reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

hej dziewczynki my też z m robiliśmy te badania do programu ale w sumie chyba tylko jeden raz.

anula stwierdziliśmy, że i tak czekamy na badania męża na marzec więc jedziemy jutro na histeroskopie, a jakby tutaj miało coś wyleźć... więc wtedy też będziemy się wybierać zobaczymy może się da zgrać :)
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Nuna dzwoniłam właśnie i dla nas mają pieniążki, pytałam czy jestem zapisana na kwiecień czy mają to mi powiedziano, że nawet już teraz mogę podejść do kolejnej próby. Zastanawiam się co robić. Narazie się zapisałam na 10 marca na wizytę ale muszę pomysleć czy nie podejść już teraz. Nie jestem tylko pewna czy mój organizm by dał radę na tą chwilę, bo ostatnio miałam trochę stresów i schudłam w ciągu 2 tygodni 5 kilo i organizm może być trochę osłabiony, więc nie wiem może dać mu jeszcze trochę odpocząć...

witam jestem nowa na forum szukam bratniej duszy która przezywa to co ja!Lecze sie od roku miałam jeden IUI nieudany, teraz przymierzam sie do drugiego.Czy Wam sie udało IUI w rzeszowie?u jakiego lekarza?czekam na odp pozdrawiam

aga niestety tu na forum nie ma jeszxze nikogo komu się udało...musimy czekać dalej na pierwsza szczęściarę :)

nuna25 tak jestem po pierwszej próbie, Przepraszam ale usunęłam tą wiadomości ponieważ nie chcę mieć nieprzyjemności z tej sytuacji.Mogłabym dużo napisać ale nie jest to odpowiednie miejsce. A mam już serdecznie dość.

Ostatnia edycja:
anikola ta cytologia w parensie odpłatnie i cytomegalovirus w klasie IgM też miałam obowiązkowo zrobić
czerwona oliwko estrofem - żeński hormon płciowy - estradiol, to z ulotki:) a dr powiedział mi, że to na zwiększenie przyrostu błony śluzowej macicy, mam go brać od 2 dc
nuna powiem Ci o co chodzi z tym, że masz płacić jakby cysta Ci się przytrafiła... tak jak pisałam zapytałam o cytologię czy zrobią mi, dr powiedział, że tak i że nie robili wcześniej bo jest to nie refundowane w ramach programu a myśleli, że nie wolno im robić nic komercyjnie, ale ponieważ przychodziły pacjentki będące w programie i chciały np cytologię zrobić albo inne badania czy np cysta się im zrobiła (a refundowane mają konkretnie to co niezbędne do in vitro), więc napisali pismo do ministerstwa i otrzymali odpowiedź, że mogą robić dodatkowe rzeczy komercyjnie - więc stąd płatna wizyta.
Ja również dzwoniłam dziś bo miałam się umówić na USG przed crio i zapytałam o to kiedy będę mogła podejść jeśli się mi nie uda i odebrała pani której głosu kompletnie nie znam, powiedziała mi, że to decyzja lekarza, że lista jest na kwiecień i że dużo osób na niej jest i pewno lipiec.... kurde będę wściekła jak mnie tak przesuną, ale motała się z odpowiedzią.

No i dziewczyny jestem umówiona na 28.02. Teraz relaksuję się jak tylko mogę, robię wszystko by nie myśleć o tym, pomagają mi goście których właśnie mam w domu, nawet dziś na nartach byłam w środę też mam w planie, bo jutro to pewno ledwo z łóżka zejdę:):) rozmawiałam z lekarzem powiedział mi, że stres odgrywa ogromną rolę, a ja żyję w ciągłych nerwach, przez te problemy to już chyba wszystko mnie denerwuje, więc muszę wszelkimi sposobami zapewnić sobie relaks.

Ostatnia edycja:
A czy dobrze pamiętam, że któraś z was dzwoniła do ministerstwa o coś pytać? może macie ten numer? może warto przedzwonić by dowiedzieć się jak to wszystko wyglądać powinno? ja chętnie przedzwonię jak już dom będę miała pusty.

Witam po ilu zabiegach IUI jesteście?u mnie armia meza bardzo słaba.Do jakiego lekarza chodzicie?.Teraz mysle o drugim,trzecim,czwartym .....zabiegu,moze którys sie uda;-)ja jestem zdrowa,hormony w normie,mialam laparo i jest ok,owulacja tez prawie przepisowa.Wiecej mnie to nerwów kosztuje.A jak u Was?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam, jestem tu całkiem nowa, wczoraj szukałam jakiejś info o parensie, zaczynam tam leczenie, jestem po pierwszej wizycie, po pierwszym badaniu i nie wiem co myśleć. U mnie sytuacja bardzo skomplikowana, duzo czasu wczesniej zmarnowanego na monitoringi. Endometrioza 3 stopnia lae Pan Doktor M, daje nadzieje, i nadzieje to ja mam ale wiary mało co od 2008 borykam się z tym problemem i tak jest do dziś. Cisze się ze tak dużo tu wsparcia i opinii bo uczucia miłam mieszane co do leczenia dlaszego sie ale może. W tej chwili od wczoraj zaczęłam kuracje zromkiem mam go jeśc przez 5 dni. Jesli macie jakieś doświadczenia z tym lekiem jak to było u Was czy coś pomógł to dajcie znać, czekam na IUI ale ponieważ to dopiero pirwsze wiayty nie wiem jak długo musze czekac na decyzje o IUI i czy lekarz o tym decyduje czy my sami możemy powiedzieć że pomimo małych komplikacji chcemy spróbowac.
Przepraszam że tak dużo na raz ale to pierwszy raz :)
serdecznie wszystkich pozdrawiam i tzrymam kciuki za wszystkich razem i każdego z osobna :)

Do góry