reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

witam , wszystkich , może jako facet napisze coś od siebie
Mam kilka pytań do personelu parensa i dr M
1. kto weryfikuję listę i na jakiej zasadzie jest sporządzana - proszę podać konkretną osobę z imienia i nazwiska
2. dlaczego personel asystujący podczas zabiegu zmienia się jak ,, w kalejdoskopie" ( panie pielęgniarki )
3.sterylność podczas zabiegu inseminacji i transferu pozostawia wiele do życzenia (brudne fartuchy i widoczne ślady pudru i i innych kosmetyków )
4 dlaczego po nieudanych próbach transferu sugeruje się zmianę kliniki - czyżby chodziło o zgarnięcie należności po pierwszej próbie , a leczeniem zajmnie się ktoś inny , nowe pary zadają dużo mniej pytań ( jakaś logika zarobkowa w tym jest . liczy się zysk )
5. kultura wymaga że jesli odbieramy telefon należy się przedstawić ---- a w parnsie tak nie jest , pani próbuje odpowiedzieć na pytania na które sama nie zna odpowiedzi i każda mówi co innego
6. proszę ujawnić statystyki zabiegów inseminacji i in vitro z ostatnich lat jak to robia inne kliniki

Proszę o konkrety i prawdziwe odpowiedzi bo ,,lanie wody " nas użytkowników forum nie interesuję
Pozdrawiam personel za ,,wysokiej lady " pilnie śledzący wpisy -- przypominam że panie są w pracy :-)

reklama
mandarynka napisała "ja mialam robioną histeroskopie w grudniu 2012 i wyszło mi wszystko oki "ujscia jajowodów obustronnie widoczne i drożne" nie wiem co tknelo mojego poprzedniego gina ze w kwietniu zrobil laparoskopie na której okazało sie ze jeden jest zupełnie niedrozny a z drugiego usuneli jakies zrosty :( nie wiem po co robia ta histeroskopie skoro jest zupelnie niewiarygodna"

mam to samo. Męża wyniki dobre duza ilośc plemników to co do cholery nam jest? to jest najbardziej frustrujące!!!

dziwi mnie fakt że któras z was jest juz zakwalifikowana do invitro a nie miała nawet laparoskopii, mój poprzedni lekarz mowil ze to konieczne najpierw histeroskopia a potem laparoskopia dokładnie w tej kolejności bo odwrotnie też nie

witaj Milena jaka jest kolejność to nie wiem chociaż kiedyś na karcie zaleceń miałam napisane najpierw histeroskopia i laparoskopia. W efekcie najpierw miałam robioną laparoskopię 01.2013 bo lekarz podejrzewał endometriozę i się okazało, że mam jeden jajowód niedrożny, a przed inseminacją ważne żeby to wiedzieć bo w przeciwnym wypadku byłaby bez sensu. No ale IUI nam nie zrobili ze względu na słabe wyniki nasienia.
W bocianie teraz 02.2014 przed ivf miałam zrobioną histeroskopię żeby sprawdzić stan macicy i lekarz powiedział, że ujścia jajowodów widoczne ale z drugiej strony nie widzi co jest. Więc było w odwrotnej kolejności

Kasia ja Ci w temacie inseminacji nie pomogę, bo nie mam o niej pojęcia;-)wiem jedynie, że w moim przypadku sensu IUI nie ma, bo cały problem leży po mojej stronie. Są tu dziewczyny, które mają za soba kilka prób to może Ci coś pomogą.
Milena crio to jest transfer zamrożonych zarodków, a beta to test z krwi sprawdzający czy jesteś w ciąży.

[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]karol [/FONT]w Twoim wpisie jest ogrom jadu !!! ja osobiście nie zgadzam się z Twoimi zarzutami dotyczącymi pkt.3 tj[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]3.sterylność podczas zabiegu inseminacji i transferu pozostawia wiele do życzenia (brudne fartuchy i widoczne ślady pudru i i innych kosmetyków )[/FONT]

podchodziłam do iui 6x i nigdy nie miało miejsca takie rzeczy jak opisujesz, na resztę pytań nie będę wypowiadać się bo na tym to forum nie polega, [FONT=&quot][/FONT]

Cześć Dziewczyny, życzę każdej z Was, która udzielała się na forum, żeby w najbliższym czasie Wasze największe marzenie się spełniło. Dziewczyny przestały się udzielać ale to było do przewidzenia, chyba żadna z nas już nie będzie chciała się uzewnętrzniać wiedząc, że jest kojarzona. Szkoda bardzo,bo forum dawało wiele wsparcia. Niestety widać, że w tej chwili forum zmierza w złym kierunku. Ja się z Wami żegnam:-)i życzę wszystkiego dobrego.

anula86@ skoro pan doktor wyraził chęć odpowiadania na pytania więc je zadaję , to są nurtujące mnie pytania i chciałbym uzyskać na nie odpowiedz, jeśli ktoś został dotknięty moja wypowiedzią to bardzo przepraszam ale ja to tak widzę

anikola ja ze swojej strony proszę cię nie rezygnuj z forum, trochę sztywno się zrobiło fakt, ale to nie oznacza że nie mamy pisać o swoich wątpliwościach, i pytaniach które czasami nas nurtują, fajnie było opisać swoją sytuację a dziewczyny przed wizytą podniosły na duchu że nie jest źle, nasuwały się pytanie które w gabinecie nie przyszły by nam na myśl ani do głowy, dlatego ja proponuje aby nadal opisywać swoje doświadczenia i etapy działań związane z iui czy z ivf, bo każdej z nas dodatkowa wiedza na pewno się przyda,

reklama
Z przykrością stwierdzam, że logując się na forum zrobiłem błąd ...
Przepraszam. Nie chciałem nikogo urazić.
Żegnam się z Paniami w internecie, proszę o zadawanie pytań, dyskusje pomagające rozwiać Wasze wątpliwości w gabinecie.
Proszę pamiętać, że mi i całemu personelowi Kliniki Parens najbardziej zależy na tym, by jak największa liczba pacjentek zaszła w ciąże i urodziła zdrowe dzieci. Niestety niektórzy widać uważają że jesteśmy ich wrogami.
Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów w staraniach :)
Na forum już nie będę zaglądał, tak że można poprosić administratora o skasowanie mojego konta.
Tomasz Magoń

Do góry