reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

witam dziewczyny..
Elete ja tylko przez 2 pierwsze miesiace pralam w platkach a potem juz ubranka dzieci w normalnym proszku... nic im nie bylo wiec dlaczego nie...
jeszcze malenstwo niechce wyjsc..? wcalem mu sie niedziwie zimno jest...

reklama
No wlasnie troche zimno wiec pewnie do wiosny posiedzi:-D:-D:-D
a Rafal wazy nawet mniej niz synek kolezanki ktory jest tylko na piersi!!:-Don ma juz 8 kg a moj pewnie 7 nie ma jeszcze.a wage urodzeniowa mieli ta sama i tamten jest starszy 4 dni od mojego.moj przy placzu duzo kalorii spala chyba:-D:-D:-D
a wloski...hmmm...ma brazowe i takie nawet proste, duzo ich ma, myslalam ze mu wypadna a tu nic.troszke mu sie loczki w niektorych miejscach robia wiec mam nadzieje ze malego kedziorka bede miala;-)doczekac sie nie moge.no i barwy tez szczegolnie nie zmienil.taki jasny jak narazie jest.
a tempo to my mamy u nas na forum;-)chociaz wlasnie na przekor temu co lekarze mowia.kiedys sie nie cykali z dziecmi i zyjemy i zdrowi jestesmy, zadnej alergii ja nie mam..a tera?masakra.jeszcze pare lat i dzieci beda musialy byc na samym mleku do pelnoletnosci pewnie:-pa chyba uklad pokarmowy nie zmienil sie przez pare lat prawda?ja ostatnio czytalam ze jakas nie u nas na forum na szczescie swoje 2 miesieczne diecko zurkiem karmila....:szok:no to to juz dla mnie lekka przesada.ale w kleiku nic zlego nie widze;-)tylko lekarzowi nie moge powiedziec bo oczywiscie mnie opierdzieli;-)

ciekawe jak to jest z tym wyczuwaniem temperatury..gdzieś chyba czytałam że to już możliwe, także może i to prawda, ze woli poczekać aż będzie cieplej...:-D:-D
wiesz Blond z tym kolorem to wydaje mi się że jednak mała zmiana była- jak widziałam to późniejsze zdjęcie-to jest ciemniejszy odcień (ale to zależy od zdjęcia również;-))
prawda że przesada może się źle kończyć, alergie są chyba tego najlepszym przykładem,
ale mnie przerażają te wszystkie akcesoria, kursy itp umożliwiające szybki rozwój dziecka ...
Niezły numer z tym żurkiem:-D..ciekawe może to dziecko już samo siedzi :-D?...
ja dzisiaj zakończyłam wieczór kabaretami:-), dobranoc...

Hej, kiedyś tu coś naskrobałam,a patrząc na zdjęcie w albumie, okazuje się , że było to 2 miesiące temu, jednak stwierdzam fakt,że przy dzidziusiu czas leci bardzo szybko,bo mój Ksawery ma już 3,5 miesiąca. Powiedzcie dziewczyny,próbuję nauczyć go ssać smoka,karmie go piersią,czytałam , że dzieci na cycku,nie bardzo chcą smoczki,nie wiem jaką metodą go tego nauczyć,próbowałam już maczać smoka w różnych rzeczach, inne kształty smoczka i nic. Może to po prostu sprawa indywidualna?Może ktoś mi coś doradzi:-) Pozdrawiam-Julka

Załączniki

• Obraz 1733.jpg
    Obraz 1733.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 46
Julka witaj!ale nie rozumiem troche po co chcesz go uczyc smoczka?to dobrze jesli go nie chce....nie bedziesz pozniej musiala go odzwyczajac.moj tez nie bardzo chce i zdarza mu sie raz na dwa tygodnie wziac i chwile pocmokac:)

Hej, zaczął gryźć piąstki, więc jakby chciał smoka byłby spokój, smoczek mniejsze zło niż później kciuk,bo smoczek zawsze może się zgubić:)

kurcze z tymi smoczkami to zdania sa podzielone:)wszedzie co innego pisza:)moj tez zjada cale rece:)juz do tego stopnia ze ma odruch wymiotny:/ale smoka nie chce wiec mu teraz rzadko daje i bo wypluwa go.raczki smaczniejsze:p

witam Was niedzielnie,
rzadko ostatnio pisalalam ale wciaz Was podczytuje....w sumie to niewiele moge powiedziec na temat malych dzieci ehhhh troszke Wam zazdroscze :-( a ja mam jescze tyyyyle czasu

reklama
witam Was niedzielnie,
rzadko ostatnio pisalalam ale wciaz Was podczytuje....w sumie to niewiele moge powiedziec na temat malych dzieci ehhhh troszke Wam zazdroscze :-( a ja mam jescze tyyyyle czasu
minie szybciej niż się spodziewasz:tak:, też mi się tak wydawało jak zaczynałam tu pisać:-D...a teraz mam wrażenie że szybko zleciało i że czegoś nie zdążyłam zrobić..:tak::-D co najgorsze...

Julitka wogóle strasznie szybko Twój synek rośnie..bo pamiętam to zdjęcie w brązowej czapeczce...ogromna różnica...:tak:
i wydaje mi się że są w podobnym wieku razem z synkiem Blond..:confused: ?

Domimo, Domiska- jak Wam mija weekend? przypuszczam że pracowicie i miło- skoro brak czasu na forum:-p

Do góry