reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

No i jak? Jesteście?
Czyli do spotkania jest chętna
Madziula87,ja,Sisi, Goyah,Rea, czerwona, kogoś ominelam?
Anikola, Nuna, Kimka ty to miałaś rodzic w maju chwal się, madziulkaRz, alutka?kogoś pewnie pominęłam. Piszcie. Ustalimy jakiś wspólny termin

reklama
Witaj, bibi 1982
Widzę, że masz ten sam dylemat który kiedyś mnie dotyczył. Też się leczyłam w Parensie ok pół roku. Problem mamy po stronie męskiej ( tylko 1 % o prawidłowej budowie). PO pierwszej nie udanej IUI w Parens zaczęłam szperać po necie na ich temat. Wpadłam na to forum i od razu zakiełkowało we mnie poczucie że powinnam zmienić klinikę. Na mojej ostatniej wizycie w Parens dowiedziałam się, że nie zakwalifikuję się do in vitro z ref. u nich bo po pierwsze nie mam wystarczająco dużo dok. medycznej a po drugie to wyniki męża są tak jakby za dobre ( bo w reg in vitro jest wzmianka o koncentracji nasienia kiedy decyduje czynnik męski - rok dok. medycznej i koncentracja poniżej 3 mln) a mąż ma ok 6 mln koncentracji ale tylko 1% z tego jest o prawidłowej budowie.Więc poszłam za ciosem , zebrałam wszystkie kopie kart od lekarzy u jakich byłam i pojechaliśmy do Bociana. Na pierwszej konsultacji lekarz nam powiedział że nas kwalifikuje do ref. z in vitro włąśnie dlatego że czynnikiem decydującym są słabe wyniki męża. Jak widzisz warto zmieniać lekarzy ...
Jeśli miałabyś jakieś pytania zapraszam i pozdrawiam
Napisz proszę w jakim kierunku poszłaś ?
Serdecznie Pozdrawiam

Witaj Milena ;-)
Tak już dostałam leki , od sb biorę zaszczyki z Puregonu , za tydz w ptk jedziemy znowu, zastanawiam się czy nie zostanę tam aż do transferu bo podróż jest bardzo męcząca. Tak z grubsza to lekarz mówił, że czekają nas jeszcze kariotypy.Jeśli nam pierwsze podejście nie wyjdzie to obowiązkowo nam je zlecił zrobić . Trzymaj kciuki ;-)

Life is go on mam do Ciebie prośbę: czy mogłabyś podpytać w Bocianie jak u nich wygląda in vitro na cyklu naturalnym? ile kosztuje wtedy punkcja sama??? będę wdzięczna bo tez się zastanawiam nad ta klinika.
No i powodzenia :) kciukam

nuna25

Sory że dopiero odpisuje ale byłam na wyjeździe i nie miałam jak zaglądać na kompa. Apropos Twojego zapytania to wydaję mi się że ceny które są dostępne na ich stronie nie odbiegają za bardzo od rzeczywistości : http://www.klinikabocian.pl/koszty-leczenia/ceny-procedur/
W cenniku wyczytałam, że jakieś 700zł ale intuicja mi podpowiada że powinnaś zapytać zwyczajnie przez tel u nich na recepcji te Panie są tak miłe, że na pewno Ci będą wstępnie umiały powiedzieć jak by to wyglądało cenowo.
Pozdrawiam ;-) Life is go on ...

reklama
Do góry