reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Mam do Was pytanie czy pisalyscie kiedykolwiek maila do Parensu? bo ja pisałam 2 dni temu i nikt mi nie odpisal a wiem ze wiadomość odebrali :-/

reklama
Ala, to rzeczywiście dla Ciebie był szok, jak usłyszałaś wynik bety:-) Widzisz, czasem nawet wbrew logice udaje się, nawet jak lekarze już w to nie wierzą:-) Bo ciąża to taki cud, więc zawsze zdarzyć się może:-) u mnie pojawiło się od może dwóch dni takie delikatne ćmienie w dole brzucha, jak na okres, więc pewnie znowu porażka, chociaż jestem dopiero w 5 dni po IUI, więc jeszcze stosunkowo wcześnie Myślę jednak, że już pozamiatane w tym cyklu;-(

Witam na początku może napisze ze od jakiegoś czasu śledzę Wasze wpisy ale ja nie o tym natomiast chciałam wspomnieć o samej klinice Parens w której leczyłam się przez rok czasu i z perspektywy uważam że to był stracony czas i pieniądze.Piszę do tych dziewczyn , które leczą się w Parensie i do tych , które zamierzają podjąć leczenie a nie są do końca przekonane co do wyboru Kliniki badź lekarza.Tak jak wspomniałam w Parensie straciłam rok czasu całe szczęście trafiłam do Kliniki Bocian w Białymstoku gdzie zamiast głupich uśmiechów i marnych żartów ze strony lekarza jest pełen profesjonalizm , bardzo duże doświadczenie i ogromne zaangażowanie ze strony lekarza , nie ma lania wody tylko same konkrety i jedni z najlepszych embriologów w kraju.Tak jak słyszę od znajomych że z trzynastu zdrowych pobranych jajek nie zostało się nic do mrożenia , zaznaczę że to nie pojedynczy przypadek ,to w pierwszym momencie uwierzyć nie mogłam lub kiedy P embriolog miała dzwonić a tego nie zrobiła w Bocianie to lekarz dzwoni do Ciebie Dr Mrugacz , poczytajcie pośledźcie opinie na jego temat.Klinike polecił nam znajomy urolog , który skwitował co Jaki Parens nawet o nich nie słyszałem oni dopiero się uczą i praktykują na pacjentach Bocian w Białymstoku stamtąd nikt kogo pokierowałem nie wrócił bez dzieciaka.Warte przemyślenia Pozdrawiam

narcyza dajesz do myślenia, my tutaj na forum łapiemy dołki bo bardzo pragniemy mieć maleństwo po sercem, a na tym forum niestety nie ma osoby która by nam dodała skrzydeł i myślenia realistycznego, że w Parens udaje się . Mogłabyś coś więcej napisać na temat kliniki Bocian.

ana czy drożność będziesz miała spr laparoskopowo ?
nuna trzymam mocno kciuki za powodzenie, obyś była pierwszą frumowa naszą mama :-)
dziewczyny, anikola, nika, czerwona oliwko, co u Was słychać, coś ostatnio nie słychać was, pozdrawiam :tak:

Narcyza powiem Ci szczerze że też z mężem zastanawiam się nad zmianą kliniki, bo mój mąż nie wierzy w powodzenie in vitro w klinice Parens. Dałam mu propozycję właśnie Białegostoku, bo największa skuteczność IVF i najlepsza kadra, no ale dość daleko stąd. Byłaś tam na wizycie? napisz proszę jak tam wygląda ta pierwsza wizyta.
Ja już sama nie wiem co mam robić... :( gdyby Białystok był bliżej to bez wahania przeniosłabym się.

nika ja podobnie myślę, po prostu do Białegostoku mam ok 500 km strasznie daleko i na wizyty jeździć to trzeba brać urlop w pracy a wiadomo że nie łatwo co chwile zwalniać się, i sama już nie pojade musiałabym ciągnąć m za każdym razem, ja jeszcze przed stymulacją i z m doszliśmy do wniosku że raz podejdziemy w Parens a później jak stwierdzimy że nie maja zielonego pojęcia o in vitro to zmienimy realizatora

Anula my mamy podobne plany. Tylko zastanawiam się czy warto wydać , jak w moim przypadku ok. 3 tys. na leki do stymulacji, skoro w Parensie nie jest pewne czy się uda ...

reklama
Witaj Narcyza, no właśnie kolejny głos potwierdzający to, co sama myślę i głośno mówię (te statystyki, które wcześnie przywoływałam, to właśnie dot. tej kliniki) Jest tylko jeden, ale poważny problem - odległość, gdyby nie to, już dawno bym tam była To jest rzeczywiście klinika, z której tak ja pisze Narcyza większość wychodzi z "bobasem na rękach"'-)

Do góry