiedy pierwszy raz odkrył śląską zjadł ich az 8! nienawidzi naszego czerwonego barszczu i pierogi z kapusta sa dla niego za kwaśne uważa ze jesteśmy szaleni jedząc śledzie a kiedy zobaczył chłodnik z botwinki powiedział ze nie tknie bo przeszkadzała mu zielona cześć botwinki pływająca po wierzchu zupy. Co do polskich tradycji nie miał jeszcze okazji ich tak dobrze poznac, pierwsze już w grudniu na świeta. Wyobrażąm sobie jego minę jak postawie dodatkowe nakrycie na stole i sianko pod obruzem hahaha pewnie stwierdzi ze polacy serio są nienormalni a jak jest u was?
jill nie wiem czy jeszcze tu zagladasz ale powiem Ci ze naszej kiszonej kapusty chyba nikt nie lubi Moja zeszloroczna wigilia gdyby nie losos to bylaby niewypalem bo okazalo sie ze goscie nie lubia wlasnie kiszonej kapusty i barszczu, ale wiesz co, smakowala im salatka ze sledzi i buraczkow
A takie bardzo bardzo interesujace mnie pytanie, dlaczego wy ze stanow chcecie sie przeprowadzic do Polski?? Bardzo malo jest takich przypadkow, zazwyczaj to drzwiami i oknami sie pchamy do ambasady amerykanskiej a tu taka decyzja?
A takie bardzo bardzo interesujace mnie pytanie, dlaczego wy ze stanow chcecie sie przeprowadzic do Polski?? Bardzo malo jest takich przypadkow, zazwyczaj to drzwiami i oknami sie pchamy do ambasady amerykanskiej a tu taka decyzja?
reklama
eijf
Fanka BB :)
hej dziewczyny
Nie znacie mnie ale mam do was prosbe Jako mama od niedawna i jako ktos jak wy z wiazkow mieszanych kulturowo
Biore z dzieciem udzial w konkursie i potrzeba nam troche glosow (byc moze same robilyscie lub bedziecie robily cos takiego dla zabawy).Czy bylybyscie tak mile i weszly na ponizej podaby link klikajac raz pod zdjeciem mojego dzieciaczka? ("stem op mij")
Bylabym bardzo wdzieczna) (sama pamietam jak pomagalam w podobny sposob innym dziewczynom na forum).
Nie trzeba sie rejestrowac ,nie trzeba nic wypelniac tylko kliknac.
z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam
http://blog.coccinelle.nl/2011/01/lily-rose/
Nie znacie mnie ale mam do was prosbe Jako mama od niedawna i jako ktos jak wy z wiazkow mieszanych kulturowo
Biore z dzieciem udzial w konkursie i potrzeba nam troche glosow (byc moze same robilyscie lub bedziecie robily cos takiego dla zabawy).Czy bylybyscie tak mile i weszly na ponizej podaby link klikajac raz pod zdjeciem mojego dzieciaczka? ("stem op mij")
Bylabym bardzo wdzieczna) (sama pamietam jak pomagalam w podobny sposob innym dziewczynom na forum).
Nie trzeba sie rejestrowac ,nie trzeba nic wypelniac tylko kliknac.
z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam
http://blog.coccinelle.nl/2011/01/lily-rose/
Podziel się: