reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

Witaj Paulinek:-),
mówisz po flamandzku czy francusku? (mam nadzieję że nie pomieszałam:zawstydzona/y:, znajoma z Belgii mi opowiadała o tamtejszym konflikcie..ona mieszka tej drugiej strony;-))
i wogóle jak Ci się żyje w Belgii?

Ktora to jest ta druga strona??:-D
Z mezem rozmawiam po francusku, do Thomasa po polsku. Maz do malego mowi po niderlandzku, a ja sie ucze, szczegolnie intensywnie gdy jestem u tesciowej:-D

reklama
nie pamiętam dokładnie, ale chodziło o spór dotyczący Flandrii...

czyli mały będzie miał trzy języki do wyboru :-) a już zaczyna coś mówić?

witam,
jak minal weekend?
Elete moje dzieci sa rozne pod wzgledem jedzenia najstarsza i srednia corka jedza i lubia afrykanskie jedzenie jedynym problemem jest to ze jest ostre i co chwila popijaja...za to moj roczny synek uwielbia pikantne jedzenie,, nawet nie zamruga i nie popija co chwila..oto prawdziwy nigeryjski facet... ktory nie moze zyc bez swojej mamy...dziwni sa ci faceci moj maz sie smieje z malego ze niby taki mamisynek a udaje twardziela jak je egusi...
oj uwielbiam chodzic do Home africa bar...jedzonko super....
Witam i pozdrawiam Paulinek!!!

nie pamiętam dokładnie, ale chodziło o spór dotyczący Flandrii...

czyli mały będzie miał trzy języki do wyboru :-) a już zaczyna coś mówić?

owszem mowi kilka slow, wczoraj slyszalam pierwsze mama, ale to chyba jeszcze nieswiadomie wypowiedzial
mam nadzieje ze zdolnosc do uczenia sie jezykow odziedziczyl po tacie i te 3 to bedzie dla niego pestka

witam,
jak minal weekend?
Elete moje dzieci sa rozne pod wzgledem jedzenia najstarsza i srednia corka jedza i lubia afrykanskie jedzenie jedynym problemem jest to ze jest ostre i co chwila popijaja...za to moj roczny synek uwielbia pikantne jedzenie,, nawet nie zamruga i nie popija co chwila..oto prawdziwy nigeryjski facet... ktory nie moze zyc bez swojej mamy...dziwni sa ci faceci moj maz sie smieje z malego ze niby taki mamisynek a udaje twardziela jak je egusi...
oj uwielbiam chodzic do Home africa bar...jedzonko super....
Witam i pozdrawiam Paulinek!!!

Dzieki za przywitanie, ja z kolei chcialam cie przywitac na mamach styczniowych'08. Zagladaj czesciej.

Paulinek nie martw sie chlopcy podobno czesto pozniej mowia chodza itd.. wiec maly jak sie rozgada to nie przestanie :D

ajjj pamietam to pierwsze "mama" :D achhhh mala miala jakies 6 miesiaczkow! i ciagle mama bym przychodzila :D pozniej sie pojawilo dada! a pozniej chyba przepraszam :D:D:D

witam,
jak minal weekend?
Elete moje dzieci sa rozne pod wzgledem jedzenia najstarsza i srednia corka jedza i lubia afrykanskie jedzenie jedynym problemem jest to ze jest ostre i co chwila popijaja...
to tak jak ja:-D..bo ja nie daję rady jak jest za ostre, i co najśmieszniejsze jest jedna przyprawa po której kicham:tak:...ale pomimo tego lubię bardzo....
A teraz z innej beczki- byliście całą rodzinką w Nigerii? czy jeszcze dzieci są za małe?

Paulinek a starasz się jakoś uczyć języków czy bardziej stawiasz na naturalność w tej kwestii? takie słowo- to najmilsza rzecz na świecie, nawet jeśli nie do końca świadome:tak:

Domiska jak tam u Was- jesteście już w domu czy jeszcze w Polsce?

no i Blond oczywiście...napisz co u Was nowego??...ja chyba też przechodzę swój termin..bo na razie maleństwu się wcale nie spieszy...nic a nic:tak:

Elete no jejku ty juz tak bliziuuuuuutko jak milutko! :D jak sie czujesz???? ;-)

moj mezus juz w w domciu w stanach a ja z corcia jeszcze w polsce :D wylot mamy nad rankiem w poniedzialek :D

Domiska Twój lot do domu jest podobnie blisko do mojego terminu:-D,
u mnie wszystko ok tylko że mam małe przeziębienie..no i dlatego teraz walczę i piję ciepłą herbatkę itd itp....no i dlatego piszę o tej porze:tak:....
a jak się małej podoba w Polsce? bo pewnie wcześniejszych wizyt nie pamięta;-)?

reklama
Paulinek dziekuje jak mam tylko czas to zagladam ale powiem szczerze ze jestem ualezniona od forum dla polsko -nigeryjskich par i tam czesto siedze...ale na babyboom tez zagladam..

Elete..oj to juz...super!!! my jeszcze nie bylismy w Nigerii.. planowalismy juz trzy wyjazdy i nic nie wyszlo..teraz chcemy jechac w swieta bozego narodzenia...zobaczymy czy wypali.. moj maz to juz jedzie w lutym na miesiac...ja bym bardzo chciala tam pojechac ... w koncu poznac jego mame i reszte rodziny!!!!

Załączniki

• Desktop22.jpg
    Desktop22.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 36
  • Desktop21.jpg
    Desktop21.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 34
  • Desktop20.jpg
    Desktop20.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 31
  • Desktop23.jpg
    Desktop23.jpg