reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

reklama
witam wszystkie dziewczyny na forum. Ja dopiero jutro idę pierwszy raz z moim męzęm na wizyte do doktora Magonia. Jestem bardzo zestresowana. Czy moze mi ktos napisac mniej wiecej jak pierwsza wizyta wyglada i jak długo trwa sprawdzaanie po czyjej stronie jest problem i po jakim czasie zaczyna sie konkretne leczenie? pozdrawiam

luśka trudno jest okreslić czas, poniewaz większośc z nas idąc na pierwszą wizyte do kliniki już mniej wiecej wiedziała gdzie jest problem.
CzyTy nie robiłas żadnych badań ?
Pierwszej wizyty sie nie bój, na pewno wyjdziesz z niej z uśmiechem, bo w końcu coś ruszy

Ostatnia edycja:
luśkaa podejrzewam że dr M będzie chciał jakieś konkrety typu badanie nasienia, twoje hormony- ja jak byłam na pierwszej wizycie to większość badań miałam i wtedy dr porobił wymazy i zaczął stymulacje, po trzech miesiącach stym. zaproponował laparoskopie żeby sprawdzić drożność i czy nie ma zrostów, endometriozy itd. trudno mi napisać ile to będzie trwało,
oj czerwona oliwka ma rację z wizyty wyjdziesz zadowolona, dr jest bardzo sympatyczny, więc bez obaw

Luska tak jak pisała czerwona oliwka trudno jest określić czas. Ja staram się od ponad 3 lat ale styczniu 2013 zaczęłam robić badania. Także u mnie wyglądało to tak. Badania podstawowe 3 miesiące starania się naturalnie z duphastonem nie wyszło, nastepnie lekarz wysłał mnie na whisteroskopie kolejne 3 miesiące z duphastonem dalej nic. Nastepnie laparoskopia znowu 3 miesiace naturalnie z duphastonem dalej nic. I teraz dopiero po roku mam podejść do inseminacji.
Takze widzisz różnie to bywa. A ty miałaś już jakąś diagnoze?

Dziękuję za ciepłe słówka:)
anula
wiecznie zapominam o to zapytać. Nie potrafię odpowiedzieć. Ja pamiętam, że coś o zarodkach p.embriolog mi mówiła, ale nic nie zapamiętałam. Zapiszę sobie to zapytam w czwartek.

joasik będę bardzo wdzięczna jak się dr zapytasz w czwartek, ja jestem świeżak w tych sprawach, ale cały czas się zastanawiam o co chodzi z tymi klasami i jak to rozumieć np 4AA albo 5AB jaka jest różnica- ja również trzymam kciuki za ciebie, mam nadzieję że nasze forum posypie się samymi dobrymi wiadomościami :-) w najbliższym czasie

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny :) Joasik powodzenia jutro jak to mówią do 3 razy sztuka:) Anula jeśli chodzi o te klasy to przed moim transferem pytałam Panią embriolog o klasę zarodka to mi powiedziała, że to już blastocysta i nie ma żadnych klas, ale ja też wiem ,że dziewczyny piszą, że mają podawane zarodki klasy 2 czy 4 czy 5. Jak mi będzie dane podejść do transferu to tez się wypytam już dokładnie. Powiedźcie mi jeszcze coś dziewczyny, czy wy miałyście zlecane badanie progesteronu już po transferze? Czytam na forach, że inne kliniki zlecają i w razie niezadowalających wyników mają zwiększaną dawkę luteiny czy duphastonu.
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie jak wy się obecnie czujecie po tej całej stymulacji ? Od miesiąca od kiedy nie biorę żadnych leków czuję się osłabiona i ciągle tak dziwnie boli głowa i już nie wiem czy to po tych wszystkich hormonach czy lepiej się wybrać do lekarza....

Ostatnia edycja:
anikola ja nie miałam zleconego progesteronu po transferze. Co do samopoczucia to nie zauważyłam nic niepokojącego. Dziś wprawdzie czuję się fatalnie, ale ja bardzo reaguję na pogodę, głowa też mnie często boli - tylko, że ja tak miałam zawsze. Mam nadzieję na to: do trzech razy sztuka;)

reklama
Cześć wszystkim jestem tu nowa. Ja dwa tygodnie temu byłam na pierwszej wizycie u Dr. Magonia.Strasznie się stresowałam tą wizytą, ale lekarz okazał się bardzo miły i wszystko szczegółowo mi wytłumaczył a nawet rysował. Przepisał mi aromek i metformax 1000 i teraz jeżdżę na USG monitorowania czy rosną pęcherzyki. Czy któraś z Was zażywała te leki?

Do góry