reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Dzięki Anikola za informację!!!! Ja póki co to nawet nie umawiałam się na wizytę, bo i tak kasy nie mamy narazie na kolejną stymulację, no ale zadzwonię, zapytam się jak to wygląda bo jestem ciekawa. A w marcu już nie ma szans żeby się załapać???

reklama
Nuna mi dr M mówił, że jeśli pierwsze podejście było w grudniu to program przewiduje kolejne w kwietniu a później ostatnie w lipcu. Ja mam nadzieję, że mnie wpisały na kwiecień. Ciekawe na jakiej podstawie ta lista była sporządzana. W poniedziałek się wszystkiego dowiem to dam znać.

kurcze ja też muszę o to zapytać, dzięki że o tym napisałyście. Jestem z października więc mój termin minął? jak można przewidywać terminy kolejnych podejść? W poniedziałek dzwonię umówić się, doczekałam się @, od jutra zaczynam brać estrofem.

dziewczyny wyczytałam na stronie novum, że między kolejnymi stymulacjami zaleca się min 3 cykle odstępu, więc może stąd ten kwiecień i lipiec

cześć wszystkim :tak:nie wiem co się dzieje na forum, ale ostatnio miałam na karteczce zapisane 92 strony naszego forum a dziś wyskoczyło mi tylko 87, czyżby któraś z dziewczyn skasowała swoje wypowiedzi ? czy ktoś jeszcze to zauważył ???
wysyłam link dla tych co podchodzą do in vitro, bardzo mi się podoba, fajnie jest pisana cała stymulacja lekami "leki stosowane w stymulacji zapłodnienia pozaustrojowego"
http://www.korektorzdrowia.pl/wp-co...ia-pozaustrojowego-trudnosci-w-ocenie-hta.pdf

Joasik musi być minimum 3 miesiące odstępu tylko, ze nie maja już funduszy i nie wiadomo kogo brali pod uwagę sporządzając listę na kwiecień i maj. Jakby mnie nie było to bedę się dowiadywać na jakiej podstawie ją sporządzali. Mam nadzieję, że jestem, bo uważam, że gdyby mnie nie uwzględnili to powinni wcześniej dzwonić i pytać czy chce podejść do kolejnej próby lub chociaż poinformować, że zapisują na listę.
Anula też zauważyłam , że ktoś usunął konto, bo wczoraj było 107 podziękowań a dziś tylko 99.

też zorientowałam się po podziękowaniach:) Anikola nie wyobrażam sobie sytuacji takiej, że jesteśmy w trakcie programu i kasy brakło, zresztą zastanawiałam się i niedopuszczalna jest dla mnie sytuacja taka, że zapisali mnie na listę i też kasy nie mają, tak jak to zrobili z kilkoma dziewczynami to jest bardziej niż bardzo nieodpowiedzialne, jak dla mnie mieli obowiązek poinformować, że kasa się kończy bo ona nie zniknęła z dnia na dzień a nie blokować je. Mam nadzieję, że na rozpoczęte programy kasa czeka.
O cytologię też pytałam i tak jak myślałyśmy dla nich też z regulaminu wynikało, że nie mogą robić komercyjnie nic pacjentkom z programu (a cytologia nie jest refundowana w ramach programu), ale napisali w tej sprawie do ministerstwa i mają odpowiedź że mogą.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, przewertowałam już wczoraj forum i swoje posty usunęła smerfetka. Ona w styczniu startowała ze stymulacją, ale wypadła jej torbiel i stymulacje przewała. Wydaje mi się, że przestała pisać w momencie jaj nasze forum stało się bardziej "bocianowe" niż parensowskie. Ciekawe co u niej słychać? smerfetko napisz chociaż na priv.
\
ja równiez wstępnie umawiałam sie na wizyte w marcu i rozpisanie leków na długi protokół, ale jak widac musze zadzwonić i dopytać czy jest sens już się szykować psychicznie czy mam jeszcze czas.

A o cytologi to nie wiedziałam , że mogę wykonąc w parensie. Zapisałam się do ginekologa na nfz w medicorze na Jabłońskiego, tylko zastanawiam się czy informować go o moich podejściach w parensie czy nie? doradźcie

reklama
Czerwona Oliwko ja też byłam zapisana na cytologię na jabłońskiego tylko jak się umawiałam to terminy były naprzód o miesiąc i @ się mi przedłużyła i odwołałam wizytę. Zapisując się zastanawiałam się też czy informować lekarza o tym , że jestem w programie ale doszłam do wniosku, że to chyba nie ma nic wspólnego z programem. Miałam znowu dzwonić i się umawiać do Medicoru ale a propo Tego, co napisałaś Joasik to oni mogą robić tą cytologię tylko, że odpłatnie tak?
Czerwona Oliwko a Ty masz już termin wizyty w marcu czy dopiero miałaś się umawiać?

Ostatnia edycja:
Do góry