reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

anikola ja za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki, nie ważne w jakiej klinice uda się ważne żeby udało się, mamy wszystkie podobne problemy a to z endometriozą, z jajowodami czy ze słabą armią naszych połówek, więc jak komuś się uda jest nadzieja dla reszty :tak:anikola ja tak daleko jeszcze nie sięgam w przyszłość, na razie to będę dzwoniła w tyg do Bociana czy mają mnie już na liście, drugi etap to kłucie się(sraczkować będę i to fest, ogólnie to igieł nie lubie i mam obniżony próg bólu :-D) no jeszcze cała reszta aż do transferu, anikola a ty kiedy zaczynasz, byłaś u dr M,
faro ja zdecydowałam na zmian kliniki po rozmowie z dr M jak zasugerował żebyśmy szukali po Polsce kliniki która ma jeszcze środki na ivf, później rozmowa z P, położną z Parensa, więc nie było na co czekać, pewności mi nie dali że kasa będzie dla mnie w lipcu więc zanim wybrałam papiery z Parens pojechałyśmy z goyah do Bociana zobaczyć co tam nam powiedzą, ja tylko chciałam usłyszeć od tamtego lekarza że kasa jest i mogę się przenosić i tak też zrobiłam, ale mogę ci tylko doradzić żebyś najpierw pojechała skonsultować się z dr Mr. on ci wtedy wszystko powie i najlepiej żebyś była w 2-5dc wtedy i badania zrobi co byś znowu nie musiała jechać w następnym cyklu tak jak ja to zrobiłam, ja podanie złożyłam jak wróciłam z pierwszej wizyty w Bocianie,

reklama
Czerwona Oliwko ale się uśmiałam:-)tego mi było trzeba dzięki:-) Nie martw się Anula będzie dobrze:) fakt pierwszy raz jest trochę stresujący, bo wszystko nowe i chcesz, żeby wszystko się udało. Pamiętam jak miałam stresa z powodu zastrzyków ale nie z powodu kłucia tylko z faktu, że po tygodniu trzymania w lodówce okazało się, że mam w niej 12 stopni:). Oczywiście telefon do producenta, no ale na szczęście okazało się, że do 2 tyg gonapeptyl może być poza lodówką, bo przeprowadzali badania. Teraz się z tego śmieję, ale człowiek przeżywa całą tą sytuację i napewno to 2 podejście będzie już dużo mniej stresujące, bo wiesz co cię czeka:) Ja mam wizytę 10 marca i wtedy się dowiem co dalej.

witam dziewczyny mam pytanie która z Was robiła badania hormonów w Paren?Ile tam to kosztuje?To badanie sie robi z krwi?Dajcie znać :-)

Aga niestety nie wiem czy robią w parensie ale ja robiłam ze skierowania mojego lekarza na NFZ i on te badania wysłał do labo na warzywnej

witajcie dziewczynki
nuna
ja z parensu wzięłam jeszcze ksero oświadczenia które składaliśmy z m
anikola, czerwona oliwko i joasik trzymam za Was kciuki gdyby nie taka sytuacja funduszowa :sorry: myślę, że nie byłoby takich sytuacji i ja też bym podchodziła w parensie
faro ja miałam dylemat pomiędzy novum z warszawy polecanym przez mojego szefa (nie wiem jednak jakie były jego działania w leczeniu ale wrócił z dzidziusiem) a bocianem o którym tylko czytałam o statystykach. Ale tak jak pisała anula po wizycie dopiero zdecydowaliśmy że zostaniemy w bocianie (dlatego że mają fundusze i dla mnie ważne że "spodobał" mi się lekarz) mimo że dalej ale też ze względu na wielkość miasta :)

widzę, że anikola też masz wizytę 10.03 więc będzie nas więcej z jakimiś informacjami :)
aga138 z parensu badania robią w diagnostyce przy mswia w rzeszowie i tam zapłaciłam 210 zł za fsh, amh i cytomegalowirusa; tsh chyba 15zł ( bo mi akurat dc na fsh wypadł na sobotę tam można też całodobowo i w weekendy). Tam też można założyć kartę do konta internetowego i później się ma z nią 5% rabatu

Ostatnia edycja:
aga138w Parens też możesz zrobić te wszystkie badania w godz 8 - 9.30 oni potem wiozą materiał/krew do Diagnostyki; możesz też zrobić tak jak pisała goyah

aga138 to tylko moje badania, plus na wizycie jeszcze 122zł za wymaz i posiew, mąż zapłacił 402zł za swoje (chromatynę 360zł i tez cmv)

reklama
Dziewczynki mam pytanie odnośnie umawiania się na wizytę podczas przenoszenia się do innej kliniki: czy umówiłyście się zanim zostałyście oficjalnie przeniesione do nowego miejsca? czy dopiero wtedy jak już byłyście w systemie w nowej klinice??? bo zanim się u nich pojawię potrwa to jakieś 2-3 tygodnie i w Novum mi pani w refestracji powiedziała, że dopiero jak pojawię się u nich w systemie mogę umówić się na wizytę, a nie chcę tracić czasu, nie wiem też ile będzie trzeba na wizytę czekać....czy też tak samo miałyście? czy najpierw się umówiłyście i sobie spokojnie czekałyście aż zostaniecie przeniesione???

Do góry