reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

reklama
hej kobietki
Szklanej kuli co prawda nie posiadam, ale przewidzaiałam, że z forum klapa.
Nie pisałam chwile, bo w mojej najbliższej rodzinie urodziło sie dziecko i wykorzystuje ten czas ile sie da - nie wiadomo czy bedę kiedykolwiek miała okazje tulic takie maleństwo:confused:. Takie moje prywatne babyboom.

Po "wtargnieciu" doktora na forum miałam z moim m trochę ubawu, bo jak teraz za dużo mówię, to m odpowiada "bądź grzeczna, bo cię lekarz namierzy":-)

kasia napisalaś, że bierzesz aromek od 3 dc, a czy masz się wstawić na monitoring? A to, że pomyliłaś w gabinecie dni cyklu to normalne, my wszystkie tam głupiejemy....

anikola trzymamy kciuki za wizyte.

Cześć Dziewczyny:) Kobieta zmienną jest :-p więc zostaję, skoro Wy nadal jesteście:-). Może nic straconego. Czerwona Oliwko wiem, co to znaczy mieć na rękach taką małą kruszynę:), bo miałam na co dzień kontakt z córką siostry, a teraz mieszka blok obok to kontakt z maleństwem nadal jest:-) Czerwona Oliwko, a Ciebie uwzględnili w planach na kwiecień? fajnie jakby, któraś z Was szła równo ze mną.
Hehe, ale się uśmiałam ze słów Twojego męża:-)

Kochana ja jeszcze nie wiem. Jak dostanę @ to zadzwonie i umówię się na koniec marca jesli bedzie dla mnie miejsce. Jeśli nie to spokojnie bedę czekać i troche mniej pasa zaciskać. Na razie sie nie gorączkuje.

anikola poprzedni raz zaczynałyśmy prawie równocześnie, ale ja miałam falstart to może teraz?:-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny fajnie ze jestescie wczoraj czytalam forum od 50 strony do 1 w nocy dzis chce przczytac od poczatku.

Martwi mnie fakt że nie które z Was podchodziły juz do IUI kilka razy i nic. Ja glupia mam nadzieje ze uda sie za pierwszym razem bo w sumie to u mnie nie wiadomo dlaczego nie wychodzi. M ok i ja już tez mimo ze mam drozny jeden jajowod, hormony w normie i to jest najgorsze ze nie wiesz dlaczego nie zachodzisz.

w najlblizym tygodniu maja mi robic te wszytkie wymazy i posiew. chialam odrazu na wirusy sie zapisac ale pielagniarka odrazila ze jakby cos bylo nie tak w tych wymazach to badania sie przeterminuja i trzeba bedzie powtarzac. Takze według mnie uczciwie sprawe przestawiła. zrobic jak bedzie dobrze w wymazach i to mi sie spodobalo. moze po waszych komentarzach troche zmienili podejscie.

Jak wygladaja te wymazy? fajnie by bylo gdyby u nie bylo wszytsko ok to moze po miesiaczce w marcu zrobia mi inseminację?

dziewczyny jak to bylo u was z tym IUI? jakies tabletki, zalecenia i skad oni tak dokladnie co do godziny wiedza kiedy inseminowac?

anikola i to mi się podoba wszystkie nadal jesteśmy w komplecie :-)
czerwona oliwko bądź grzeczna, bo cię lekarz namierzy"
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
:-):-D dobre też się uśmiałam
milena wymazy wyglądają tak jakby pobierali ci cytologie, także spoko, mi robiła jedna z pielęgniarek, ale tobie może robić dr przy okazji wizyty, ja na początku brałam aromek, estrofen i ovitrelle(na pęknięcie)później dr przepisał mi oprócz aromka zastrzyki Gonal F i na pęknięcie. Ovitrelle podaje się na pęknięcie jajeczek 36-38 godz po zastrzyku jajeczka pękają ale chyba nie wszystkie bo u mnie na początku wszystkie pękały a później jeden zostawał do "domu" po insem zaleca się współżycie ale to dr będzie mówił po zabiegu

Ostatnia edycja:
Tzn tak ja mam sie zglosic do pielęgniarek bo na wizyte mam juz przyjsc z wynikami a kiedy te tabletki bo ja mam wizytetydzień przed @. Nie sadzilam ze to takie skomplikowane

milena a tyś już dostała od dr recepte ? ja miałam aromek od 3dc 2x1(10szt), a 8-10dc miałam się zgłosić na usg i wtedy dr resztę mówił, tzn ile mm mają pęcherzyki ile endo i kiedy zastrzyk zaaplikować sobie, spokojnie to nie takie straszne ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czytam od początku i będę teraz może starocie pisać ale jakie to dziwne a zarazem śmieszne że te nasze chłopy podobne jeden do drugiego :) (str.4 i 5) mój też tylko mięso na obiad, pierogi ze szpinakiem ble:)taki już ich urok. Jeżeli chodzi o badania to chociaż mój nie miał z tym problemu. Nie było jakieś rozmowy ze nie pójdzie po prostu poszedł. On bardzo pragnie dziecka. M zgadza się na wszystko i na invitro i juz nawet o adopcji rozmawialiśmy. Kocham go za to. Narazie skoro jest szansa na inseminacji to próbujemy

Do góry