reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Jako że zorientowałem się, że część Pań błądzi, nie rozumie w pełni co się wokół dzieje, jakim procedurom się poddają i jakie badania wykonują, poczułem się niejako wywołany do tablicy i postanowiłem odpowiedzieć Paniom na kilka pytań i wyjaśnić pewne wątpliwosci.

Otóż Pani >>czerwona oliwka<< napisała:
... zabieg inseminacji... Odbywa się w gabinecie, do którego wchodzi się z poczekalni ( bodajże nr 4).Lekarz wykonuje go pomiędzy przyjmowaniem pacjentów wiec czasem się czeka na niego z gołą du.... Zabieg nie jest bolesny. Nie miałam w dniu iui usg ani później .......

Z przykrością muszę zauważyć, że może przez nieuwagę, może rozmyślnie pominęła Pani fakt wykonania USG podczas zabiegu inseminacji, przez co wprowadziła Pani inne forumowiczki w błąd (myślę, że nieświadomie - przecież podczas zabiegu panują takie emocje że łatwo taki fakt pominąć :) Każdy zabieg inseminacji wykonuje się pod kontrolą ultrasonografu.

A to że zabiegi wykonujemy w osobnym gabinecie pomiędzy przyjęciami innych pacjentek - to chyba nie zarzut tylko pochwała !!! Proszę sobie wyobrazić sytuację że zabieg wykonuję w swoim gabinecie a pacjentka po zabiegu pozostaje jeszcze w pozycji leżącej 10 minut, jakie będzie opóźnienie po 4-5 zabiegach dziennie?

Pozdrawiam serdecznie
Tomasz Magoń

p.s. obiecuję, że w przyszłości będę odnosił się do kolejnych zarzutów lub rozwiewał kolejne wątpliwości Szanownych Pań

Ostatnia edycja:
reklama
Szanowne Panie,
proszę mi wierzyć, że nie jest moim zamiarem "rozwalenie" tego forum, widzę że wiele Pań ma pytania, wątpliwości, poszukują Panie informacji o metodach i lekach używanych w leczeniu niepłodności...
Jeżeli ktoś ma pytanie o mechanizm działania leku, sens jego podawania, pytania o kryteria kwalifikacji - dlaczego stosujemy długi a dlaczego krótki protokół stymulacji, dlaczego przepisuję dany lek a nie inny i dlaczego taką dawkę a nie inną może wprost o to zapytać, najlepiej takie wątpliwości rozwiewać już podczas wizyty a nie na forum - tu snuje się domysły ...itp
Wpisy na forum nie są przecież tak anonimowe jak się niektórym wydaje. Czytałem Wasze posty już od pewnego czasu i w większości przypadków wiem doskonale kto kryje się pod jakim nickiem :) ...
.... i dlatego proszę nie usuwać w popłochu postów (bo Magoń nas śledzi i się zalogował), widzę przecież że w ciągu kilku godzin po moim zalogowaniu forum skurczyło się nagle z 94 do 82 stron ....to przecież bez sensu.
Pozdrawiam Wszystkie Panie serdecznie i czekam na pytania (i podczas wizyt i na forum) W miarę moich wiadomości i wolnego czasu postaram się na nie odpowiedzieć.
TM

Ale jaja niby spośród tak wielu pacjentek Pan doktor wie kto kryje się pod jakim nickiem , bo ta ma endometriozę ta cystę a inna słabe wyniki męża ha ha ha dajcie spokój,no tak ale jak ktoś wpisał że był poprzedniego dnia na wizycie to zawsze można przewertować karty a raczej kartki bo pamietam ze w klinice normalnej kartoteki nie było tylko na czystej kartce coś naskrobane . Żenujący ten wpis Pana doktora

Przenoście się dziewczyny do Bociana bo tam lekarz zajmuje sie istotnymi sprawami nie bazgroli na forum !!!!!!!!!!

narcyza fajny ten wpis rozbawił mnie do łez :). Dziewczyny to jest forum baby boom:-)
kasia19832 co to jest kuracja zromkiem?

Ostatnia edycja:
narcyza hehehe, fajnie tak pogadać anonimowo, humor mi się poprawił zdecydowanie :)

może to Romek jest lekiem na całe zło haha żart może głupi ale powinien rozładować tę napiętą atmosferę po wpisach Pana doktora

reklama
Amir bo przecież nie ma sensu się spinać , każdy ma prawo to wymiany opinii , podpytania ,porównania, żadna z was Pana nie obraziła więc trochę mnie to śmieszy.

Do góry